آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۰۴۲۲
گزارش/

مدرسه متروکه‌ای که «دانشکده» شد/ در دانشکده فنی اسلام‌آباد غرب چه خبر است؟!

مشکلات مختلفی که در دانشکده فنی اسلام آباد غرب واقع در استان کرمانشاه ایجاد شده، موجب نارضایتی شدید دانشجویان شاغل به تحصیل در این دانشکده شده است تا جایی که آنها مدتی است قید حضور در کلاس‌های درسی را زده‌اند.
مدرسه متروکه‌ای که «دانشکده» شد/ در دانشکده فنی اسلام‌آباد غرب چه خبر است؟!
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مشکلات مختلفی که در دانشکده فنی اسلام آباد غرب واقع در استان کرمانشاه ایجاد شده، موجب نارضایتی شدید دانشجویان شاغل به تحصیل در این دانشکده شده است تا جایی که آنها مدتی است در اعتراض به این مسائل، قید حضور در کلاس‌های درسی را زده‌اند و از آن فراتر حتی ممکن است در امتحانات نیمسال دوم نیز شرکت نکنند.

به همین بهانه، در این گزارش به بررسی مشکلات دانشجویان دانشکده فنی اسلام آباد غرب پرداخته‌ایم.

در دانشکده فنی اسلام آباد غرب چه خبر است؟ 
 
دانشکده اسلام‌آباد از دانشگاه‌های اقماری دانشگاه رازی به حساب می‌آید؛ اما کمبود امکانات در این دانشگاه سبب شده است که دانشجویان نسبت به شرایط موجود اعتراض داشته باشند. آن‌ها معتقدند که این کمبود امکانات قابل رفع شدن است؛ اما تا کنون هیچ تلاشی برای تغییر این مسئله صورت نگرفته است.

در همین رابطه یکی از دانشجویان این دانشکده در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، ضمن اظهار تاسف از وضعیت موجود گفت: این دانشکده یک دانشکده اقماری است که از سال ۹۰ تاسیس شده و بدون هیچ امکاناتی شروع به پذیرش دانشجو در رشته‌های مختلف کرده است. مسائل رفاهی دانشجویان در دانشگاه به شدت کم است و در سال‌های ابتدایی، دانشجویان را با وانت جا به جا می‌کردند و وضعیت خوابگاه‌ها به صورت اجاره‌ای و ملکیت آن مربوط به فرد حقیقی است که متاسفانه این فرد دارای اختلالات روحی و جسمی است که به خاطر همین موضوع جان دانشجویان نیز در برهه‌ای هم به خطر افتاد.
 
دانشجویان در یک مدرسه ۵۰ سال ساخت بدون هیچ استانداردی در حال تحصیل هستند!

وی در ادامه افزود: اما از این موضوع که بگذریم، بعد از گذشت چند سال از تاسیس دانشکده و وعده وعید‌ها برای ساخت ساختمان جدید برای این دانشکده، هنوز هیچ دانشکده‌ای ساخته نشده است؛ حتی کلنگ زنی هم صورت نگرفته و دانشجویان در یک مدرسه ۵۰ سال ساخت بدون هیچ استانداردی در حال تحصیل هستند.

این دانشجوی کارشناسی با اشاره به اینکه خوابگاه‌ها نیز معضل بزرگتری دارند، گفت: خوابگاه‌های موجود این دانشکده در اطراف شهر و در مکانی متروکه و بدون هیچ امکاناتی بنا شده است و حضور حیوانات در اطراف این خوابگاه باعث سلب آرامش از دانشجو‌هیان می‌شود.
 
مدرسه متروکه‌ای که «دانشکده» شد/ در دانشکده فنی اسلام‌آباد غرب چه خبر است؟!

وی در ادامه افزود: به طور خلاصه می‌توان گفت: دانشجویان این دانشکده، از حداقل امکانات یک دانشکده ملی که رتبه ۱۱ کشوری را دارد، برخوردار نیستند.
 
وقتی کار به اعتصاب می کشد!

این فعال دانشجویی، اضافه کرد: ۲۵ روز می‌گذرد که دانشجویان کلاس‌های خود را تعطیل و از رفتن به کلاس امتناع کرده اند. این مساله حتی در صدا و سیما هم مطرح شد و گزارش این موضوع از شبکه زاگرس (کرمانشاه) نیز پخش شد؛ اما مسئولان، حرکتی برای بهبود این وضعیت انجام نداده اند و مطالبات دانشجویان نادیده گرفته شده است.

این فعال دانشجویی بیان داشت: مسئله اینجا است که یک جوان بعد از طی ۱۲ سال درس در دبیرستان با هزار امید و آرزو وارد دانشگاه می‌شود و امید دارد چند سالی را در دانشگاه درس بخواند و روز‌های خوبی را سپری کند؛ اما دانشجویانی که از بد روزگار به دانشگاه اسلام آباد آمده اند، شرایط اسفناکی را می‌گذرانند.

دانشگاه اسلام آباد کرمانشاه؛ وضعیت دانشگاه درست نشود هیچ دانشجویی سر جلسه امتحان حاضر نمی‌شود/دانشجویان بین چرخ آسیاب لجبازی مسئولان خرد شده اند
وی در ادامه افزود: اقدام بعدی دانشجویان، شرکت نکردن در امتحانات ترم است که شاید مسئولان به مطالباتشان پاسخ دهند.
 
دانشجویان قربانی طمع نمایندگان مجلس و نظرات مدیران شده اند
 
این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه دانشجویان قربانی طمع نمایندگان مجلس و نظرات مدیران شده اند، گفت: این اعتراضات به گوش مسئولان از جمله نمایندگان مجلس رسیده و گفته شده که در خصوص این موضوع به ارائه  راه حل و تشکیل جلسه می‌پردازند؛ در حالی که هیچ جلسه‌ای در دانشکده فنی مهندسی برای حل این مشکل از سوی فلاحت پیشه، نماینده مجلس برگزار نشده است.
 
همچنین سید محمد محمدی، دبیر شورای صنفی دانشکده فنی و مهندسی اسلام آباد غرب دانشگاه رازی کرمانشاه نیز با اشاره به اینکه اخبار موثق تنها در دست اعضای شورای صنفی دانشجوی است، بیان کرد: دلیل اعتصاب صنفی دانشجویان این دانشکده را مشخصا و صراحتا به نمایندگی از دانشجویان اعلام می‌کنم و به غیر از محتوای بیان شده از جانب این شورا، سایر مطالب از جانب مسئولین کذب محض بوده و شایعه است.

محمدی در ادامه افزود: دانشکده اسلام آباد غرب از ۷ سال پیش فعالیت خود را در سه رشته مهندسی صنایع، عمران و نرم افزار شروع کرده است که البته هیچ کارایی برای خود شهر اسلام آباد در عمل ندارد و این سرمایه گذاری‌ها می‌تواند در کارخانه‌ها برای ایجاد اشتغال انجام شود؛ این در حالی است که  نه ساختمانی برای آن وجود دارد و نه زیر ساخت‌های یک دانشکده مورد تایید وزارت علوم در این دانشکده وجود دارد.

دبیر شورای صنفی دانشکده اسلام آباد در ادامه افزود: حال بعد از گذشت ۷ سال هنوز دانشجویان در یک ساختمان قدیمی که زمانی قبرستان بوده و بعد‌ها مدرسه شده و دانش آموزان در آن درس می‌خواندند، در حال گذراندن  واحدهایشان هستند.

وی در ادامه افزود: مسئولان این دانشکده و دانشگاه با این بهانه که ساختمان ما مجهز و بزرگ نیست، معتقدند که نمی‌توانند در این دانشگاه دوره‌ای را برگزار کنند؛ با این وضعیت نیز دانشجویان فعالیت و حرکتی از هیئت علمی‌ها مشاهده نکرده اند و سطح آموزش را پایین‌ترین سطح ممکن می‌دانند.

محمدی بیان داشت: دلیل نداشتن هیئت علمی به گفته مسئولان دانشکده، علاوه بر نبود اتاق‌ها و امکانات لازم برای حضور هیئت علمی، این است که اساتید حاضر نیستند که به اسلام آباد آمده و عضو هیئت علمی این دانشکده شوند که این مسئله هیچ ربطی به دانشجو و تخصصی که باید ببیند، ندارد. در نتیجه این موضوع باعث شده است که دانشجویان از عدم وجود هیئت علمی خبر بدهند و قطعا این صحبت  بی دلیل نیست.
 
مدرسه متروکه‌ای که «دانشکده» شد/ در دانشکده فنی اسلام‌آباد غرب چه خبر است؟!

وی با اشاره به اینکه از دیگر مشکلات این دانشکده، توهین‌های علنی و تهدید‌های قانونی مسئولان نسبت به دانشجویان است، ادامه داد: در این دانشکده با صراحت و جرئت تمام حقوق دانشجویان زیر پا گذاشته می‌شود و چنان به نظر می‌رسد که حق با آنهاست در آن حد که اجازه رسانه‌ای کردن این موضوع را سال‌ها ندادند؛ به نظر می‌رسد تمامی اقدامات مسئولان در جهت منفعل کردن دانشجو‌یان بوده است.
 
هیچ یک از استاندارد‌های اساس نامه وزارت علوم در دانشکده اسلام آباد غرب رعایت نشده است
 
وی در ادامه اظهار کرد: این دانشکده از نظر مسئولان دانشگاه وزارت علوم و سازمان آموزش عالی کشور غیر قانونی است؛ چرا که هیچ یک از استاندارد‌های اساس نامه وزارت علوم در آن رعایت نشده است؛ لذا اقدامات این مسئولان برای انحلال این دانشکده است، زیرا این دانشکده و شهرستان هیچ گونه پتانسیل و ظرفیتی برای تشکیل یک دانشکده مطلوب را ندارد.

محمدی در ادامه تصریح کرد: از طرفی مسئولان شهرستان به دلیل تعصبات منطقه‌ای و بدون هیچ منطقی سعی در پافشاری بر این مسئله دارند که دانشکده مذکورمنحل نشود و تا حدودی موفق شده اند و قدرت سیاسی آن‌ها بر قدرت قانون و نظر دانشجویان چربیده است. در این این میان دانشجو‌یان بین چرخ آسیاب لجبازی مسئولین خرد شده اند.

وی ادامه ادامه داد: تاوان این لجبازی در این ۷ سال را دانشجو‌یان داده اند و وقتی از دکتر اعلمی، ریاست دانشگاه رازی می‌خواهیم این دانشکده را منحل کنند، می‌گوید از اختیار من خارج است و مشخص نیست دقیقا چه کسی مسئول است؟

دبیر شورای صنفی دانشکده اسلام آباد اضافه کرد: از اساسی‌ترین و ضروری‌ترین مشکلات این دانشکده می‌توان به مشکلات آموزشی اشاره کرد؛ چرا که استادان حق التدریسی از دانشگاه‌های پیام نور، آزاد و غیره به این دانشکده می‌آیند. بیشتر آن‌ها دانشجویان  کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه‌های دیگر هستند که همین مسئله اساسی‌ترین معضل برای این دانشکده است.

وی با اشاره به اینکه مشکلات این دانشکده به همین مسائل منتهی نمی‌شود، اضافه کرد: مهندس صنایعی که در این چهار سال یک مرتبه هم بازدید از یک کارخانه را نداشته، مهندس عمرانی که در این چهار سال کار با دوربین نقشه برداری را بلد نیست و مهندس نرم افزاری که درس غیر مرتبط با تخصصش را تدریس می‌کند، شاکله اساتید این دانشکده را تشکیل می‌دهند.

محمدی اضافه کرد: تمامی کارگاه‌های ارائه شده توسط دانشکده، استیجاری و از دانشگاه علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای شهرستان است و در واقع در پایین‌ترین سطح امکانات قرار دارد. دروس کارگاهی و آزمایشگاهی هر ۳ سال یکبار ارائه می‌شود و هر دانشجو به هردلیلی اگر نتوانست دروس مذکور را پاس کند، باید ۳ سال صبر کند، که این وضع برای دانشجویان بخصوص دانشجویان در شرف فارغ التحصیلی غیرقابل قبول است؛ به همین دلیل شرایط موجود برای دانشجویان غیر قابل تحمل است.

وی در ادامه اضافه کرد: در اقدام اخیر دانشجویان دست به اعتصاب زده اند و هم اکنون در ۲۵ روز اعتصاب به سر می‌برند، تحریم کلاسها، تحریم امتحانات میان ترم، تحریم کارگاه‌ها و کلاس‌های عملی و در آخر تحریم امتحان پایان ترم نیم سال دوم در دستور کار دانشجویان است و بر تصمیم خود برای امتحان ندادن مُصر هستند و عزمشان را جزم کرده اند تا به مطالبات به حق خود جامعه عمل بپوشانند.
 
دبیر شورای صنفی  با اشاره به اینکه اعتصابات دانشجویان کاملا صنفی است، گفت: این اعتراضات و اعتصابات به هیچ وجه سیاسی نیست و تمامی مشکلات ما موضوعات آموزشی و صنفی است ولاغیر.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار