به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از عزیمت به بروکسل در نامه ای به فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مواضع کشورمان در خصوص برجام بعد از خروج آمریکا از آن را تشریح کرد.
ظریف بعد از خروج آمریکا از برجام از شنبه شب سفری را به چین و روسیه و بلژیک آغاز کرد تا با سایر طرفهای برجام بعد از خروج آمریکا از این توافق گفتگو کند و قرار است فردا (سه شنبه) در بروکسل با موگرینی و وزرای خارجه سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) درباره تضمینهای اروپا برای تامین حقوق ملت ایران از برجام به رایزنی بنشیند. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در سفر به پکن و مسکو نیز با همتایان خود دیدار و گفتگو کرده بود.
وزیر خارجه کشورمان همچنین به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل درباره خروج آمریکا از برجام نامه نوشت.
سهشنبه شب 18 اردیبهشت ماه سال جاری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی خروج این کشور از برجام را اعلام کرد و پس از آن سندی را برای بازگرداندن تحریمهای هستهای علیه ایران امضا کرد و گفت که بالاترین سطح تحریمهای اقتصادی را اعمال خواهیم کرد.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران دقایقی بعد به این اظهارات ترامپ واکنش نشان داد و گفت: از این لحظه توافق برجام بین ایران و پنج کشور است از این لحظه ١+٥ ، یک را از دست داده است و در این شرایط ما باید منتظر آن باشیم که شش کشور بزرگ جهانی نسبت به این توافق چگونه عمل خواهند کرد.
رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: من به وزارت خارجه دستور دادم که ظرف چند هفته آینده با مذاکرات با کشورهای اروپایی و دو کشور بزرگ دیگر یعنی روسیه و چین رایزنیها، هماهنگیهای لازم و مذاکرات لازم را انجام دهند. اگر در پایان این مهلت و زمان کوتاه ما به این نتیجه رسیدیم که با همکاری پنج کشور میتوانیم همه آنچه در برجام خواست ملت ایران بوده به دست آوریم علیرغم میل آمریکا و رژیم صهیونیستی و تلاشهای آنها و حرفهای بینزاکت ترامپ برجام پایدار خواهد ماند و ما میتوانیم به نفع صلح و امنیت منطقه و جهان قدمهای خودمان را برداریم و اگر ببینیم منافع ما تضمین نخواهد شد به زودی من با مردم ایران صحبت خواهم کرد و تصمیمات نظام را در آن شرایط به اطلاع مردم میرسانم.