سخنگوی گروه معارض موسوم به «هیئت هماهنگی ملی سوریه» با اشاره به اینکه اگر حملهای از سوی آمریکا به سوریه انجام شود، هیچ ارتباطی به سلاح شیمیایی ندارد، اظهار داشت که روسیه در برابر واشنگتن برگههای زیادی در اختیار دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «منذر خدام» سخنگوی گروه موسوم به «هیئت هماهنگی ملی سوریه» که از گروههای معارض داخل سوریه به شمار میرود، تأکید کرد که مطرح کردن مسئله استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی از آغاز فقط یک بهانه بوده است.
خدام در گفتوگو با روزنامه الوطن سوریه گفت: «داستان [استفاده از سلاح]شیمیایی از آغاز یک بهانه بود، نه بیشتر و پس از خروج افراد مسلح از غوطه، دعوت روسیه برای تحقیق [در این خصوص]به رسوایی بدل خواهد».
وی تأکید کرد که اگر آمریکا به سوریه هم حملهای انجام دهد، این حمله هیچ ارتباطی به سلاح شیمیایی نخواهد داشت.
این مسئول معارض ادامه داد: «همچنان فکر میکنم که حملهای صورت نخواهد گرفت؛ به ویژه اینکه موضع روسیه برای مقابله با آن جدی است... درگیری آمریکا و روسیه در خاک سوریه پیامدهای خطرناکی برای همه منطقه در پی خواهد داشت».
خدام با اشاره به اینکه غرب تمایل ندارد روسیه را یک قطب بینالمللی بداند که در برابر هژمونی غربی ایستاده است، اظهار داشت که تنش کنونی برای به زحمت انداختن روسیه است، ولی مسکو برگهای زیادی در اختیار دارد، به ویژه برگ پرونده کره. در حال حاضر روند اخراج تروریستهای جیش الاسلام از شهر دوما همچنان ادامه دارد و برخی از ناظران بر این باورند که این عملیات با کندی در حال انجام است. وی بر این باور است که این کُندی معلول عوامل لجستیکی است.
سخنگوی گروه هیئت هماهنگی ملی سوریه درباره وضعیت آینده شمال این کشور نیز عنوان کرد: «وضعیت شمال سوریه موضوعی برای راه حل پایانی [بحران]خواهد بود. روسیه، ایران و ترکیه در این زمینه توافق کردهاند».
وی درباره وضعیت جنوب سوریه نیز بر این باور است که در صورت شکست تلاشها برای مصالحه، این منطقه نیز به زودی شاهد عملیات نظامی خواهد بود؛ چرا که جنوب پس از غوطه شرقی، اولویت ارتش سوریه است و نیروهای خود را در آن منطقه گرد هم آورده است.
اکنون که ارتش سوریه در آستانه سیطره کامل بر غوطه شرقی قرار دارد و قصد دارد پرونده تروریستها را در این منطقه ببندد، ادعاهای این افراد بار دیگر مطرح شده است مبنی بر اینکه ارتش سوریه در شهر «دوما» که آخرین مقر تروریستها در غوطه شرقی به شمار میرود از سلاح شیمیایی استفاده کرده است.
آمریکا و برخی از کشورهای مرتجع منطقه نیز همسو با تروریستهای تحت حمایت خود، این ادعاها را تکرار و تهدید کردهاند که در واکنش به استفاده ادعایی از سلاح شیمیایی به سوریه حمله نظامی خواهند کرد.
دمشق هم این ادعاها را رد کرد و طی دعوت رسمی از سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی خواست تا برای اعزام یک تیم تحقیق و تفحص در خصوص ادعاهای مطرح شده مربوط به حملات شیمیایی در دوما اقدام کند.