نامزد شهرداری تهران با بیان اینکه اقتصاد تهران کلنگی است، گفت: برای ۵ سال اینده به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیازمندیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت میرزایی در شصتمین جلسه علنی شورای شهر تهران درباره برنامههای خود برای اداره کلانشهر تهران اظهار داشت: تهران یک کلانشهر و پایتخت سیاسی نیست، تهران پایتخت ظرفیت و نوآوری است.
وی ادامه داد: ۲۵ درصد تولید ناخالص در این شهر است و ۷۲ درصد از خدمات این کشور در تهران داده میشود و بیش از ۵۰ درصد شرکتهای دانشبنیان در پایتخت حضور دارد.
نامزد شهرداری تهران با اشاره به اینکه تهران تاریخ فشرده سرزمین ما است، گفت: این شهر یادآور تحولات بزرگی است که در کشور رخ داده است.
میرزایی بیان داشت: تهران یک آلبوم و گلستانی نمایان از تنوع قومی است و یک فرصت بینظیر برای انسجام ملی دارد. تهران جایی است که باید تفاهمهای قومی و ملی را در آن ایجاد کرد.
وی که در حال حاضر معاونت برنامهریزی شهرداری تهران را برعهده دارد گفت: ۸ ماه از ورود بنده به شهرداری تهران میگذرد و آنچه که امروز مطرح میکند یک رویکرد و بازشناسایی از ۸ ماه گذشته است. جوانان عزیزی که دغدغهدار آینده هستند و امیدوارم سخنگو و نماینده قابلی برای آنها باشم.
نامزد شهرداری تهران افزود: از اواسط دهه ۶۵ شهرداری کلانشهرها برای افزایش منابع موارد مختلفی را شناسایی کردند و منبعی که شهرداری پیشنهاد داد فروش تراکم برای تامین منابع مالی بود.
میرزایی گفت: شاید این روش در ابتدا کوتاه مدت به نظر میرسید، ولی تا به امروز یعنی سه دهه ادامه داشته است و به یک راهکار جدی امروز تهران تبدیل شده است.
وی افزود: شهری با فضای فیزیکی و کالبدی میشناسیم و آن را در معرض خطری مهم قرار دادهایم.
میرزایی با تاکید بر اینکه تهران مرکز بزرگ فرصتهای ملی است، گفت: هر پروژه و نوآوری که در این شهر قابل اجرا نباشد در هیچ جایی قابلیت اجرایی ندارد.
نامزد شهرداری تهران افزود: تهران امروز براساس نظرات نخبگان با چند مشکل و مساله مواجه است. ۸۶ درصد مردم یکی از مشکلات تهران را بیتفاوتی به هم میدانند و انسجام اجتماعی جای خود را به گسستگی داده است.
میرزایی گفت: مواردی که بررسی شده است به روشنی نشان میدهد که تبعیض و نابرابری در اقصی نقاط تهران قابل مشاهده است.
وی گفت: تهران در معرض یک مخاطره طبیعی مهم مانند زلزله و یا سایر حوادث است و خطر مرگ و میر در تهران در اثر زلزله بسیار بزرگ است و ما جزء ۵ شهری در خاورمیانه هستیم که زلزلهای بزرگ آن را تهدید میکند و باید در این زمینه تدابیر لازم اتخاذ شود.
میرزایی با اشاره به اینکه ۳۰۰ ساختمان شبیه پلاسکو در تهران وجود دارد گفت: این ساختمانها میتواند شهر تهران را با یک بحران مواجه کند و ۵۳ درصد از بافت فرسوده تهران تحت عنوان بافت ناپایدار شهری شناسایی شده است.
نامزد شهرداری تهران افزود: ۹۳ درصد آلودگیهای زیست محیطی خطر اول شهر تهران هستند و قطعا مشکلاتی در آینده برای شهروندان ایجاد خواهد کرد. هر یک از شهروندان تهرانی ۵۵ دقیقه از طول روز خود را در ترافیک حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه مالیه شهرداری تهران ناپایدار و مبتنی بر تخلفات ساخت و ساز است، گفت: تنها سه درصد از منابع مالی تهران را عوارض تامین میکند و ۸۰ درصد ناشی از تخلفات ساخت و ساز است.
میرزایی گفت: تقریبا سهم دولت در تامین منابع مالی شهری نزدیک به صفر است در صورتی که در کلانشهرهای سایر کشورها دولت کمک میکند.
وی افزود: نه تنها اقتصاد تهران کلنگی و وابسته به ساخت و ساز است بلکه مالیه شهرداری تهران سنتی و پرریسک است.
نامزد شهرداری تهران بیان داشت: در گزارش تحویل و تحول عنوان شد تهران ۵۲ هزار میلیارد تومان بدهی دارد و از سوی دیگر نیز ۸۷ هزار میلیارد تومان نیز تجهیزات نیاز دارد. درنهایت میتوان گفت: برای اتمام تمامی پروژههای شهر تهران ۳۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم و پس از تکمیل خطوط ۶ و ۷ مترو و آغاز خطوط ۸ و ۹، ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است و همینطور برای توسعه حمل و نقل باید ۴۰ هزار میلیارد تومان اختصاص یابد درنهایت ما برای ۵ سال اینده به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم تا بتوانیم آلودگیهای زیست محیطی و حمل و نقل ناکارآمد را بهبود ببخشیم.
وی تاکید کرد: باید همه کمک کنیم تا این شهر به وضعیت بهتری برسد. امروز شهر تهران در معرض خطری است و آن نیز مالیه شهر است که کارکرد آن از سه دهه پیش ادامه یافته و هر روز بزرگتر و بزرگتر شده است.
میرزایی گفت: شهرفروشی بسیاری از بنیانهای شهر را ویران کرده است و شهر تهران را به شهری بیهویت، بیخاطره و به شهری که آینده آن فروخته شده تبدیل کرده است.
نامزد شهرداری تهران افزود: ما با شهری مواجه هستیم که نیاز به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای ۵ سال اینده دارد در صورتی که بودجه آن در طول سال فقط ۱۷ هزار میلیارد تومان است.
وی گفت: این نظام مالیه باعث شده است که باغ و بوستان را فروختهایم. این شهر به شهر خانه به دوشان تبدیل شده چرا که عمر بناها به کمتر از ۲۰ سال رسیده است و در سه دهه گذشته تهران بالاترین خرید سنگ را داشته است.
میرزایی گفت: در قرن ۲۱ شهروندان تهرانی کوچنشین شدند و در حال حاضر تهران شهر زندگی نیست و به یک کارگاه بزرگ ساخت و ساز تبدیل شده که شهروندان آن نیز کوچنشین شدهاند.
وی افزود: در سه سال ۹۲ تا ۹۵، ۱۱۰ هکتار از باغات تهران از بین رفته است و بخشی از بوستانها را نیز فروختهایم که هتل بسازیم.
میرزایی گفت: این تعارض ارزشها تا به امروز هم ادامه پیدا کرده است و موجب بیاعتمادی مطلق شده است که قدم از قدم برای حل مسائل تهران نمیتوان برداشت.
وی گفت: برای حل مساله تهران سه حوزه کلیدی را پیشنهاد میدهیم که در ابتدا مالیه شهری باید بازسازی شود و باید از جایی شروع کنیم که ویرانی ایجاد شده است.
نامزد شهرداری تهران گفت: اقتصاد شهری و ایجاد سازمان اجتماعی شهری از مواردی است که برای هوشمندسازی شهر و بهبود وضعیت باید از آن استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه مالیه شهری تهران به شدت سنتی و دلالی است، گفت: در موضوع هولوگرام شاهد یک ایینه تمام نما از فساد در شهر بودیم و بخش مهمی از فروشهای اراضی شهری غیرشفاف انجام شده است.
میرزایی گفت: شهرداری تهران با بازارهای مالی قهر است و ما باید به این سازمان فاینانس و سرمایهگذاری را بیاموزیم.
وی گفت: باید به این سازمان سرمایهگذاری را بیاموزیم و اگر امروز سرمایهگذاری بیاید هیچکدام نمیتوانیم با آن صحبتی داشته باشیم و یکی از کارهای بزرگ ما این است که شهرداری تهران به بازارهای مالی متصل شود و ما نیازمند رژیم مالی بلند مدت هستیم.
میرزایی گفت: این اولین گام در شهرداری است و در حال حاضر مالی شهرداری با این رژیم بسیار تفاوت دارد.