به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شناخت و پیدا کردن همسر ایده آل در دانشگاه و ازدواج دانشجویی این شانس را به دانشجویان میدهد که با کسی زندگی کنند که شرایط سنی مشابهی با هم دارند. ازدواج دانشجویی مزیتهایی دارد که باعث میشود زندگی یک زوج دانشجو دوام مستحکمی پیدا کند.
اینکه مزیتهای ازدواج دانشجویی چیست و ازدواج در دوران دانشجویی چه کمکی به دانشجویان میکند و سوالاتی از این دست باعث شد گفتوگویی تفصیلی با حجتالاسلام حسین حیدری مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد قزوین داشته باشیم.
مشروح این گفتوگو به شرح ذیل است:
خبرگزاری دانشجو: قومیتهای متفاوتی در دانشگاه وجود دارد آیا این موضوع احتمال موفقیت در ازدواج دانشجویی را کاهش نمیدهد؟
حجتالاسلام حیدری: با توجه به توصیه کارشناسان دانشجویانی که تصمیم دارند با هم ازدواج کنند باید از هم شناخت داشته باشند و تنها به چند جلسه دیدار در محیط دانشگاه بسنده نکنند و با در جریان گذاشتن خانوادهها و آشنا شدن با فرهنگ و قومیتهای یک دیگر شناخت بیشتری پیدا کنند.
همانطور که کارشناسان مطرح میکنند باید شخص مورد نظر را در خانواده شناخت، امکان دارد شخصی در محیط دانشگاه از خود صورتی نشان بدهد که با شخصیت اصلی که در خانه رفتار میکند متفاوت باشد. برای مهار کردن این آسیب و با مشورت با خانواده میتوانند تصمیم گیری کنند که آیا تاب و تحمل تفاوت فرهنگی و خانوادگی را دارند یا نه.
خبرگزاری دانشجو: آیا شما ازدواج دانشجویی را مناسب میدانید؟
حجت الاسلام حسین حیدری: با توجه به آمارها موجود ازدواج دانشجویی از موفق ترین و سالمترین ازدواج ها است. دانشجو مسلما در سن و سالی است که نیاز عاطفی و جنسی در آنها وجود دارد با توجه به برنامه که اعمال می شود رشد شخصیتی در دانشگاه ها به نحوی هست مقداری واقع بینانه تر به مسله نگاه میکند و ازدواج موفقی دارند.
خبرگزاری دانشجو: برای اینکه دانشجویان ازدواج موفق تری داشته باشند چه راه راهکاری پیشنهاد میکنید؟
حجت الاسلام حسین حیدری: نگاه خود را به زندگی واقعه بینانه تر و از حالت آرمانی در بیاورند و با واقعیت ها مواجعه شوند.
دانشجویان اگر شناختی خوبی از وضعیتی دانشجویی خود پیدا کنند میتوانند ازدواج خوبی و زندگی موفقی داشته باشند، الان که زمان ازدواج دانشجویی در دانشگاها است فرصت خوبی است تا چشم و همچشمی را کنار بگذارند و با همین عنوان که ما دانشجو هستیم و خیلی از کارها را انجام میدهیم پیش بروند.
دانشجویان میتوانند خیلی از قضایا را مدیریت کنند ولی زمانی که وارد جامعه شدند دیگر فرصت چنین موقعیتی برای آنها فراهم نخواهد شد و میتوانند زندگی خود را بدون امکانات کاذب و با آرامش شروع کنند.
خبرگزاری دانشجو: دانشگاه چقدر میتواند در ازدواج موفق دانشجویان نقش داشته باشد؟
حجت الاسلام حسین حیدری: نقش دانشگاه چشم گیر و بسیار زیاد است. با توجه به برنامه که میتواند اعمال کند، با برگزاری کارگاه ها و دوره های علمی تجربی و اطلاع رسانی از طریق رسانه مهارت زندگی به دانشجویان آموختن، متاسفانه در این زمینه در دانشگاه آن طور که باید برنامه ها خوب اجرا نمیکند.
شایسته است در طول سال برنامه به صورت و ثابت ارائه شود و برای دانشجویان دوره هایی برای آنها را تعریف کنند و مهارتهای لازم در اختیار آنها قرار دهد.
خبرگزاری دانشجو: نظر شما در مورد سایتهای همسریابی که در فضای مجازی ایجاد شد چیست؟
حجت الاسلام حسین حیدری : سایتهای همسریابی باید زیر نظر مراکز خاصی راه اندازی شود مثلا دفاتر فرهنگی دانشگاه و دفاتر نهاد رهبری در این مورد پیش قدم باشند، البته بین خیران دانشگاه و اساتید مشتاق هستند در این زمینه فعالیت داشته باشند، اگر و جای قابل اطمینانی وجود داشته باشد می تواند ازدواج را برای جوانان راحت تر کند.
دوستان دانشجو به صرف این که کسی مورد را بهش معرفی کرده نباید بسنده کنند خود آنها باید آشنایی اولیه را از هم کسب کنند. و اگر آنها این موضوع را پیگیری نکنند و به شانس و قسمت بسپارند می تواند خیلی خطرناک باشد.
سلیقه ها در این موارد متفاوت است ممکن است شخصی مورد خواصی را معرفی کند و انسان خیر خواهی هم باشد اما افکار و سلیقش با ما فرق کند درپس در این مورد دختران و پسرا باید دقت زیادی داشته باشند.