جنجال بر سر مسائل غیرضروری درحالی که آلودگی هوا و ترافیک ذره ذره درحال گرفتن جان مردم است، جزء جداییناپذیر مدیریت لیست امید بر شهر تهران شده.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجیآبادی؛ جنجال بر سر مسائل غیرضروری درحالی که آلودگی هوا و ترافیک ذره ذره درحال گرفتن جان مردم است، جزء جداییناپذیر مدیریت لیست امید بر شهر تهران شده است. حجت نظری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، روز شنبه ضمن اعلام خبر تصویب تغییر نام خیابان کارگر شمالی به «محمد مصدق» در کمیسیون نامگذاری افزود که برای قطعی شدن این طرح باید هیات رئیسه آنرا در دستور کار شورا قرار دهد. پیش از این در دیماه، رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران اعلام کرده بود که نامگذاری تونل در دست احداث آرش-اسفندیار به نام «محمد مصدق» در کمیته نامگذاری به تصویب رسیده است. این تونل از خیابان آرش شرقی آغاز و با گذر از بزرگراه مدرس و خیابان اسفندیار به اتوبان نیایش میرسد.
در همین رابطه چندی پیش، «محمد جواد حقشناس»، یکی از اعضای شورای شهر تهران درنظرسنجی که در صفحه توئیتر شخصی خود برگزار کرد از کاربران این شبکه اجتماعی خواست، یکی از سه گزینه و خیابانی که وی مطرح کرده است را انتخاب کنند تا نام آن خیابان به نام «دکتر مصدق» تغییر یابد.
این حکایتی است که هر ساله با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و مناسبت ۲۹ اسفند، روز ملی شدن صنعت نفت، بازخوانی و گهگاه اتفاقاتی را نیز سبب ساز میشد. مثل تصویب نامگذاری معبری در تهران به نام مصدق در اواخر عمر شورای چهارم شهر در آخرین روزهای سال گذشته، که به مخالفت شدید رئیس کمیته نامگذاری وقت گره خورد تا بار دیگر از دستور خارج شود.
کاربران توییتر در واکنش به این تصمیم شورای شهر تهران با #بن_بست_مصدق به توییت زدن پرداختند. علی فیضاللهی در خصوص علت نامگذاری خیابان کارگر به نام مصدق توسط اعضای شورای شهر نوشت: کارگر نماد مستضعفین محروم و پابرهنهی انقلاب بود و مصدق نماد لیبرال مسلکی و آمریکوفیلی شورای شهر اصلاحاتی! برجام برای ایشان کفایت نمیکند؛ باید همهی کشور را تقدیم غربیها کنند...
کاربر دیگری در سوال از اعضای شورای شهر گفت: آقای شورای شهر الآن مهمترین اولویت شهرتهران عوض کردن اسم خیابان بود؟! ممنون از پیگیری وضعیت حاشیه نشینها و آلودگی هوا!
فردی دیگر نیز با لحنی طنز ضمن تشکر از فعالیتهای گسترده اعضای شورای شهر نوشت:، ولی تحقیقات نشون داده تغییر اسم خیابون به تمیزی هوای اون منطقه خیلی کمک میکنه برای مثال هوا اسم کارگرو که میشنوه یاد صنعت و کارخونه میفته آلوده میشه، ولی اسم مصدق ر. میشنوه یاد هوای آمریکا میفته و تمیز و بهاری میشه! پس شورای شهر متشکریم انقد کار نکن کمرت رگ به رگ شد!
کیوان ساعدی با فرض وضعیتی عکس تصمیم شورای شهر و جنجالافکنی حامیان دولت نوشت: کاری به #بن_بست_مصدق و این حرفها ندارم. اگر اسم یکی از شهدای مدافع حرم یا شهدای دفاع مقدس یا یکی از بزرگان به جای اسم خیابان «کارگر» در شورای غیر فعلی مصوب میشد، بعضیها چه نعرههایی در دفاع از «کارگر/کارگران» میزدند؟!
کارگران زیر پای اعتدال! تغییر خیابانی که به نام «کارگران» که امروز اعتراضات زیادی نسبت به حقوق و مزایا و وضعیت زندگی خود دارند و حتی «علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح میکند که «مردم و کارگران قدرت خرید خوبی ندارند» آیا باعث ایجاد این تفکر که بیش از پیش به کارگران بی توجهی شده و حقوق آنان نادیده گرفته شده است و همچنین موجب وقوع التهابات دیگر نمیشود.
معلوم نیست حامیان دولت و طیف غربگرا چرا هروقت دنبال سیاسی بازهای خودشان هستند بیش از همه به قشر ضعیف و کارگر جامعه بی توجه میشوند! حتی روزنامه اصلاح طلب آرمان چندروز پیش نوشته است: "در برخی محافل نقل شده که نام خیابان کارگر را به دکتر مصدق تغییر خواهند داد، این در حالی است که قشر کارگر که زحمت بسیاری در طول ۴۰ ساله انقلاب کشیده کمترین حقش داشتن خیابانی به نام کارگر است. "
با تغییر نام خیابان کارگر به عنوان آخرین دلخوشی کارگران در دوران روحانی، به قدر نامی هم از بزرگترین قشر جامعه باقی نخواهد ماند. در وضعیتی که بیکاری گسترده کار را به جایی رسانده که طبق آمار حدود ۴۰ درصد واحدهای تولیدی کشور تعطیل شده و ۶۰ درصد باقیمانده با توانی کمتر از حد معمول در حال کشیدن نفسهای آخر خود و کارگرانشان هستند، طیف غربگرا قصد دست برداشتن از سیاسیکاریهای خود را ندارد. این اتفاقات در حالی میافتد که تهران به عنوان پایتخت این روزها به خاطر ترافیک و آلودگی هوا و حاشیهنشینی و دهها نکته دیگر با مشکلات زیادی روبرو است.به نظر میرسد شورای شهر تهران همان رویه شورای شهر اول را پیش گرفته و اصلاح طلبان بیشتر از انکه به فکر خدمترسانی به مردم باشند موضوعات سیاسی برای آنها اهمیت دارد.
همه اینها درحالی است که حسن روحانی و حامیان وی در دولت مشغول سخنپراکنی فلسفی حول و حوش علم دینی و ارتباط آسیبهای اجتماعی و اقتصاد و ... هستند. امیر نجفی در انتقاد از نگاه اعضای شورای شهر نسبت به حتی نام کارگر نوشت: "کارگر" دیگر خیابان هم ندارد، لیبرالها حتی حاضر نیستند یک خیابان را به نام "کارگر" ببینند.
مهدی قاسمزاده با نام بردن علت اصلی رونمایی از شاهکار اخیر شورای شهر نوشت: شورای شهری که مدام وانمود میکند ویرانهای را تحویل گ. رفته و آمده برای ساختن تهران، اکنون برای سرپوش گذاشتن بر کمکاری و ناکارآمدیاش متوسل شده به تغییر نام خیابانها!
کاربر دیگری هم در حمایت از کارگران و بیتوجهی مسئولین دولت و حامیان وی در شورای شهر نوشت: کارگر مظلوم نان ندارد امنیت شغلی ندارد حتی بعضیشان امنیت جانی معمولا آینده خوبی هم برای خود و خانوادهاش متصور نیست و حالا نام خیابان را هم از او صلب میکنن فقط در انتخاباتها شده است ابزار رای آوری یک عده کاندیدای وعده باف حقا در #بن_بست_مصدقها گیر افتادهایم!
حسین هم با یادآوری اظهارات هییت دولت هاشمی رفسنجانی از له شدن مستضعفین زیر چرخهای توسعه و مدیریت همان افراد در شورای شهر تهران گفت: لِه شدن پابرهنگان و فقرا و گارگران زیر چرخهای توسعه لیبرالها و تکنوکراتها از سازندگی تا اصلاحات و اعتدال ادامه دارد!
فکر کنم هرچی قالیباف کاری و اکتیو و عملگرا بود، اینا فقط بلدن روی عناوین پرطمطراق مانور بدن. کاش کاری بودن، در کنارش حالا برای کوچه و خیابون، اسم مناسب هم انتخاب میکردن. هرچند که اسم کارگر هم اسم مناسبی است. ولی موضوع اینه که اینا فقط روی ظواهر و موضوعات کم اهمیت مانور میدن. کااااااار کو؟ چرا کاری نیستین؟ همش افه، همش فیلم، همش ژست. کار کنید ، کار.
اینکه مصدق چه خطاهایی کرد الان زیاد برای ما مهم نیست. مهم این است که مصدق کسی بود که اگر آبرویی در تاریخ ایران دارد به خاطر ایستادگی بر استقلال کشور و امتیاز ندادن به استعمار است ولو با تحمل انزوا و تحریم بین المللی و عدم فروش نفت و تورم بالای صد درصد. اینها در حالی که سازشکاران امروز با بیشرمی هر چه تمامتر خود را پیرو مصدق می دانند! مصدق به عنوان آینه دق جلوی خودشان بگذارید.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.