به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشکده فنی مهندسی اسلامآباد غرب یکی از دانشکدههای دانشگاه رازی کرمانشاه است که در سال ۱۳۹۰ کار خود را با پذیرش ۳۰ دانشجوی پسر در رشته مهندسی صنایع آغاز کرد. این دانشکده هم اکنون در رشتههای مهندسی صنایع، عمران و نرم افزار دانشجو میپذیرد و بیش از ۳۰۰ دانشجو هم در رشتههای ذکر شده مشغول به تحصیل هستند.
بعد از گذشت ۴ سال این دانشکده با مشکلات عدیده ای مواجه شده که توسط دانشجویان به اطلاع مسئولین دانشگاه، شهرستان و استان رسیده است. دانشجویان معتقدند مسئولان به حرف آنها توجهی ندارند و اگر این اتفاق در تهران رخ می داد حتما تاکنون صدای دانشجویان شنیده می شد و مسئولان واکنشی نسبت به آن نشان می دادند. در این میان مسئولان دانشگاه نیز معتقدند که خواسته دانشجویان به حق است، اما باید صبوری کنند تا شرایط برای ساخت ساختمان جدید دانشگاه فراهم شود.
ایوب تعاونی گیلانی، رئیس دانشکده فنی و مهندسی اسلام آباد غرب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: دانشگاه اسلامآباد غرب در سال 90 به درخواست نماینده استان کرمانشاه و موافقت ریاست دانشگاه رازی راهاندازی شد. بنا بود تا زمانیکه زیرساختهای لازم برای احداث دانشکده جدید شروع شود، دانشگاه در مدرسه ای قدیمی شروع به کار کند.
وی در ادامه افزود: برای توسعه فیزیکی دانشگاه، تیر ماه 96 زمینی از طرف منابع طبیعی استان به مسئولان دانشگاه واگذار شد. در حال طی مراحل اولیه این انتقال بودیم و کارهای اولیه آن را انجام می دادیم که در بررسی ها مشخص شد این زمین قابل بهره برداری نیست و به همین دلیل از دستور کار خارج شد.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی اسلام آباد غرب افزود: در بهمن ماه 96 قسمتی از این زمین، جدا، و قرار شد دانشکده جدید در این زمین ساخته شود، اما از آنجایی که این زمین باید تغییر بهره برداری دهد و از مالکیت منابع طبیعی به دانشگاه منتقل شود کمی زمان بر است. در حال حاضر این موضوع در کمیسیون حقوقی دفتر ریاست جمهوری پیگیری می شود و هنوز تغییر بهره بردار صورت نگرفته و روند اداری آن سپری می شود.
تعاونی اضافه کرد: در این فاصله زمانی نقشه ساختمان را تهیه کرده ایم و در یک ماه آینده مناقصه اش نیز انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از خواسته دانشجویان به حق است، ادامه داد: خود دانشگاه نیز بر این باور است که ساختمان و شرایط دانشجویان در حد اعتبار دانشگاه رازی نیست و از سوی دیگر خواسته های دانشجویان کاملا صنفی است و سیاسی نیست،اما طولانی شدن روند آن سبب شده که این حق خواهی، کمی از مسیر اصلی خودش خارج شود.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی اسلام آباد غرب با اشاره به اینکه دانشجویان در حال حاضر با این مسئله احساسی رفتار می کنند، گفت: امتحان ندادن دانشجویان باعث متضرر شدن خودشان می شود. بارها با آنها در جلسات مختلف صحبت کردیم و در مورد روند ساخت دانشکده جدید توضیح دادیم، اما نمی توانیم برای اجرا و زمان اجرا به آنها قولی دهیم.
تعاونی با اشاره به اینکه همه مسئولان از معاونان تا ریاست دانشگاه از این ماجرا ناراحتند، گفت: دانشجویان باید بدانند که روند این کار بین دستگاهی است و زمان آن از دسترس ما خارج است، اما با نگاه مثبت می توانیم به آنها بگوییم تا آخر شهریور زمین را تحویل می گیریم و کار ساخت و ساز آغاز می شود.
وی در ادامه افزود: در این میان برخی دانشجویان می گویند که کلاس ها را به دانشگاه رازی کرمانشاه منتقل کنیم، اما باید گفت این کار عملا غیرقانونی و نشدنی است، زیرا نمره علمی دانشگاه رازی با دانشگاه اسلام آباد با هم متفاوت است و ما نمی توانیم دانشجویان را به آنجا منتقل کنیم، اما از دانشجویان می خواهیم کمی صبر و حوصله به خرج دهند.
رئیس دانشکده اسلام آباد غرب به بحث آموزشی دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: این بی انصافی است که برای رسیدن به خواسته های مان هر کسی را زیربگیریم. برخی از دانشجویان در این گیرودار اعلام می کردند که اساتید آموزشی این دانشکده نیز خوب نیستند، این در حالی است که بیشتر مدرسان این دانشکده از هیئت علمی دانشگاه هستند و مدرک دکترا دارند و یا در رشته دکترای دانشگاه های بزرگ در حال تحصیل هستند. خواسته های دانشجویان برای شرایط فیزیکی دانشگاه به حق است، اما نباید در این میان هیئت علمی دانشگاه زیر سوال برود.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی اسلام آباد غرب با اشاره به اینکه عده ای نیز در حال بهره برداری سیاسی از این خواسته به حق دانشجویان هستند، گفت: نباید آب را برای دشمنان گل آلود کرد؛ ما بر این باوریم که این خواسته کاملا صنفی است و حق دانشجو است که در دانشگاه خوب درس بخواند، اما مسئله اینجاست که در این میان عده ای برای رسیدن به اهداف سیاسی خود، از این دانشجویان مایه می گذارند و آنها را قربانی خواسته های خود می کنند.