مدیرعامل موسسه مهرآفرین با اشاره به بیماری ریوی که هدی (نوزاد ۵ ماههای که مورد کودک آزاری قرار گرفته بود) گفت: هنوز این نوزاد تحت درمان است و دستوری مبنی بر ترخیص صادر نشده است.
حسین نجار_فاطمه دانشور، مدیرعاملی موسسه خیریه مهرآفرین، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره آخرین وضعیت کودکی که چندی پیش مورد آزار و اذیت جسمی توسط پدر و مادر معتاد خود قرار گرفته بود گفت: این کودک تاکنون در بیمارستان حضرت رسول اکرم بستری است و هزینههای درمان هم به رقم بالایی رسیده است و از آنجایی که مادر این کودک استطاعت مالی درستی ندارد، توانایی پرداخت این هزینه را ندارد.
وی با اشاره به سابقه خودزنی و خودکشی مادر این نوزاد گفت: به اعتقاد مددکاران موسسه مهرآفرین، این مادر صلاحیت نگهداری از نوزاد خود را ندارد و بیمارستانی که این نوزاد را ترخیص کرده است، با توجه به نداشتن اوراق هویت مادر در این کار اشتباه انجام داده است و میبایست این موضوع را به اورژانس بهزیستی اطلاع میداند.
دانشور افزود: این کودک تحت نظر موسسه مهرآفرین قرار گرفت و در بازبینیها آثار کودک آزاری بر روی بدن او مشاهده شد.
مدیرعامل موسسه مهرآفرین گفت: با توجه به موارد پیش آمده نباید کودک به آسانی تحویل مادر شود و اورژانس اجتماعی باید این موضوع را در نظر بگیرد و قضات میبایست در دادن رایهایی که منجر به بازگشت کودک به دست والدین کودک آزار میشود دقت نظر بیشتری را به عمل آورند. یکی از مهمترین چالشهایی که در «NGO»ها وجود دارد این است که کودکانی که مورد کودک آزاری قرار میگیرند به والدین کودک آزار باز میگردند و تجربه اثبات کرده است که این کودک آزاری تداوم پیدا خواهد کرد. در مورد این نوزاد ما تلاش داریم که کودک به بهزیشتی منتقل شود و تلاش ما پس از اتمام پروسه درمان بر همین موضوع خواهد بود.
وی با اشاره به تلاشها برای بازگشت والدین بیمار و معتادی که کودک آزاری دارند گفت: ما به تمام این والدین مشاوره مددکاری ارائه میدهیم تا آنها به صورت اختیاری اعتیاد خود را ترک کنند، اما در آخر این مسیر چیزی که به نتیجه میدهد این است که کمتر از ۵ درصد از این پدر و مادرهای معتاد به این مشاورهها واکنش مثبت نشان میدهند و این رقم بسیار ناامید کننده است و در این مورد مشخص نیز والدین این کودک واکنش مثبتی به ترک اعتیاد خود نشان ندادند و بر اعتیاد خود باقی ماندند.
دانشور با اشاره به بیماری ریوی که هدی (نوزاد ۵ ماههای که مورد کودک آزاری قرار گرفته بود) گفت: هنوز این نوزاد تحت درمان است و دستوری مبنی بر ترخیص صادر نشده است. این کودک دچار مشکلات عدیدهای بوده و درمانهای متعددی روی او انجام شده است. در حال حاضر رو به بهبودی است، ولی هنوز این بهبودی به مرحله ترخیص نرسیده است.
این فعال حوزه آسیبهای اجتماعی در ادامه گفت: حوزه تخصصی من در شورای چهارم بحث آسیبهای اجتماعی بود که بتوانم با استفاده از تعاملاتی که ایجاد میکنیم این آسیبها به سمت کم شدن برود و این موضوع تا حدودی هم موفق بودم و توانستم این حساسیت را در شورای چهارم و شهرداری ایجاد کنم و همه به این موضوع واقف هستند. حساسیتهای این گزارشها حتی به بیت رهبری هم رسید. در موضوع فروش کودکان، اعتیاد زنان و دیگر موارد گزارشاتی که من میدادم مبنا برای دیگران بود.
وی با اشاره به قصور شورای شهر پنجم در حوزه کودک آزاری و آسیبهای اجتماعی گفت: ظاهراً اعضای این شورا اعتقاد دارند که بحث آسیبهای اجتماعی به آنها و شهرداری ارتباطی پیدا نمیکند و نهاد متولی این ماجرا بهزیستی است که این اظهار نظر بسیار غیرکارشناسی است و نشان از این دارد که اعضای شورای شهر پنجم نه اشرافی به مصوبات شورای شهر دارند و نه اشرافی به قوانین شهرداری دارند چون هم در قوانین شهرداری و هم در مصوبات شورای شهر خیلی جدی به موضوع متکدیان و کودکان کار و آسیبهای از این دست اشاره شده است و شهرداری در این حوزه وظیفه به طور قطع دارد و من عملکرد شورای شهر پنجم را در مبحث آسیبهای اجتماعی مثبت ارزیابی نمیکنم.