به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، بعد از پایان بازی تیم های ملی ایران و مراکش در بازی های جام جهانی 2018 موضوع عجیبی در شبکه های اجتماعی مطرح شد؛حمایت فلسطین از تیم مراکش و رقبای ایران در جام جهانی. این موضوع در شبکه های اجتماعی آنقدر داغ شد که چهره های هنری به اصطلاح سلیبریتی و همچنین چهره های سیاسی به این موضوع پرداختند. حتی مصطفی کواکبیان نماینده اصلاح طلب که چند دوره نماینده مجلس بوده است به این موضوع واکنش نشان داد.
رضا صادقی از خوانندگان پاپ در استوری صفحه اینستاگرام خود نوشت:فدراسیون کشور دوست و برادر!؟...فقط نگاه می کنیم.
کانال ضد انقلاب آمدنیوز و همچنین کانال پایگاه خبری اصلاحات نیوز خبر حمایت فلسطین از مراکش و عربستان در جام جهانی پوشش رسانه ای دادند.
برخی دیگر از کاربران شبکههای اجتماعی هم، پیام این صفحه را به عنوان صفحه رسمی فلسطین دست به دست کردند بدون آنکه یکبار به آیدی(شناسه) صفحه مورد نظر مراجعه کرده باشند. حتی مصطفی کواکبیان نماینده مجلس شورای اسلامی هم بدون یک جستجوی ساده، توئیتی را در پاسخ به این توئیت غیررسمی منتشر کرد.
واقعیت ماجرا از چه قرار است؟
صفحه ای که بسیاری از چهره ها و کاربران بر اساس آن علیه فلسطین قضاوت کردند نه تنها صفحه فدراسیون فوتبال فلسطین نبود بلکه صفحه رسمی هیچ مقام فلسطینی نیست و آن طور که در بیو(بیوگرافی) صفحه نوشته شده است: این تنها صفحه یک دونده فلسطینی است.
همچنین برخلاف تبلیغاتی که در فضای مجازی به راه افتاد این صفحه از ایران نیز حمایت کرده و نوشته: همانگونه که بسیاری از تماشاگران فوتبال در فلسطین از مغرب حمایت میکنند ایران هم در فلسطین هواداران زیادی دارد؛ توئیتی که بسیاری از کاربران عامدانه و یا جاهلانه آن را بازنشر ندادند.
صاحب این صفحه در پاسخ به توئیت اشتباه نماینده اصلاحطلب مجلس نوشت: من از تیم ایران هم حمایت میکنم. قبل از اینکه دروغ هایت رو توئیت کنی و بین ایرانی ها با فلسطینی ها مشکل ایجاد کنی، بیوی پروفایل من را چک کن. من خودم را محمد القاضی معرفی کردم نه هیچ سازمان رسمی ای و تو باید بدانی که دوستی ما برای همیشه پایدار خواهند ماند.
نکته قابل تامل دیگر آن است که همین چهره ها و کاربرانی که از حمایت همزمان یک صفحه فلسطینی از ایران و مراکش برآشفته شدند حرفی از حمایت صفحه رسمی اسرائیل از مراکش به میان نیاوردند.
اما همین کاربر فلسطینی در پاسخ به پیام های حمایتی اسرائیل از ایران و عربستان نوشت: اسرائیل شما را دوست ندارد دقت کنید؛ پیامی که کسی علاقه ای به بازنشر آن نداشت.
در این بین گزارشگر بی بی سی درباره ادعای دروغ حمایت فلسطین از تیم ملی مراکش در توییترش نوشت:
وقتی باید از لیست امید ناامید شد!/نماینده های سابقه دار
لازم به ذکر است اینگونه مباحث و اظهار نظرها از نمایندگان لیست امیدی مجلس برای بار اول نیست و بارها و بارها در موضوعات مختلف تکرار شده است و منافع ملی و امنیتی کشور را مورد هدف قرار دادند.
«محمود صادقی»، نماینده اصلاحطلبی که اغلب توئیتهایی فاقد اعتبار و غیر واقعیاش باعث جنجال در فضای مجازی میشود، در اوایل سال 97 پستی منتشر کرد که بعد از چند دقیقه توسط کاربران فضای مجازی راستیآزمایی و مشخص شد که وی در چندمین بار متوالی اشتباه کرده است.
صادقی در توئیت اش با ارجاع به یک منبع کور( فردی که این نماینده وی رازائر حرم امام رضا(ع)نامید) ادعا کرد که درهای پی وی سی سرویس بهداشتی حرم ساخت کشور اتریش هستند. این ادعا سریعا توسط کاربران برملا شد و مشخص گردید که شرکت نامبرده یک شرکت ایرانی است که بر حسب اتفاق از جمله تولید کنندگان نمونه کشور محسوب می شود.
نماینده اصلاحطلب تهران در گذشته توئیتهای مختلفی منتشر کرد که معروف ترین اشتباه وی که به تهمتپراکنی علیه یکی از مراجع عظام تقلید مربوط می شود، انتساب یک مفسد مالی به«آیت الله مکارم شیرازی» بود که توسط دفتر این مرجع تقلید پاسخ داده شد. این درحالی بود که پیش از این، چنین ادعای کذبی توسط ضدانقلاب مطرح شده بود که توسط دفتر این مرجع تقلید پاسخ داده شد و صادقی بدون دقت در این موضوع اقدام به تهمت پراکنی کرد.
تهمت پراکنیهای صادقی درباره قوه قضائیه که توسط «علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی در صحن علنی پاسخ داده شد نیز از جمله موارد منفی در کارنامه کاری این نماینده اصلاح طلب است.
درهمین رابطه، لاریجانی در صحن علنی مجلس خطاب به صادقی گفت:شما یک چیزی اضافه کردهاید و گفتهاید بر اساس کدام قانون این مبالغ به یک حساب شخصی داده میشود؟ اینجا نقطه اتهام است؛ ببنید! وقتی وزیر اقتصاد میگوید آن سایت ضدانقلاب دروغ گفته است و این پولها که در قوه قضائیه است به نام قوه قضائیه میباشد، از برادر عزیزمان آقای دکتر صادقی فرزند شهید صادقی عزیز نماینده مجلس انتظار نبود که آن را تائید کند
رئیس مجلس ادامه داد:ضمنا به خاطر دارید شما به همراه آقای مازنی و آقای رحیمی نماینده تهران تشریف آوردید من خدمت شما عرض کردم این حرف نادرست است و این پولها به نام قوه قضائیه است و به نام شخص نیست؛ چرا اصلاح نکردید؟
همین اشتباهات باعث شده که صادقی در میان کاربران اجتماعی به عنوان یک فرد غیر معتبر از لحاظ اخبار واقعی و به عنوان فیک نیوز ایرانی شناخته شود . به همین سبب پس از هر توئیت صادقی بلافاصله شاهد واکنش کاربران شبکه اجتماعی توییتر برای راستیآزمایی و صحت ادعای وی هستیم که اغلب باعث رسوایی و افشای اشتباه فاحش این نماینده اصلاحطلب میشود.
آمدنیوزهای وطنی در مجلس
در ادامه باید گفت اتهامزنی و شبههافکنی برای از بین بردن اعتبار از جمله خصیصههای بارز وبسایتها و کانالهای ضدانقلاب از جمله آمدنیوز است. بازی با ذهن مخاطب برای بیاعتماد کردن وی نسبت به مسئولان و ارگانهای مختلف از جمله راههایی است که این رسانهها در پیش میگیرند تا به اهداف خود برسند.
در همین راستا برخی از مسئولان در ردههای مسئولیتی مختلف هستند که دست کمی از وبسایتهای شبهه افکنی مانند آمدنیوز ندارد از آنها میتوان به عنوان «آمدنیوزهای وطنی» یاد کرد.
داستان بی پایان نا آگاهی برخی نماینده های مجلس
همچنین اخیرا کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگویی اظهار کرده است که با یقین میگویم که بسیاری از نمایندگان متن کنوانسیون «FATF» را اصلا نخواندهاند ولی چون نگاهی جناحی و حزبی دارند چشمبسته میروند پشت تریبون و در حمایت از این کنوانسیون صحبت میکنند. یکی از همین دسته از نمایندگان بعد از اینکه صحبتهای خود را در حمایت از کنوانسیون «FATF» ارائه کرد و از پشت تریبون پایین آمد، به سراغ من آمد و گفت متن این کنوانسیون را دارید به من بدهید مطالعه کنم!
با نگاهی به توئیتها و فعالیت سیاسی نمایندگان اصلاح طلب مجلس نشان می دهد که رفتارهای (آگاهانه یا جاهلانه) این نمایندگان به آنها و شنیده شدن صدای ضدانقلاب در مجلس کمک می کند.