به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامههای زنجیرهای همزمان با اعتراف به کارنامه ضعیف سیاست خارجی دولت و افزایش ایرانهراسی در دوره پسابرجام، مدعی شدند که بال وزارت خارجه از سوی مجموعههای خارج از وزارت خارجه، چیده شده است! وزیر اقتصاد، اظهارات اقتصادی جهانگیری را رد کرد و روزنامه حامی دولت مدعی شد که افزایش افسار گسیخته قیمت دلار،تقصیر حاکمیت است!
روزنامه ابتکار در ادامه خط تناقضگویی و فرافکنی این روزهای زنجیرهایها درباره افزایش لحظهای قیمت دلار، در ادعایی مضحک انتقادها به بانک مرکزی را غیرکارشناسانه و اقدامی از سوی گروههای سیاسی رقیب دولت برای مشهور شدن نامید و در ادعایی مضحکتر افزایش افسارگسیخته قیمت دلار را به گردن حاکمیت انداخت.
این روزنامه اصلاحطلب در سر مقاله خود نوشت: «بدون تردید مدیران امروز بانک مرکزی همانند مدیران پیشین و همانند مدیران ارشد میتوانستهاند تصمیمهای بهتری گیرند اما به دلایل گوناگون نشده است که چنین کنند اما این کاستیهای تکنیکی و مهارتی نباید راه را برای تضعیف ناکارشناسانه مدیریت بانک مرکزی باز بگذارد. این غیرکارشناسانه است که گروههای سیاسی رقیب دولت، اقتصاددانی که به هردلیل در میان اصلاحطلبان و در دستگاههای دولتی جایی ندارند، گروههای گوناگونی که به دلیل افزایش قیمت ارز دستشان از رانتخواری کوتاه شده است افرادی که میخواهند نامدار شوند و انتقاد از بانک مرکزی را برای مشهور شدن انتخاب کردهاند هرروز به بهانه افزایش نرخ دلار به این نهاد حمله کرده و آدرس اشتباهی بدهند.»
این روزنامه در ادامه مدعی شد: «در کشورهایی که بانک مرکزی نیرومند و مستقل از دولت و نهادهای حکومتی دارند بانک مرکزی باید جوابگو باشد اما در ایران مدیران بانک مرکزی این استقلال را ندارند که... تصمیم مستقل بگیرند».
گفتنی است روزنامههای زنجیرهای مدعی اصلاحات در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری با تمسک به دروغ و فریب افکار عمومی مردم را از افزایش قیمت دلار به بیش از 5 هزار تومان در صورت پیروزی رقبای روحانی میترسانند و امروز که تشت رسواییشان از بام بر زمین افتاده ناچارند برای فرار از پاسخگویی دروغهای انتخاباتی خود، با تحلیلهای تخیلی و فرافکنانه همه کس و همه چیز غیر از دولتیها را مقصر دلار 5700 تومانی جلوه دهند.
اعتراف به افزایش ایرانهراسی در پسابرجام
روزنامه زنجیرهای شرق در یادداشتی با اشاره به نزدیکی اروپا به سیاستهای ضدایرانی آمریکا نوشت: «رقباي منطقهاي ايران که مترصد فرصت بودند تا دشمني خود را عيان کنند، در همين چند روز براي ايران شاخوشانه کشيدند. آنها ميخواهند از اين فرصت تهديدات «زنگي مست»، براي ضربهزدن به ايران کمال استفاده را ببرند. محمد بن سلمان براي حمله آمريکا به ايران جايزه چهارهزار ميليارد دلاري تعيين ميکند و به گزافگویي افتاده که چهار موشک براي نابودي تهران کافيست. رئيس ستاد مشترک ارتش اسرائيل مدعي ميشود که امسال خانه را بر سر حزبالله ويران خواهد کرد».
نویسنده افزوده است: «هيچگاه در تاريخ ايران و آمريکا چنين صفحه شطرنجي در مقابل ايران باز نشده بود».
اعتراف به افزایش ایرانهراسی در پسابرجام از سوی این روزنامه زنجیرهای در حالی است که سیاست خارجی منتهی به برجام همواره مورد تائید و بزک روزنامههای زنجیرهای از جمله شرق بوده است، برجام که دولتمردان و مدعیان اصلاحات به تناوب و همواره از آن دفاع میکردند و مدعی بودند که تحریمها را به یک باره برخواهد داشت و به ایرانهراسی خاتمه خواهد داد، امروز نه تنها اینگونه نشده بلکه پس از تصویب آن هر روز بر میزان و کیفیت تحریمها و ایرانهراسی افزوده شده است و این نشاندهنده شکست برجام و به عبارتی شکست سیاست خارجی دولت یازدهم و دوازدهم و از سوی دیگر عیان شدن دروغین بودن تبلیغات روزنامههای زنجیرهای بوده است.
به جای ژست مضحک مظلومنمایی، پاسخگو باشید!
روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی با عنوان «بال وزارت خارجه را چیدهاند!» نوشت:«این روزها برخلاف سال 1392 که بسیاری از مسائل به وزارت امور خارجه و تصمیمگیریهای آن وابسته بود ظاهرا سیر ناخوشایندی شروع شده است. به این معنا که بسیاری از تصمیمگیریها یا ابتکار به خرج دادنها در مسائل سیاست خارجه در خارج از وزارتخارجه انجام میشود! و متاسفانه وزارت خارجه در بسیاری از مسائل اساسی جنبه صوری و شکلی گرفته است به یاد داریم که در بحث هستهای، وزارت خارجه مسائل را تدوین میکرد، برنامه میساخت و توصیه میکرد و آن را در شورای عالی امنیت ملی به تصویب میرساند. اما دیگر خبری از آن روزها نیست».
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: «ظاهرا بعد از مذاکرات تازهای که وزارت خارجه با اروپا شروع کرده بود، برخی از دستگاهها این موضوع را نپسندیدند و به نوعی بال و پر وزارت امور خارجه کوتاه شد».
متاسفانه دولت آقای روحانی تمام تخممرغهای خود را در سبد برجام گذاشت. مقامات ارشد دولت و رسانههای مدعی اصلاحات تمامی امور کشور- حتی آب خوردن مردم- را به برجام گره زدند. منتقدان برجام با اشاره به مستندات متقن تاکید داشتند که متن ضعیف و یکطرفه برجام هیچگاه نمی تواند برای ایران دستاوردی داشته باشد. در نهایت همانطور که منتقدان به درستی اشاره کرده بودند، هستهای رفت ولی تحریمها ماند.
حال مدعیان اصلاحات با فرار به جلو و با هدف سرپوش گذاشتن بر کارنامه غیرقابل قبول وزارت خارجه دولت روحانی، مدعی هستند که وزارت خارجه هیچ اختیاری ندارد!
در روزهای گذشته، روزنامه زنجیرهای آرمان نوشته بود: «تاثیرات برجام بر اقتصاد کشور به هیچ وجه احساس نشد... شاید از یک منظر لغو برجام خیلی بهتر از این باشد که هر ۴ ماه یکبار ترامپ آن را به حالت تعلیق در آورد چرا که اگر این وضعیت متزلزل برجام همچنان ادامه پیدا کند به طور قطع هیچ منفعتی برای ایران نخواهد داشت».
چندی پیش روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد در مطلبی نوشته بود:«دولت ماهها پس از توافق هستهای، به هوای چیدن میوههای برجام نشست و بر پایه این دلخوشی، برنامهها و سیاستهای کاری خود- دوران پسابرجام- را نوشت اما ماحصل این انتظار، فرصتسوزی، از دست رفتن منابع موجود به هوای گشایش برجام و در نهایت کاهش صبر اجتماعی با استمرار فشارهای اقتصادی بود».
مدعیان اصلاحات به جای فرافکنی،باید درخصوص فرصتسوزی و معطل گذاشتن کشور به خیال خام رسیدن میوههای برجام، به افکار عمومی پاسخگو باشند.
جهانگیری(اسفند96): نیازی به تغییر ریل نیست
وزیر اقتصاد(فروردین 97): باید به ریل درست بازگردیم
روزنامه آرمان در گزارشی نوشت: «بهزودی به ریل با ثبات اقتصاد بازمیگردیم» این وعده تازه وزیر امور اقتصادی و دارایی در شرایطی داده شده که هفتههای ابتدایی سال جدید، هفتههای خوشی نبودند و در بازارهای مختلف شاهد التهاباتی بودیم که نویدبخش آینده خوبی نیستند. در حالی که دلار بالای پنجهزار تومان یک تابو بود، در روزهای ابتدایی سال جدید به یکباره شاهد افزایش قیمت ارزهای خارجی بودیم. قیمت ارز بر دیگر شاخصها نیز تأثیر میگذارند و اگر روند افزایش قیمت ارز ادامه یابد نمیتوان امسال را سال خوبی برای اقتصاد دانست».
اظهارات وزیر اقتصاد درخصوص بازگشت به ریل باثبات اقتصاد در آینده نزدیک، در حالی است که «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیسجمهور در هفتههای گذشته در مصاحبه با سالنامه نوروزی روزنامه شرق گفته بود: «الان عدهای درباره اقتصاد بهگونهای حرف میزنند که انگار وضعیت اقتصاد کشور در پنج سال اخیر بدتر شده است... وقتی میگویید وضعیت اقتصاد بد است، یعنی ریلی که برای اقتصاد کشور درست کردهاید، درست نیست و باید مسیر اقتصاد کشور تغییر کند. من میگویم وقتی همه شاخصهای اقتصاد کشور درست است، نباید ریل را عوض کرد».
گفتنی است «اسحاق جهانگیری» در حاشیه آخرین جلسه هیئت دولت در سال ۹۶ در جمع خبرنگاران گفته بود: «سال ۹۶ جزء بهترین سالهای ایجاد اشتغال در تاریخ کشور است».
اظهارات معاون اول رئیسجمهور در حالی است که روحانی در سال ۹۲ در دومین نشست خبری پس از انتخابات گفته بود: «به نظر من معیار مهم در بحث تورم و اندازهگیری آن جیب مردم است، نه بانک مرکزی و آمار و اینها در مراحل بعدی است. همه در ارتباط با وضعیت تورم، بیکاری و وضعیت اقتصادی اطلاع دارند و نیازی به آمار ندارد. هر کس میتواند در ارتباط با این موضوع به وضعیت خانه و خانواده خود رجوع کند».
هیچ کسی جز ما حرف نزند!
روزنامه اعتماد در گزارشی به این موضوع پرداخته است که چرا «سید ابراهیم رئیسی» سخنرانی و یا سفر میکند!
در بخشی از این نوشته آمده: «او [رئیسی] حالا ديگر خود را موظف ميداند تا در مورد هر يك از مسائل ريز و درشت در عرصههاي سياست داخلي، سياست خارجي، اقتصاد، فرهنگ و... اظهارنظر كند. مثلا بعد از ماجراي حمله تروريستي به مجلس و هدف گرفتن مواضع داعش در سوريه توسط موشكهاي نقطهزن سپاه گفته بود: «بايد به سلاح روز مجهز بود و البته قدرت اصلي از آن خداوند است. بايد بنيه دفاعي و موشكي كشور مورد تقدير قرار گيرد، زيرا رسيدن به اين مرحله موشكي به صورتي ابتكاري با ايمان و اتكال به خداوند انجام شده و تضعيف كردن آن از ناحيه هر كسي امر ناپسندي است...»
در گفتههای رئیسی چه چیزی وجود دارد که باعث عصبانیت نویسندگان روزنامههای زنجیرهای شده است؟ او از انتقام نیروهای مسلح کشورمان از تروریستهایی که قصد ضربه زدن به امنیت کشورمان را داشتند تقدیر کرده است. نکته دیگری که وجود دارد این است که این جماعت ظاهرا طرفدار آزادی بیان! میگویند چرا رئیسی نظرش را میگوید! آن هم در حالی که اظهار نظر تخصصی را از یک سلبریتی میستایند البته اگر موافق تمایلات حزبی این قبیلهگرایان باشد و اگر همینها روی برگردانند به شیوه شبه روشنفکرانه سعی میکنند تحقیرش کنند چنانکه همین اعتماد سال قبل نوشت.
دیپلماسی ذلتپذیری!
نکته دیگری که در این نوشته وجود دارد نهایت ذلتپذیری است. در این گزارش آمده: «رئيسي در برخي ديگر از اظهارنظرهاي خود از لحني استفاده ميكرد كه با رويكرد دستگاه ديپلماسي در راستاي ايجاد آرامش در منطقه سازگار نبود. مثلا در جلسه تفسير سوره «والعاديات» در مسجد جامع گوهرشاد گفته بود: «حكومت آلسعود امتداد راهبردي نظام استكبار جهاني در منطقه خاورميانه است. با وجود تمام امتيازات و باجهايي كه اين رژيم به آمريكاييها و غربيها داده اما هر روز بيشتر تحت سلطه و نفوذ آنها قرار ميگيرد؛ رمز عقبنشيني استكبار، كوتاه آمدن از مواضع نيست، بلكه ايستادگي بر مواضع است.»
چگونه باید به این جماعت گفت که آرامش و امنیت با سر فرود آوردن و ذلت پذیری به دست نمیآید. اینها اگر اندکی وقت بگذارند و گفتههای مقامات رسمی در دستگاه دیپلماسی آل سعود را بنگرند خواهند دید که چه چیزهایی در مورد ایران میگویند. ولیعهد خام و بی تجربه آل سعود به صراحت گفته بود «آشوب و اغتشاش را به داخل ایران میآوریم» و همین چند روز قبل هم قبول کرد که به ترامپ مبالغ سنگینی رشوه بدهد تا نیروهای ارتش آمریکا در سوریه بمانند تا این کشور به آرامش نرسد. راستی! باید از روزنامه اعتماد پرسید که دیگر روزنامه هم طیف و همسوی با آنها (مردمسالاری) روز شنبه (در اقدامی قابل ستایش) کاریکاتور بن سلمان را در صفحه نخست منتشر کرد و به او لقب «دُن کیشوت» خاورمیانه داد، آیا آن را مخالف «دیپلماسی آرامش» خود، (بخوانید دیپلماسی ذلتپذیری) میدانند یا نه؟ یا اینکه محتوای کلام برای اینها مهم نیست و تنها قصدشان «ترور شخصیت» است!