یک فعال اجتماعی اظهار داشت: متاسفانه امروزه موضوع آموزش در حوزههای مختلف کشور دچار کژکارکردهای بسیاری شده است؛ به طوری که با تاثیر خود بر سرمایهی اجتماعی به جای افزایش از میزان آن میکاهد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هوشنگ شیخی با اشاره به این که از طریق ابزارهای فرهنگی میتوان در سرمایهی اجتماعی تغییر ایجاد کرد، گفت: روند کاهش و افزایش سرمایهی اجتماعی همواره به واسطهی ابزارهای فرهنگی امکان پذیر است.
وی با اشاره به دو بعد ذهنی و عینی سرمایهی اجتماعی تصریح کرد: مشارکت، اعتماد و هنجارهای اجتماعی بخش مهمی از سرمایههای اجتماعی در بعد ذهنی را شکل میدهند، در حالی که ابزاری مانند شبکههای اجتماعی در فضای مجازی مثالی از سرمایههای عینی اجتماعی هستند.
این فعال اجتماعی با اشاره به این که ابزارهای فرهنگی توانایی تاثیرگذاری بر هر کدام از ابعاد سرمایه اجتماعی را دارند، اظهار داشت: بدون شک موضوع آموزش میتواند تاثیر بسیار زیادی را سرمایهی اجتماعی داشته باشد، به طوری که این آموزش تمامی آموزشهای موجود در کشور را شامل میشود.
وی همچنین در ادامه افزود: متاسفانه امروزه موضوع آموزش در حوزههای مختلف کشور دچار کژکارکردهای بسیاری شده است؛ به طوری که با تاثیر خود بر سرمایهی اجتماعی به جای افزایش از میزان آن میکاهد.
هوشنگ شیخی با اشاره به آسیبهای جدی موجود در حوزهی آموزش عالی کشور، توضیح داد: متاسفانه امروزه در کشور ایران حوزههایی که از منابع سوادی و آموزشی بالایی برخوردار هستند سرمایههای اجتماعی کمتری را به خود اختصاص داده اند.
وی در بخش دیگر سخنان خود در خصوص مرکز تبادل کتاب، توضیح داد: مرکز تبادل کتاب بدون شک دارای سرمایههای اجتماعی بسیار خوبی است، به طوری که هر دو کارکرد چسب اجتماعی و تسهیل دهنده اجتماعی را در روند عملکرد خود دارد.
این فعال اجتماعی همچنین در ادامه اضافه کرد: مرکز تبادل کتاب میتواند روابط بین دو طرف را تسهیل کرده و زمینهی بروز بسیاری از پدیدههای فرهنگی و اجتماعی را فراهم میکند.
وی با اشاره به وضعیت نا به سامان کتاب در کشور، ادامه داد: سرمایهی اجتماعی در داخل کشور تا حد زیادی دچار روندی زوال شده است، به طوری که اندیشه در خصوص سرمایهی اجتماعی در زمانهی امروزی جزو نگاه و دیدگاههای لوکس در افراد به شمار میآید.