سال ۸۲، ۷۲ درصد از سهام یکی از بزرگترین کارخانههای تولیدی دولتی و باسابقه ۵۰ ساله در رشت، به بهانه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به تاراج کارگزارانیها رفت.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، این کارخانه در وسعتی به میزان ۱۲ هکتار با مبلغی در حدود ۲ میلیارد تومان (قیمت واقعی آن زمان، ۹۰ میلیارد تومان بود) بهصورت اقساط ۱۳ ماهه، به خیرالنساء عسگریان (همسر غلامحسین کرباسچی)، فاطمه صدیقیان (همسر #عبدالله_نوری)، گیتا شاهنواز (همسر غلامرضا قبه) و سوده جبلی (دختر باجناق #کرباسچی) فروخته شد.
این ۴ نفر به عنوان صاحبان بیش از ۷۰ درصد از سهام کارخانه، پس از یک ماه، بر خلاف اصل ۴۴ قانون اساسی اقدام به تخریب و فروش تجهیزات کرده و قسط اول کارخانه را با فروش دستگاههای کارخانه پرداخت کردند.
"این اقدام منجر به تعطیلی این کارخانه با سابقه و بیکار شدن ۵۴۰ کارگر آن شد. پس از تعطیلی ۱۲ هکتار از زمینهای آن قطعه بندی شد که به دلیل کاربری غیرمجاز و عدم امکان ثبت پلاک، به مشکل فروش برخورد کرد.
اگرچه چراغ کارخانه رشت الکتریک ۱۴ سالی است که خاموش شده، اما لقمه "رشت الکتریک" در گلوی صاحبان جدید آن گیر کرده و این افراد برای نزدیک کردن زمین کارخانه به پول، مذاکراتی را با یکی از مسئولان ارشد اجرایی کشور جهت مبادله آن با ۶۰ آپارتمان لوکس انجام دادهاند.
در این مبادله پای یک وزارت خانه در میان است تا به معامله، ظاهری طبیعی دهد تا آن را مجددا به دولت بازگردانند و در ازای آن تعدادی آپارتمان فوق لوکس در یکی از مناطق خوش آب و هوای تهران، در اختیار این ۴ زن اصلاح طلب بگذارند.
انتشار خبر تلاش مجدد خریداران این کارخانه و عوامل بی کاری ۵۴۰ کارگر برای معاوضه آن با خانههای لوکس موج گستردهای را در فضای مجازی به خصوص توئیتر به راه انداخت.
ظاهرا پرونده فساد کارخانه رشت الکتریک اولین بار توسط احمدی نژاد مطرح شده است، اما چرا در ۸ سال دوره ریاست وی بر دستگاه اجرایی برخوردی صورت نگرفته است؟
حجت الله عبدالملکی کارشناس اقتصادی از ترکیب «خودسازی» بجای خصوصی سازی استفاده کرد ونوشت در دوران اصلاحات این یک موضوع متعارف بوده است به نحوی که دستگاه قضایی هم معترض نمیشد
یکی از کاربران فضای مجازی با اشاره به این نکته که تیم رسانهای رئیس جمهوری قصد دارد تا با مطرح کردن موضوعات حاشیهای اذهان را از موضوعات اصلی دور کند به ماجرای کارخانه رشت الکتریک پرداخت
یکی دیگر از فعالین توئیتر با دید طنزآلود به موضوع واگذاری کارخانه به ۴ زن اصلاحطلب آن هم به ارزش چهل برابر زیر قیمت اصلی پرداخت.
برخی کاربران هم با اشاره به برپایی مجالس مذهبی از یک سو و بیکار کردن ۵۴۰ کارگر از سوی دیگر توسط همسر کرباسچی این عمل را در راستای اسلام اموی دانستند.
یک فعال توئیتری هم نوشت وصله ناجور فساد زن و مرد ندارد و علاوه بر مسئولین یقه دیپلمات گریبان گیر بانوان نیز میشود.
واکنشهای کاربران فضای مجازی به موضوع کارخانه الکتریک رشت طی ۲۴ ساعت گذشته به حدی بوده که هشتگ «رشت الکتریک» با بیش از ۲۱ هزار توئیت در رده یکم ترندهای توئیتری قرار گرفت.