کد خبر:۶۷۱۹۸۲

قرارداد عربستان برای خرید ۴۸ جنگنده تایفون از انگلیس

عربستان سعودی و انگلیس روز جمعه تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که براساس آن عربستان ۴۸ فروند جنگنده تایفون از انگلیس خریداری خواهد کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شرکت انگلیسی «بی. ای. ئی سیستمز» با انتشار بیانیه‌ای، این تفاهم‌نامه را گامی مثبت در جهت عقد قرارداد نهایی توصیف کرد و افزود: ما متعهد هستیم که از روند نوسازی نیرو‌های مسلح عربستان سعودی و توسعه ظرفیت صنایع کلیدی این کشور در راستای اجرای چشم‌انداز ۲۰۳۰ حمایت کنیم.

این تفاهم در آخرین روز از سفر 'محمدبن سلمان' ولیعهد عربستان سعودی به لندن صورت گرفت؛ و در پی انتشار این خبر ارزش سهام شرکت انگلیسی «بی. ای. ئی سیستمز» که چندی پیش به دلیل نوسانات مالی مجبور به تعدیل نیرو شده بود، ۲ درصد افزایش یافت.

یوروفایتر تایفون (Eurofighter Typhoon) یک جت جنگنده چندمنظورهٔ دو موتوره با کانارد و بال دلتا است.

این هواپیما توسط کنسرسیومی اروپایی متشکل از سه شرکت بی‌ای ئی سیستمز،‌ای ای دی اس و آلنیا آئروناتیکا طراحی و ساخته می‌شود.

این پروژه توسط نتما (NETMA، یوروفایتر ناتو و آژانس مدیریت تورنادو) که به‌عنوان مشتری اصلی فعالیت می‌کند، مدیریت شد.

طراحی این هواپیما از سال ۱۹۸۳ در پی پروژه مشترک پنج کشور بزرگ اروپای غربی؛ بریتانیا، آلمان غربی، ایتالیا، اسپانیا و فرانسه برای ساخت یک هواپیمای جنگنده آغاز شد و در سال ۱۹۸۶ کمپانی یوروفایتر جی ام بی اچ (Eurofighter GmbH) برای ساخت این پروژه تشکیل شد. فرانسه به دلیل اختلاف‌نظر در مورد نیاز‌های عملیاتی هواپیما خیلی زود از این پروژه خارج شد و طراحی جنگنده‌ای کاملاً فرانسوی را پی گرفت.

نخستین پیش نمونه یوروفایتر تایفون در سال ۱۹۹۴ به پرواز درآمد، اما پایان جنگ سرد پیشرفت پروژه را به تأخیر انداخت و ورود رسمی این جنگنده به خدمت نظامی تا سال ۲۰۰۳ طول کشید.

تایفون جنگنده‌ای بسیار چالاک است که توانایی بالایی در جنگ هوایی نزدیک دارد.
امضاء این تفاهم‌نامه سبب خشم نهاد‌های حقوق بشری و فعالان ضدجنگ در انگلیس خواهد شد که تداوم معاملات تسلیحاتی لندن و ریاض را مانع پایان جنگ در یمن و بحران انسانی در این کشور می‌دانند.

انگلیس یکی از تأمین‌کننده‌های اصلی سلاح برای تجاوز حاکمان سعودی به مردم فقیر و بی‌دفاع یمن به شمار می‌رود. این کشور از زمان آغاز جنگ یمن به رهبری عربستان که تاکنون موجب شهادت بیش از ۱۴ هزار شهروند این کشور و زخمی شدن ده‌ها هزار نفر دیگر و ویرانی این کشور مسلمان شده است، مجوز فروش حدود چهار میلیارد پوند سلاح به عربستان سعودی را صادر کرده و در آموزش نیرو‌های سعودی نقش جدی داشته است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار