نرخ فقر افغانستان در پنج سال گذشته به شدت بدتر شده است. اقتصاد این کشور در حال درجا زدن است و شورش طالبان گسترش یافته است و بیش از نیمی از جمعیت این کشور با کمتر از یک دلار در روز سرمیکنند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، فقر افغانستان در پنج سال گذشته بدتر شده است. اقتصاد این کشور در حال درجا زدن است و شورش طالبان گسترش یافته است؛ طبق یک بررسی که به تازگی منتشر شده، بیش از نیمی از جمعیت این کشور با کمتر از یک دلار در روز زندگی میکنند.
برنامه بررسی شرایط زندگی افغانستان (ایالسیاس)، که یک مطالعه مشترک توسط اتحادیه اروپا و سازمان آمار مرکزی افغانستان است، نشان داد که نرخ فقر ملی از ۳۸ درصد در ۱۲-۲۰۱۱ به ۵۵ درصد در ۱۷-۲۰۱۶ افزایش یافته است.
شوبهام چادهوری، مدیر بانک جهانی در افغانستان، در اظهار نظری در مورد این بررسی گفت: نرخ بالای فقر، نمایشگر ترکیبی از تاثیرات رشد اقتصادی راکد، افزایش فشارهای جمعیتی و بدتر شدن وضعیت امنیت در افغانستان است.
در این گزارش بر مشکلات دولت کابل که از حمایت غرب برخوردار است، تاکید شده است. دولت افغانستان برای جایگزینی کمک خارجی نیازمند ایجاد رشد اقتصادی است تا برای جمعیت خود که به سرعت در حال رشد است، شغل ایجاد کند.
درحالیکه نیروهای بینالمللی از افغانستان خارج شدهاند و دیگر از میلیاردها دلار کمک خارجی که زمانی به این کشور سرازیر شده بود، خبری نیست، اقتصاد کشاورزی این کشور که وضعیتی در هم شکسته دارد، با مشکل روبروست.