عبدالرضا مصری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به بررسی لوایح اصلاح قانون مبارزه با پولشویی در مجلس اظهار داشت: آنچه که مشخص است پیوستن به کنوانسیون قانون مبارزه با پولشویی محدودیت هایی را برای کشور ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه باید دید محدودیت های اعلامی مطابق با قوانین جاری کشور است یا خیر افزود: در ماده 6 این کنوانسیون آمده است که در صورت عضویت ایران به این کنوانسیون، جمهوری اسلامی حق هیچ گونه اعتراضی نسبت به تعاریف مربوط به تروریسم ندارد. در واقع ایران نمی تواند با استناد به هیچ یک از مولفه های مذهبی، حقوقی، فلسفی، سیاسی و ... این مصادیق را رد کند.
مصری تصریح کرد: اگر بخواهیم با مصادیق این کنوانسیون به موضوع تروریسم نگاه کنیم، ستارخان، باقرخان و میرزاکوچک خان جنگلی تروریست محسوب می شوند و یا در صورتی که کشوری به کشور دیگر حمله کند و مردم کشوری که مورد حمله قرار گرفته اند از خود دفاع کنند تروریست محسوب می شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه دولت برای پوشاندن عیوب عضویت در این کنوانسیون بیانیه ای را به همراه لوایح اصلاح مبارزه با قانون پولشویی به مجلس آورده است، یادآور شد: این در حالی است که این بیانیه هیچ منشا قانونی برای کشورهای دنیا ندارد چرا که اگر به عضویت این کنوانسیون درآییم تمامی محدودیت ها بر ما اعمال خواهد شد.
نماینده مردم کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ایران در بسیاری از کنوانسیون ها عضویت دارد این در حالی است که به دلیل همان عضویت ها تحت فشار قرار می گیرد. به طور مثال در حالی که ایران عضو سازمان بین المللی انرژی اتمی است اما همواره از سوی این سازمان تحت فشار قرار می گیرد این در حالی است که رژیم صهیونیستی با وجود ساخت بمب اتم و عدم عضویت در این سازمان، هرگز تحت فشار قرار نگرفته است.
وی با تاکید بر اینکه ما قربانی تروریست هستیم، گفت: تروریست حاصل دلارهای برخی کشورهای منطقه و برنامه ریزی آمریکا در منطقه است که توانسته اند گروه های تروریستی چون داعش را در منطقه ایجاد کنند اما هیچ گاه مشاهده نکرده ایم که نسبت به این کشورها اعتراضی صورت گرفته باشد.
مصری با تاکید بر اینکه معتقدم باید نسبت به تصویب لوایح اصلاح مبارزه با قانون پولشویی واقع گرایانه رفتار کنیم، تصریح کرد: معتقدم مجلس باید قدری محتاطانه و به دور از هر گونه فضای سیاسی و احساسی نسبت به این لوایح اقدام کند. حتی به نظر می رسد بهتر است در دو، سه جلسه غیرعلنیِ تخصصی و صددرصد کارشناسی این مسئله را مورد ارزیابی قرار دهیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه اتخاذ تصمیمات غلط و یک شبه موجب به وجود آمدن اتفاقات نادرست در اقتصاد کشور می شود، تاکید کرد: گرانی دلار، یورو، طلا و بسیاری از مولفه های اقتصادی کشور هیچ ارتباطی با خارج ندارد بنابراین این در حالی است که اغلب موارد صورت مسئله را پاک می کنیم و به مردم آدرس غلط می دهیم و بی عرضگی های اجرایی و عملیاتی مان را به گردن عوامل خارجی می اندازیم.
نماینده مردم کرمانشاه با بیان اینکه اتخاذ سیاست های نادرست اقتصادی موجب بهم ریختن بازار ارز و طلا شد تاکید کرد: آقایان تلاش می کنند این اتفاقات را به گردن خارجی ها بیندازند، این در حالی است که ما تحریم های شدیدتر از این را پشت سر گذاشته ایم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه در مجموع باید ببینیم که الحاق به کنوانسیون اصلاح قانون مبارزه با پولشویی منافع ملی ما را صددرصد تامین می کند یا خیر خاطرنشان کرد: اگر قرار است پیوستن ایران به این کنوانسیون منافع ما را مانند برجام تامین کند، تامین نکند بهتر است.