معاون فرهنگی دانشگاه تهران در نشست خبری اولین دوره مسابقات مناظره به زبان انگلیسی گفت: اختتامیه مسابقات مناظره ۱۹ اردیبهشت برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در نشست خبری اولین دوره مسابقات مناظره به زبان انگلیسی گفت: جهاد دانشگاهی چند سالی است که مسابقات مناظره را در دانشگاهها برگزار میکند. در چند دوره اخیر این مسابقات یکی از کارهای ارزشمند فرهنگی در سطح دانشگاه هاست که از یک طرف شور و نشاط ایجاد میکند و ازطرفی دانشجو را وادار به مطالعه و همچنین فضای گفتمانی را در دانشگاهها نهادینه میکند.
وی اضافه کرد: این مسابقات به نوعی تمرین گفتگوست مسائلی که در این مسابقات مطرح میشود با منطق و استدلال حل میشود یکی از جالبترین و موفقترین فعالیتهای دانشجویی چند سال اخیر است.
سرسنگی یادآور شد: دو سال قبل پیشنهاد بین المللی شدن مسابقات داده شد که تیمهایی را برای حضور در مسابقات جهانی آماده کنند. این مسابقات به صورت بین المللی برگزار میشود، اما دانشجویان ما حضور ندارند بنابراین این دوره از مسابقات برای تشکیل گروهی است که بتوانند در مسابقات جهانی حضور داشته باشند که اهدافی مانند بین المللی شدن دانشگاه ها، ترویج فرهنگ کشور و آشنایی با گفتگوهای بین المللی را برای دانشجویان محقق کند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری اختتامیه این دوره از مسابقات ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت گفت: اختتامیه اولین دوره ۱۹ اردیبهشت برگزار میشود و امیدواریم دورههای بعد تعداد بیشتری از گروههای دانشجویی در این مسابقات شرکت کنند.
سرسنگی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از دانشگاههای ما که داعیه بین المللی شدن را دارند در حوزه زبانهای خارجی مشکلاتی دارند که باید این فضا تقویت شود و بتواند این گروهها را به عنوان نماینده کشور در مسابقات بین المللی اعزام کنند.
وی با انتقاد از سازمانها و نهادهای فرهنگی گفت: متاسفانه سازمانها و نهادهای فرهنگی مرزهایی به دور خودشان کشیدهاند که باعث شده نتواند به بیرون نفوذ کنند. نه تنها با یکدیگر همکاری نمیکنند بلکه برای یکدیگر مزاحمت هم ایجاد میکنند. این سازمانها باید همکاری را یاد بگیرند که بتوانند از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند.
علیزاده: مقدمات میزبانی تهران برای این دوره از مسابقات را آغاز کردیم
در ادامه عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: برای برگزاری مسابقات مناظره جهاد دانشگاهی مطالعات و نیازسنجیهایی را انجام داده و با توجه به این نیازسنجیها مقدمات هفتمین دوره مسابقات مناظره در حال آماده سازی است.
وی افزود: مناظره به زبان انگلیسی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد هدف ما این نیست که مانند کشورهای دیگر این مناظرهها را برگزار کنیم بلکه میخواهیم دانشجویان را در زمینه گفتگو توانمندسازی کنیم که بتوانند در سطح بین المللی نیز مشارکت داشته باشند. به نظر من بدون گفتگو در زمینه فرهنگ نمیتوان به نتیجه رسید.
وی ادامه داد: در اولین دوره مسابقات مناظره انگلیسی هفت گروه در مرحله نهایی شرکت میکنند که شش گروه از دانشگاههای تهران و یک گروه از دانشگاه اردبیل است که نسبت به جامعه دانشگاهی ما این تعداد شرکت کننده بسیار پایین است و امیدواریم در دورههای بعد تعداد افزایش پیدا کند.
علیزاده اضافه کرد: در دل مناظره دانشجویان یاد میگیرند گزارههایی که برای این دوره از مسابقات در نظر گرفتیم مباحث روز و مباحثی که دانشجویان، اساتید و جامعه درگیر آن هستند. گزارهها را خود دانشجویان با علاقه مندی انتخاب میکنند و باید برای حضور در این مناظره پشتوانه علمی داشته باشند.
وی همچنین از برگزاری اردوهای آمادگی برای تیمهای برگزیده مسابقات خبر داد و گفت: پس از پایان این دوره از مسابقات اردوهای آمادگی ویژه تیمهای برگزیده برای اعزام به مسابقات جهانی خواهیم داشت و تلاش مان این است که یک دوره میزبانی مسابقات بین المللی را در تهران برگزار کنیم.
کاظمی: ۲۴ تیم برای حضور در مسابقات ثبت نام کردند
در ادامه این نشست مهدی کاظمی، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی نیز گفت: این دوره از مسابقات مناظره با همکاری دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی برگزار میشود که علت برگزاری آن عدم حضور دانشجویان در مسابقات بین المللی بود و باعث شد زمینه سازی تیمهایی برای حضور در این دوره از مسابقات را پیگیری کنیم که این دوره از مسابقات در دانشگاه تهران برگزار میشود.
وی افزود: با وجود فرصت کوتاه ثبت نام ۲۴ تیم اعلام حضور کردند که مصاحبه زبان انگلیسی از این تیمها برگزار شد و ۸ تیم جواز حضور در اولین دوره را پیدا کردند.
کاظمی ادامه داد: بیش از ۴۰ گزاره برای اولین دوره مسابقات انتخاب شده که موضوعات بیشتر بین المللی است و این گزارهها به تیمها ارائه و آنها موضع خودشان را اعلام کردند. از جمله گزارهها توسعه اقتصادی، مهاجرت نخبگان، مصرف گرایی و سیاه نمایی فیلمهای ایران در جشنوارههای جهانی است که آخرین گزاره به عنوان گزاره فینال انتخاب شده است.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی یادآور شد: این دوره از مناظرات کاملا به زبان انگلیسی برگزار میشود در مرحله اول چهار مسابقه که سه نفر از داوران مسلط به زبان انگلیسی و آشنایی با گفتگوها این مسابقات را داوری میکنند. ۱۹ اردیبهشت مرحله نیمه نهایی و عصر همان روز ساعت ۱۴ تا ۱۹ مسابقه فینال، اختتامیه و توزیع جوایز را خواهیم داشت.
وی تیمهای شرکت کننده در این مسابقات را سه تیم از دانشگاه تهران، یک تیم از دانشگاه اردبیل، دو تیم از دانشگاه شهیدبهشتی، یک تیم از دانشگاه امام صادق علیه السلام و یک تیم از دانشگاه وزارت خارجه عنوان کرد.