کد خبر:۶۶۳۹۳۳
رئیس دانشگاه صنعتی همدان خبر داد

دانشکده فناوری‌های نوین علوم فرشچیان در همدان افتتاح می‌شود

رئیس دانشگاه صنعتی همدان از افتتاح دانشکده فناوری‌های نوین علوم فرشچیان در همدان خبرداد و گفت: این دانشکده با بیش از ۳.۵ میلیارد تومان اعتبار از طرف بنیاد فرشچیان احداث شده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی با بیان اینکه دانشکده فناوری‌های نوین علوم دانشگاه صنعتی همدان با حضور خانواده مرحوم فرشچیان در روز شنبه آینده افتتاح خواهد شد، تصریح کرد: دستاورد‌های فرهنگی و سرعت اجرای این پروژه دو مشخصه آن به شمار می‌آید که قرار است وقف دانشگاهی را در همدان ترویج کند.

وی ضافه کرد: پروژه دانشکده فناوری‌های نوین علوم فرشچیان در سال ۹۳ با ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی به صورت پروژه‌ای ناتمام و غیرفعال درآمده بوده که در زمان مدیریت جدید در دستور کار برنامه‌های عمرانی دانشگاه قرار گرفت.

نیلی با بیان اینکه این پروژه به علت برخی مشکلات مدیریتی متوقف شده بود، ادامه داد: از ابتدای مهرماه ۹۳ اصلاح سیستم مدیریت پروژه و افزودن شورای فنی با تجربه و اصلاح نقشه‌های آن، به بنیاد فرشچیان معرفی شد و پس از ۵ ماه بررسی و تأیید مورد حمایت مالی قرار گرفت و با اختصاص ۳ و نیم میلیارد تومان اعتبار ساخته شد و به بهره‌برداری رسید.

رئیس دانشگاه صنعتی همدان در ادامه اظهار کرد: ۱۹۵۱ دانشجو در دانشگاه صنعتی همدان مشغول به تحصیل هستند که ۱۷۵۸ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۱۹۳ نفر در مقطع کارشناسی‌ارشد اشتغال یه تحصیل دارند.

وی تعداد رشته‌های این دانشگاه را ۷ رشته در مقطع کارشناسی و ۴ رشته در مقطع کارشناسی‌ارشد دانست و گفت: رشته‌های مهندسی برق، رباتیک، کامپیوتر، مواد و شیمی و مهندسی پزشکی از جمله رشته‌های دوره کارشناسی این دانشگاه است.

نیلی با بیان اینکه تا قبل از سال ۹۶ اکثریت دانشجویان این دانشگاه خانم بوده که در سال ۹۶ به تعادل رسیده و تعداد آقایان افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: نرخ رشد مقالات چاپ شده در ۳ سال اخیر ۹۵ درصد بوده است که از ۴۶ مقاله به ۹۵ مقاله رسیده و تعداد استنادات ۱۱۸ درصد رشد داشته به‌طوریکه از ۹۰۵ استناد به ۹۸۰ استناد رسیده است.

رئیس دانشگاه صنعتی همدان با بیان اینکه تعداد کتب کتابخانه دانشگاه از سال ۹۳ تا کنون ۴۶.۹ درصد افزایش یافته است، درباره امور پژوهشی این دانشگاه نیز اضافه کرد: تعداد کتاب‌های کتابخانه این دانشگاه در سال ۹۵ به رشد  ۴۶.۹ درصدی رسیده و تعداد تفاهم‌نامه‌ها با صنایع از ۱۲ به ۲۷ مورد رسیده است.

وی درباره قرارداد‌های دانشگاه صنعتی همدان با وزارت دفاع گفت: با صنایع دفاع در دو پروژه بزرگ نوظهور ارتباط سیستماتیکی داریم که از طریق دفتر شهید فهمیده که در دانشگاه صنعتی مستقر شده پروژه‌های وزارت دفاع کنترل و مدیریت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اعضای هیئت علمی دانشگاه موظف به تخصیص ۳۵ درصد از قرارداد‌های پژوهشی خود برای خرید تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز خود شده‌اند، ادامه داد: ۳ آزمایشگاه آموزشی و تحقیقاتی به این مجموعه اضافه شده و ۱۰ دستگاه تکنولوژی‌های فوق‌العاده برتر در سطح استان است و همه پژوهشگران داخل و خارج استان مجاز به استفاده از آن هستند.

رئیس دانشگاه صنعتی همدان با اشاره به اجباری شدن آموزش‌های HSE برای دانشجویان اظهار کرد: در سال ۹۵ تعداد ۴۱۲ نفر از دانشجویان و تعداد ۷۰۰ نفر از دانشجویان در سال ۹۶ آموزش دیده‌اند و در رابطه با آتش‌سوزی، انفجار و تماس با موادشیمیایی در آزمایشگاه آگاهی و اطلاعات لازم را دریافت کرده‌اند.

وی ارتباط صنعت و دانشگاه را به عنوان یک چالش کشوری معرفی کرد و گفت: در استان همدان نیز این‌گونه ارتباط نهادینه نشده، با توجه به اینکه استان همدان صنعت قابل توجهی ندارد و دانشگاه‌ها زیرساخت‌های لازم برای بخش صنعت را ندارند، نیاز به توجه بیشتر به این مقوله وجود دارد.

نیلی وضعیت صنعت استان را در حال توسعه بیان کرد و افزود: در سال‌های اخیر مراسم روز مهندس، بزرگداشت خواجه‌نصیرالدین طوسی در روز ۵ اسفند برگزار می‌شود که علاوه بر سخنرانی مسئولان و مدیران ارشد استان، مدیران صنعت استان نیز در کارگاه‌های فناورانه به گفتگو با دانشجویان می‌پردازند که کمک بزرگی به صنایع استان و جذب دانشجویان در صنعت است.

وی درباره رشته رباتیک که در این دانشگاه وجود داشت و منحل شده، گفت: این رشته در محدوده رشته‌های برق و الکترونیک قرار دارد و به عنوان یک رشته بین‌رشته‌ای در کمیسیون وزارت علوم مطرح و منحل شد و دانشگاه برای جلوگیری از این انحلال گرایش مکاترونیک را برای کارشناسی‌ارشد سال‌تحصیلی ۹۷ پیشنهاد داده و به سبب مشکلات متعدد در وزارتخانه، روند تأیید آن با کُندی روبروست و امیدواریم مسئولان در این‌باره توجه بیشتری را لحاظ کنند.

وی درباره ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان این دانشگاه نیز بیان کرد: در حالیکه اغلب دانشگاه‌های کشور با کمبود دانشجو و تعطیلی مواجه هستند، این دانشگاه ۴۲ درصد اقبال دانشجویان پذیرفته شده را داشته و ۱۰۷ درصد از دانشجویان پذیرفته شده در این دانشگاه ثبت‌نام کرده‌اند.

رئیس دانشگاه صنعتی همدان در ادامه از جذب ۳ نفر از اساتید همدانی که در خارج از کشور بودند در هیئت علمی دانشگاه سخن گفت و اظهار کرد: با تسهیل در بروکراسی اداری پذیرش این افراد سعی در جذب آنان در هیئت علمی دانشگاه را داریم و امیدواریم در سال‌های بعد تعداد این ۳ عضو به ۳۰ عضو افزایش یابد.

وی همچنین درباره فارغ‌التحصیلان رشته معدن دانشگاه نیز گفت: امسال ۲۲ نفر دانشجوی رشته معدن فارغ‌التحصیل شدند که مسئولان کارآفرینی استان و صنایع و معادن باید به این نکته توجه داشته باشند که استان همدان با دارا بودن مقام ششم کشور در زمینه معادن و استفاده تنها ۸ درصد از ظرفیت موجود، لازم است بیشتر به این مقوله توجه داشته باشند و از ظرفیت‌های بالقوه استان بهره‌برداری کند و به جای اعطای وام به صنایع غیرفعال، نیرو‌های فعال بخش معدن در این بخش جذب کنند.

رئیس دانشگاه صنعتی همدان با بیان اینکه در ۶ ماه آخر تحصیل دانشجویان در دانشگاه زیرساخت‌های معرفی فارغ‌التحصیلان به صنعت ایجاد شده است، افزود: مشکلاتی مانند خدمت سربازی و عدم روحیه ریسک‌پذیری در فارغ‌التحصیلان موجب شده نتوانند بلافاصله وارد بازار کار شوند.

وی از وجود یک دانشجوی بین‌المللی در دانشگاه صنعتی همدان سخن گفت و بیان کرد: حضور دانشجویان بین‌المللی نیازمند خوابگاه است و امیدواریم با تأمین این نیاز بتوانیم سطح جذب دانشجویان خارجی را در سال جدید به ۱۵ نفر ارتقاء دهیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار