کد خبر:۶۸۴۱۶۱
زاکانی در همایش «برجام از دیروز تا امروز»:

آمریکا از خلاء‌های برجام امتیازات نقدی را گرفت/ متاسفانه در مذاکرات از گسل میان آمریکا و اروپا استفاده نشد

رئیس کمیسیون ویژه برجام در مجلس نهم گفت: دولت راه را فقط با آمریکایی‌ها رفت و هنر استفاده از گسل میان اروپا و آمریکا را رها کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زاکانی نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عصر دیروز در همایش «برجام از دیروز تا امروز» اظهار کرد: به همان اندازه که امروز غرب در زمینه انرژی‌های فسیلی به کشور‌های نفت خیز وابسته است، در آینده نزدیک جریان این وابستگی تغییر خواهد کرد.

وی افزود: دانش و فناوری هسته‌ای یک موهبت الهی است که هم در حوزه انرژی و هم در دیگر حوزه‌ها می‌تواند به کشور مدد برساند.

رئیس کمیسیون ویژه برجام در مجلس نهم با بیان اینکه یکی از عمده‌ترین دلایل مخالفت آمریکایی‌ها و غرب با ایران هسته‌ای، کسب این دانش از سوی ما خارج از نظامات تعیین شده غرب بود گفت: غرب می‌گوید که هسته‌ای شدن ما باید از مسیر آن‌ها باشد، اما این دانش را ما با اتکای توان خودمان بدست آورده ایم.

زاکانی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در سال‌های ۸۶ و ۸۷ نقاط ضعف اقتصاد کشورمان را تشریح کردند و ما بعد‌ها دیدیم که در تحریم‌های هوشمند آمریکا، اگر به کلام رهبری توجه می‌شد، آسیب و آشفتگی اقتصادی سال ۹۱ را نمی‌دیدیم.

وی ادامه داد: در فتنه ۸۸ متاسفانه یک دوگانگی در جامعه به‌وجود آمد و بخشی از ظرفیت‌های اجتماعی نظام تخریب شد و همین مسئله موجب بروز مشکلات دیگری شد.
دولت با یک محاسبه غلط وارد مذاکرات شد

رئیس کمیسیون ویژه برجام در مجلس نهم اظهار کرد: آمریکایی‌ها ۴ پرونده را مستمرا روی میز گذارده‌اند، پرونده هسته‌ای، تروریسم، دفاعی و حقوق بشر؛ در قالب این ۴ پرونده می‌خواهند عمق نفوذ استراتژیک ما را بگیرند و توانمندی پاسخگویی دفاعی را مختل کنند.

نماینده سابق مجلس تصریح کرد: متاسفانه دولت با یک محاسبه غلط وارد مذاکرات شد، راه طی شده تمامی مذاکرات قبلی از ۸۲ تا ۹۲ را پشت سر گذاشت و آن را بیانیه نوشتن و انشاء خواندن لقب داد؛ دولت راه را فقط با آمریکایی‌ها رفت و هنر استفاده از گسل میان اروپا و آمریکا و همچنین گسل میان منافع اقتصادی چین و روسیه با غرب را که محور مذاکرات پیش از این بود، رها کرد.
اعتراض ولایتی و شمخانی به رویه مذاکرات

زاکانی گفت: متاسفانه مذاکرات منتهی به برجام تنها مذاکراتی در مذاکرات هسته‌ای بود که صورت مذاکرات ندارد و ریز مذاکرات محصور میان سه نفر یعنی آقایان ظریف، لاریجانی و روحانی بود که حتی در مقطعی آقای ولایتی و شمخانی نیز به این رویه اعتراض داشتند.

وی افزود: نوع مذاکرات منتهی به برجام بر مبنای نیاز شکل گرفت و ما این را در کمیسیون برجام نیز گفتیم، البته باید بگویم که علاوه بر مجلس جریانات سیاسی و نخبگان و گروه‌های مختلف سیاسی نیز مواجهه خوبی نداشتند و به طور جدی پای کار نیامدند و از شرایط و تبعات سند (برجام) سوال نکردند.

زاکانی با تاکید بر اینکه برجام خلاء‌هایی داشت که در آن آمریکایی‌ها امتیازات نقدی از ما گرفتند، گفت: آمریکایی‌ها برای برداشتن تحریم‌ها، دست ما را زیر سنگ گذاشتند و از همان اولین روز پس از برجام، در برداشتن تحریم‌ها کارشکنی و حتی بر حجم تحریم‌ها نیز افزودند.

نماینده سابق مجلس تصریح کرد: ما اکنون در شرایطی قرار داریم که باید نسبت به ادامه برجام، شروطی دقیق و علمی را تعیین کرده و بر اساس برنامه زمان‌بندی آن را اجرا کنیم. ما باید به طور شفاف و روشن اعلام کنیم که اگر طرف مقابل بخواهد تحریم‌ها را تکرار و یا تشدید کند، ما نیز گام‌های متقابل خودمان را عملی خواهیم کرد.
نیازمند موضع واحدی هستیم

وی افزود: باید از امروز در برابر آمریکا، موضع واحدی داشته باشیم. آمریکا همین الان هم از برجام بیرون رفته است و ما باید برای بیرون رفتن رسمی او از پوسته برجام، برنامه مشخص و واحدی داشته باشیم و بدون شک، چون منطق مناسبی نیز پشت آن قرار دارد، ایجاد اجماع جهانی برای آنان ناممکن و یا بسیار سخت خواهد بود.

زاکانی با اشاره به دلایل خروج آمریکا از برجام ادامه داد: آمریکا، چون یک نظام مستکبر است، حتی راضی به منفعت اندک ایران از برجام نیز نیست، از سوی دیگر در افق برجام، توسعه فناوری هسته‌ای به رسمیت شناخته شده و آمریکایی‌ها می‌دانند که تا چشم‌بهم زدنی زمان به سر خواهد آمد و باید شاهد توسعه فناوری‌های هسته‌ای ما باشند. علاوه بر این باید بدانیم که کشور‌هایی در منطقه وجود دارند که هزینه‌های گزاف ریسک‌پذیری آمریکا را متحمل می‌شوند و این موضوع سران کاخ سفید را نیز به توهم انداخته است.

رئیس کمیسیون ویژه برجام در مجلس نهم تصریح کرد: آقای ظریف تعداد مذاکره‌کنندگان ایرانی را ۱۶ نفر، اما هیأت مذاکره کننده آمریکایی را ۱۴۰ نفر و هیأت مذاکره‌کننده انگلیسی را بیش از ۴۰ نفر عنوان کردند، باید واقعا دید که آن‌ها با چه پشتوانه کارشناسی و فنی به این مذاکرات می‌آمدند؟!
راه اصلاح کشور اصلاح مجلس است

وی افزود: راه اصلاح کشور اصلاح مجلس است، تا نمایندگان احساس شورای شهری بودن را کنار نگذارند امور اصلاح نمی‌شود. نماینده باید نگاهش به نظارت و قانون‌گذاری دقیق باشد نه لوله آب‌کشیدن برای محلات و روستاها؛ اگر اکثریت مجلس اینگونه شد می‌توان بسیاری از رویه‌های اشتباه را اصلاح کرد.

زاکانی بیان کرد: ما اکنون در مجلس نیز با رویه‌ای نادرست مواجه هستیم. انباشت قانون سبب بروز مشکلات فراوانی برای مردم شده است، ما ۱۲ هزار مصوبه و قانون تاکنون در عمر مجلس شورای اسلامی در پس از انقلاب داشته‌ایم و این مصوبات بسیاری‌شان بند‌هایی به پای مردم هستند، ما ۳۰ برابر کشور فرانسه قانون داریم و باید این وضع را اصلاح کنیم.

نماینده سابق تهران در مجلس نهم خاطر نشان کرد: جهاد واقعی امروز امید بخشی به مردم و اعتماد آفرینی میان مردم و نظام است، باید خدمات را بیان، اما مشکلات و مسائل مختلف موجود را نیز با راه‌حل دقیق و فنی بیان کرد؛ ضرورت دارد تا در کشور جهاد خدمتگزاری به مردم راه بیاندازیم و از خوی اشرافی‌گری و تجمل‌پرستی دوری کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار