گزارش نجفی علیه شهردار سابق واکنشهای بسیاری داشت. نیروی انتظامی از شهرداری شکایت کرده و وزیر کشور به نجفی توصیههای اخلاقی کرده است.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو-رضا حیدری؛ همهچیز از انتشار اسنادی ۵۰۰ صفحهای در خصوص تخلفات مالی و انتخاباتی محمدباقر قالیباف، شهردار پیشین تهران شروع شد. محمدعلی نجفی صبح یکشنبه (۲۴ دیماه) گزارش صدروزه خود را که شامل بررسی عملکرد شهرداری در دوره قبل نیز میشود به اعضای شورای شهر تهران ارائه و با ابراز تأسف گفت که در بررسی پروندههای شهرداری مواردی از سوءاستفاده» آشکارشده که باید از طریق مراجع قضایی پیگیری شود.
وی در همچنین ادامه داد: «اواخر سال ۹۵ شهرداری با یکی از شرکتهای نیروی انتظامی (ناجا) قراردادی را در خصوص تدوین شاخصهای ارزیابی عملکرد به مبلغ یک میلیارد تومان به امضاء رسانده است که شاید ارزش واقعی آن حتی ۱۰ میلیون تومان هم نبوده است» شهردار تهران عنوان کرد که برای تهیه این گزارش ۱۰۰ روزه ۱۶ گروه کارشناسی تشکیلشده و از نظرات کارشناسان در حوزههای مختلف بهره گرفته شد.
صحبتهای نجفی در همان ابتدا واکنشهای مختلفی را در پی داشت و معاونت حقوقی نیروی انتظامی از شهرداری تهران به دلیل ارائه گزارشهای غیرواقعی درباره عقد قرارداد میلیاردی با ناجا در زمان انتخابات ریاست جمهوری شکایت کرد. در متن اطلاعیه نیروی انتظامی آمده: با استناد به گزارش شهردار تهران در جلسه علنی شورای شهر و ارائه گزارش غیرواقعی مبنی بر عقد قرارداد میلیاردی شهرداری با یکی از واحدهای ناجا در زمان انتخابات ریاست جمهوری که روزنامهها با تیر اختلاس جدید شهرداری و ناجا در زمان انتخابات از آن نام بردند، معاونت حقوقی ناجا از شهرداری تهران برای ارائه این گزارش بدون مستندات قانونی شکایت کرد.
البته واکنشها محدود به فضای حقوقی و سازمانی نشد و بسیاری از فعالین سیاسی و اعضای سابق شورای شهر هم نسبت به صحبتهای نجفی که از سوی آنها غیرمنصفانه خوانده میشود واکنش نشان دادند.
ابوالفضل قناعتی با اشاره به گزارشی که درصحنه امروز شورای شهر در خصوص عملکرد ۱۲ سال مدیریت گذشته ارائه شد، گفت: برخی از اعضا در شورای کنونی بیش از ۱۰ سال است که در شوراها عضویت دارند. شخص آقای نجفی ۷ سال در شورا بوده و یکی دیگر از اعضای شورای چهارم نیز در شورای پنجم حضور دارد. این افراد تذکر دهند که چند بار به شهردار سابق در خصوص تخلفاتی که در آن دوره اتفاق افتاده تذکر دادند.
در همین راستا مهدی چمران، رئیس پیشین شورای شهر تهران در گفتوگویی که با خبرگزاری فارس داشته به انتقادات نجفی واکنش نشان داد و عنوان نمود: «بهتر است قبل از هر قیلوقالی شهردار محترم تهران عملکرد مجموعه خود را عنوان کنند که کدامیک از پروژههای نیمهتمام را اجرا کرده یا به مرحله اجرا رساندهاند؟ آیا قیلوقالهای تکراری چیزی جز سیاه نمایی و جبران عدم کارایی آقایان در شهرداری و شورای پنجم نیست؟»
اتهام به نیروی انتظامی آنقدر سنگین و دارای تبعات بود که اعضای شورای شهر تهران هم بهنوعی تلاش کردند که صحبتهای نجفی را توجیه کنند. در همین خصوص زهرا نژاد بهرام عضو هیئترئیسه شورای شهر در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون شکایت اخیر نیروی انتظامی از شهرداری تهران گفت: من فکر میکنم در انتشار گزارش اشتباهی پیشآمده است. چراکه منظور آقای شهردار یک فرد از دانشکده پلیس نه کل نیروی انتظامی!
زهرا نژاد بهرام عضو اصلاحطلب شورای شهر معتقدند که در انتشار گزارش اشتباهی صورت گرفته و سوءتفاهم شده است.
وی تصریح کرد: درواقع بهنوعی سوءتفاهم دراینباره ایجادشده است و ما امروز در جلسه مشترکی که با شهردار تهران داشتیم خواستیم تا این موضوع را بهصورت گزارش طی نامهای برای رئیس فرماندهی نیروی انتظامی تهران ارسال کنند و توضیح بدهند که موضوع چه بوده تا این سوءتفاهم برطرف گردد. اگر سوءتفاهم بر سر این موضوع بوده است حل میشود، اما اگر مسئله دیگری در میان باشد فرق میکند.
پس از صحبت این عضو شورای شهر که بهنوعی عقبنشینی از مواضع رادیکالی شهردار تهران بود، رحمانی فضلی هم از باب نصیحت به نجفی تذکراتی داد. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز در حاشیه جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با حضور در جمع خبرنگاران دراینباره گفت: بنده به ایشان (نجفی) همعرض کردم طرح این مسائل در فضای عمومی کشور از طرف هرکسی که به آبروی دیگران خدشه وارد کند و افکار عمومی را دچار تشویش و نگرانی کند و داوریهای غلطی ایجاد کند این گناهی نابخشودنی است.
وی در ادامه هم گفت: این مسئله مهم مستلزم کار حقوقی، قضایی و پیگیری است لذا بعدازاینکه پیگیری و نهایی شد آنوقت باید اعلام کنند، اما وقتی چنین مسئلهای را بدون اینکه رسیدگی قضایی انجامشده باشد اعلام کنیم، کار غلطی است.
رحمانی فضلی میگوید به نجفی گفته است خدشه به آبروی دیگران و تشویش افکار عمومی گناه نابخشودنی است.
البته واکنشهای به چهرههای سیاسی محدود نماند و دادستان تهران هم بهنوعی در مقابل رفتار سیاسی آقای نجفی واکنش داد. جعفری دولتآبادی دادستان تهران با ابراز گلهمندی از برخی رفتارهای سیاسیون و با تأکید بر اینکه طرح و اعلام موارد فساد بدون دلیل و اثبات و بدون تصویب در مرجع رسمی محل اشکال است، ادامه داد: آقایان مسئول ازجمله شهردار تهران اگر دلایلی برای فساد درجایی دارند اول به دستگاه قضایی، بازرسی کل کشور و دادستانی اعلام کنند. بر همین اساس نیز همانطور که گفتم طی نامهای به قید فوریت از ایشان خواستهایم که این کار انجام شود.
جعفری از ارسال نامهای با قید فوریت و پاسخ شهردار تهران در خصوص اتهامات او به قالیباف خبر داد.
هرچند نجفی در پایان ارائه لایحه بودجه ۹۷ شهرداری تهران و علیرغم اصرار خبرنگاران حاضر به حضور در جمع آنان برای پاسخگویی به یکی از سؤالات مهم خبرنگاران در خصوص نامه دادستان نشد تا بهنوعی شائبه سیاسیکاری این اقدام همچنان به قوت خود باقی بماند.
گزارش صدروزه نجفی و بررسی تخلفات شهردار پیشین در حالی صورت گرفته که چندی پیش روزنامه اصلاحطلب «قانون» در گزارش کوتاه به رانت میلیاردی در مدیریت اخیر شهر تهران پرداخت. این روزنامه اصلاحطلب در ۶/۹/۹۶ خبر از رانت برگزاری نمایشگاه خودرو در شهر آفتاب را داد و اشاره کرد که دو تن از مدیران ارشد شهرداریهای تهران و مشهد افرادی هستند که از این رانت آشکار استفاده کردهاند.
به گزارش روزنامه قانون، این نمایشگاه با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران، شهرداری تهران و شرکت خصوصی برگزارکننده نمایشگاه به نام ایده تجارت هرمس برگزار میشود. نمایشگاه خودرو تهران یکی از بزرگترین نمایشگاههای اقتصادی کشور ازنظر میزان چرخش مالی و خدمات نمایشگاهی است ازاینرو میزبانی و برگزاری چنین نمایشگاهی یک فرصت استثنایی برای یک شرکت و یا مجموعه بهحساب میآید. یکی از نکات پر ابهام نمایشگاه خودرو چه در سال گذشته و چه در دوره جدید نام شرکت برگزارکننده یعنی ایده تجارت هرمس است؛ این شرکت که هیچ سابقهای درزمینهٔ نمایشگاهی ندارد در کنار این موضوع برگزاری غیرحرفهای نمایشگاه خودرو سال گذشته باعث شده بود صدای برخی از شرکتهای خودروساز داخلی و خارجی دربیاید و سؤال اینجاست که چرا دوباره برگزاری پرسود این نمایشگاه به شرکت هرمس دادهشده است؟
بنابراین گزارش برگزاری نمایشگاه خودرو چه در سال گذشته و چه امسال بدون در نظر داشتن سابقه شرکت برگزارکننده مشهدی به شرکت مذکور دادهشده است که همین موضوع نشانگر پشت پردهای در این اتفاق است، زیرا بهصورت اصولی چنین نمایشگاههایی با ضوابط سختگیرانه و انجام تشریفات و با بررسی سوابق شرکتهای متقاضی در اختیار شرکتهای معتبر قرار میگیرند.
حضور دو نفر از مدیران شهرداری تهران و مشهد در هیئتمدیره سابق شرکت برگزارکننده نمایشگاه!
با تحقیقات انجامشده مشخص شد اقبال بلند شرکت ایده تجارت هرمس بیدلیل نیست؛ بر این اساس یکی از اعضای سابق هیئتمدیره شرکت هرمس جزو مدیران ارشد معاونت برنامهریزی و توسعه شهری شهرداری تهران و دیگری یکی از معاونتهای شهردار مشهد است که همزمان با صدور مجوز برگزاری نمایشگاه خودرو در سال گذشته مشاور و عضو کمیته نمایشگاهی نمایشگاه شهر آفتاب نیز بوده است!
آیا گزارش شهرداری تهران سیاسی است؟
بسیاری از تحلیلگران سیاسی اصلاحطلب بر این باور هستند که قالیباف سعی دارد که در انتخابات مجلس حضور پیدا کند و از همین روست که سعی میکنند با طرح مسائلی همچون فساد مالی و... برای او حاشیه امنی به وجود نیاورند. درواقع حضور قالیباف در عرصه سیاست هرگز برای اصلاحطلبان قابل پذیریش نیست چراکه حضور چنین فردی که زبان «عمل» را خوب میداند برای آینده این جریان سیاسی خوشایند نیست.
در همین راستا روزنامه اصلاحطلب آرمان و نزدیک به خانواده هاشمی مینویسد: «اگر این موضوع را بپذیریم که محمدباقر قالیباف مرد کنارهگیری از عرصه سیاسی نیست و سکوت او را بهمنظور سازماندهی نیروهای نزدیک به خود برای فتح سنگر مجلس بدانیم، باید افشاگری محمدعلی نجفی را تیر خلاص اصلاحطلبان به نقشههای قالیباف برای ورد به مجلس یازدهم بدانیم!»
روزنامه آرمان در ابتدا نگرانی خود از حضور قالیباف در انتخابات و فعالیتهای سیاسی کشور چنین بیان میکند: «بعد از انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی اصلاحطلبان در این انتخابات و انتخابات شورای شهر تهران، محمدباقر قالیباف جز یکبار آنهم بهصورت کوتاه هیچگونه اظهارنظر مهمی در عرصه سیاسی نداشته است. در همان یکبار هم او اعلام کرد اگر انصراف نمیداد بهطور یقین نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تغییر میکرد. اگر این اظهارنظر را تنها اظهارنظر مهم قالیباف بعد از پذیرش شکست از روحانی و انصراف به نفع حجتالاسلام رئیسی بدانیم، از فحوای سخن وی میتوان اینگونه برداشت کرد که قالیباف این سردار شکستخورده عرصه سیاست، قصد کنارهگیری از عرصه سیاسی را ندارد. هرچند او این روزها سکوتی سنگین را سرلوحه کار خود قرارداد است، اما برخی اعتقاددارند قالیباف درصدد تجدیدقوا و احتمالاً اقدامات تشکیلاتی بر محور جمنا و اصولگرایان در انتخابات مجلس آینده است. او به شدت در حال رصد تحرکات اصلاحطلبان و برخی از جداشدگان از مکتب اصولگرایی برای برنامهریزی در جهت حضور خود و مدیران نزدیکش به همراه برخی اصولگرایان در مجلس یازدهم بهمنظور بازگشت به چرخه سیاست است».
کلا از این سوء تفاهم ها !!! در دولت اصلاح طلب و شهرداری که ریاست آن اصلاح طلب هست؛ پیش میاد چون عادت کردند که بجای رسیدگی به مشکلات فعلی ، از کلمات ماضی دولت قبل و شهردار قبل و .. استفاده کنند / گند قضیه هم که در میاد یه عده شروع میکنند به ماله کشی / ی روحانی در دولت سوتی میده رئیس دفتر ایشان باید ماله کشی کنه در شهرداری ی شهردار سوتی میده رئیس و اعضای شورای شهر باید ماله کشی کنند/ پیشنهاد میکنیم یه معاونت ماله کشی در دولت و شهرداری تاسیس بشه تا بعضیها !!! به زحمت نیافتند
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.