آخرین اخبار:
کد خبر:۶۷۷۲۴۷
حجت‌الاسلام محسنی:

تمام تلاش شهید آوینی عدم التقاط هنر انقلاب با هنر غرب بود

مسئول سابق دفتر نشر آثار شهید آوینی در موسسه روایت فتح گفت: تمام تلاش شهید آوینی این بود که هنر انقلاب التقاطی با هنر غرب تداخلی نداشته باشد و همواره از تفکر ساده انگارانه‌ای که صورت، قالب و محتوای جدید به عنوان هنر انقلاب شناخته شود، پرهیز داشت.
امید ملائی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام عباس محسنی مسئول سابق دفتر نشر آثار شهید آوینی در موسسه روایت فتح در مراسم بزرگداشت سید شهیدان اهل قلم که همزمان با سالروز شهادت سید مرتضی آوینی به همت کانون غرب‌شناسی و اندیشه اسلامی دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، به تبیین موضوع «شهید آوینی جهادگر عرصه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی» پرداخت.


محسنی با بیان اینکه در فضای هنری جدید درگیری وجود دارد، ابراز کرد: شهید آوینی در مورد این مبحث تعبیری با عنوان «عصر امام خمینی(ره)» دارند و در مقاله‌ای که با همین محوریت نگاشته‌اند به این نکته اشاره شده است که با انقلاب اسلامی بشر در واقع وارد عرصه تجدید عهد هنر شده است.


مسئول سابق دفتر نشر آثار شهید آوینی در موسسه روایت فتح تصریح کرد: امام خمینی(ره) پیامی صادر کردند و شهید آوینی منشوری با عنوان «تجدید عهد هنر» مبتنی بر این پیام عرضه کردند. در این پیام به آثار هنری هنرمندانی که پس از انقلاب اسلامی به ویژه کسانی که به شهادت رسیدند اشاره شده است و در واقع تجلیلی از آنان صورت گرفته است. شهید آوینی افق‌های این پیام را تبیین کرد و با مطالعات غرب شناسانه دقیقی که داشتند در برابر پیام امام، مطیع و شارح مقصود بود.


وی ادامه داد: شهید آوینی به این نکته اشاره دارند که چرا ما چیزی را به عنوان هنر انقلاب نمی‌توانیم نامگذاری کنیم و به این نکته تاکید دارند که در جستجوی هویت مستقل هنر انقلاب باید تنها به آثار مسلمانان انقلابی رجوع کرد و غیر از این چیزی وجود ندارد.


محسنی اظهار داشت: ماده هنر از حرکت، جسم، حجم، رنگ و... تشکیل شده و از ساختار وجود بشر و طبیعت ریشه گرفته است. این ماده مشترک بوده و صورتی که ماده هنر به خود می پذیرد تحولات وسیعی می‌خواهد. از این رو هنوز این اتفاقات رخ نداده است. این مهم یکی ازدلایل عدم وجود چیزی به عنوان هنر انقلاب است.


مسئول سابق دفتر نشر آثار شهید آوینی در موسسه روایت فتح خاطرنشان کرد: هنر یک صورت و یک ماده دارد. در حال حاضر آن چیزی که به عنوان قالب های هنری در تمام عرصه ها شناخته می‌شود همان صورت و ماده هنر است.


وی اضافه کرد: در دوره رنسانس فرم‌ها و سبک های نقاشی جدیدی رخ داد و ما در حال حاضر فنونی که در نقاشی می آموزیم همان فنونی است که در گذشته وجود داشته و غربی است. بنابراین صورت و ماده این هنر غربی است. شهید آوینی هم معتقد بود که ما نیز در دوره پس از انقلاب اسلامی صورت و ماده همان هنر غربی را گرفته‌ایم و هنوز موفق نشده ایم صورت متناسب با شان انقلاب را به این ماده و صورت جدید منتقل کنیم.


محسنی با بیان اینکه حفظ آثار دینی را می‌توان در اعصار پیش از رنساس دید، اظهار کرد: از دوره رنسانس به بعد و هنگامی که تفکر رنسانس غلبه جهانی پیدا کرد، آثار دیگر مبتنی بر هنر دینی نبود. اگر چه پس از انقلاب تمام هنرها حرکتی امیدوار کننده برای بازگشت به خویش داشته و به نتایج مطلوبی نیز دست یافته است. اما هنوز امروزه تمام هنرهای موجود متاثر از غرب است.


کارشناس فرهنگی افزود: شهید آوینی معتقد است، اگر موفق شدید نظام تمایلات بشر را دینی کنید، می‌توانید بگویید هنر نیز رنگ و بوی دینی به خود گرفته است. جاذبه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی انقلاب هنر را از فضای دلمرده و غرب‌گرایی پیش از انقلاب خارج کرد و تاثیر تعالی بخش انقلاب را حتی می‌توان در کار هنرمندان مخالف انقلاب اسلامی نیز یافت.


وی در پایان تصریح کرد: تمام تلاش این شهید این بود که با کسانی که می‌خواستند سینمای غرب را به عنوان سینمای هنری ایران جا بیندازند، مقابله کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار