دولت‌هاي عربي NPT را نپذيرند
آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۵۰۲
القدس العربي:

دولت‌هاي عربي NPT را نپذيرند

القدس العربي در سرمقاله خود با اشاره به عدم پذيرش NPT توسط رژيم صهيونيستي، اقدام دولت‌هاي عربي در برخورد با آن را خواستار شد و  تنها راه حل برخورد با آن را شانه خالي كردن اعراب از امضاي اين معاهده به شرط پذيرش آن توسط رژيم صهيونيستي دانست. 

به گزارش «شبكه خبر دانشجو» به نقل از القدس العربي، اين روزنامه در مقاله‌اي به قلم عبدالباري عطوان، سردبير اين روزنامه عرب زبان به بررسي نشست‌ معاهده منع انتشار سلاح هسته‌اي و نپذيرفتن آن توسط رژيم صهيونيستي پرداخته و اقدام قاطعانه دولت‌هاي عربي عليه آن را خواستار شده و تنها راه حل برخورد با آن را شانه خالي كردن اعراب از امضاي اين معاهده به شرط پذيرش آن توسط رژيم صهيونيستي دانسته و نوشته است: هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا تعجب هيئت‌هاي شركت كننده در نشست معاهده منع انتشار سلاح هسته‌اي كه هم اكنون در نيويورك، مقر اين سازمان بين المللي در حال برگزاري است را با عبارت «خاورميانه خالي از سلاح هسته‌اي» برانگيخت، اما هيچ اسمي از رژيم صهيونيستي نياورد و در مقابل نام ايراني كه هيچ سلاح هسته‌اي در اختيار ندارد را بيشتر از 10 مرتبه تكرار كرد؛ كلينتون با چنين سخناني خواست برخي هيئت‌هاي عربي حاضر در اين نشست، خصوصاً مصر را راضي كند. 

در ادامه اين مقاله آمده است: مصر پيشنهاد برگزاري نشستي در سال آينده در خصوص خالي شدن خاورميانه از سلاح هسته‌اي را مطرح کرده بود كه در آن كشورهاي منطقه حضور داشته باشند تا از تجهيز اسرائيل به هر ماده يا سلاح هسته‌اي تا زماني كه برنامه‌هاي هسته‌اي خود را علني نكند و با بازرسي تاسيسات خود موافقت ننمايد، جلوگيري به عمل آيد.

القدس العربي در سرمقاله خود آورده است: اين موضع گيري مصر تحسين برانگيز است، اما اين نگراني جدي هم وجود دارد كه مصر تحت تاثير فشارهاي آمريكا و رژيم صهيونيستي به طور كامل از اين پيشنهاد خود صرفنظر كند؛ همان طور كه در سال 1995چنين شد و مصر امضاي قرار پايبندي خود به اين معاهده را تا زماني كه رژيم صهيونيستي به آن متعهد نباشد، رد كرده بود كه عمرو موسي، وزير امور خارجه مصر همه شروط مصر را زير پا گذاشت و اين معاهده را امضا کرد؛ اكنون هم اصرار بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي به سفر به مصر در دوشنبه گذشته بسيار جالب بود؛ چرا كه همچون هميشه براي پيشبرد طرح سازش اقدام به اين سفر نكرده بود و فقط براي فشار به حسني مبارك، رئيس جمهور مصر براي تجديد نظر در موضع كشورش عليه رژيم صهيونيستي به اين سفر مبادرت ورزيد، همانطور كه در سال 1995 هم اين اتفاق افتاد؛ اين طور كه به نظر مي رسد اين فشار موفقيت آميز بوده است و برخي درخواست‌هاي مصر در خصوص ضرورت علني شدن سلاح‌هاي هسته‌اي رژيم صهيونيستي از بين رفته است و هم اكنون بحث بر سر وساطت آمريكا در صدور قطعنامه‌اي بي تاثير و غيرالزام آور در پايان اين نشست است.

سردبير القدس العربي در ادامه اين مقاله نوشته است: تمام اين جنجال‌ها و هياهوهاي آمريكايي در مورد خالي شدن منطقه از سلاح هسته‌اي با هدف جريان داشتن پرونده هسته‌اي ايران در توجه جهاني صورت مي گيرد كه زمينه ساز تحريم اقتصادي ايران خواهد بود و همه اين‌ها تفسير بي توجهي رژيم صهيونيستي به اظهارات هيلاري كلينتون و تلاش‌هاي تعجب برانگيز اوباما در خصوص خالي شدن همه جهان از سلاح هسته‌اي است؛ رژيم صهيونيستي اطمينان دارد كه آمريكا به توافقات سال 1969 با دولت‌هاي صهيونيست پايبند است و هيچ فشاري به رژيم صهيونيستي براي پيوستن به معاهده منع انتشار سلاح هسته‌اي صورت نخواهد گرفت.

عطوان با انتقاد از ناكارآمدي دولت‌هاي عرب در ادامه اين مقاله تصريح کرده است: پاسخ اعراب بايد عكس اين معادله باشد؛ يعني نابودي سلاح هسته‌اي رژيم صهيونيستي و از بين رفتن كامل آن بايد شرط تحقق صلح و امضاي معاهده‌هاي امنيتي و مسالمت آميز باشد و براي دستيابي به سلاح‌هاي هسته‌اي به هر شيوه‌اي متوسل نشوند تا به اين وسيله مانع بهانه جويي رژيم صهيونيستي براي دستيابي به سلاح هسته‌اي شوند.

القدس العربي در ادامه اين مقاله خاطرنشان کرده است: نمي فهميم چرا برخي دولت‌هاي عربي از درگيري مسابقه دستيابي به سلاح هسته‌اي در منطقه مي ترسند، در حالي كه اين معادله در سايه تباني غرب با برنامه‌هاي هسته‌اي رژيم صهيونيستي حتمي خواهد بود و مبالغه نمي كنيم اگر بگوييم همه كشورهاي عربي و اسلامي بايد به شكل گروهي و همگاني از معاهده منع گسترش سلاح هسته‌اي تا زماني كه اسرائيل آن را نپذيرد، و با بازرسي تاسيسات كشتار جمعي‌اش موافقت نكند، شانه خالي كنند؛ مي دانيم كه دولت‌هاي عربي هرگز به چنين پيشنهادي فكر نمي كنند؛ چرا كه در مقابل خشم آمريكا و برآشفتن اسرائيل ضعيفند و تا زماني كه قادر به پايان محاصره ظالمانه، وحشيانه و غيرقانوني نوار غزه بر دو ميليون مسلمانان نباشند آيا قادر به عقب نشيني از معاهده بين المللي در اين درجه از اهميت خواهند بود؟!

عطوان در پايان دولت‌هاي عرب را به دستيابي به سلاح هسته‌اي فراخوانده و نوشته است: دستيابي اعراب به سلاح‌هاي هسته‌اي ضامن پايان اين طغيانگري صهيونيست‌ها، و پاسخي سازنده و مفيد به اين اشغالگران است؛ چرا كه از زماني كه هند و پاكستان سلاح هسته‌اي را دارا شدند، جنگ و نزاع بين آنها كاملاً از بين رفت و از اينكه فراتر برويم به وحشت صهيونيست‌ها نسبت به موشك‌هاي حزب الله در جنوب لبنان و موفقيت اين موشك‌ها در توقف عربده صهيونيست‌ها عليه لبنان كه در 30 سال گذشته ادامه داشته، مي رسيم؛ پاسخ سيدحسن نصرالله و رئيس جمهور ايران و سوريه به صهيونيست‌ها كه پاسخي كوبنده بود و طي اعلام شد که اگر جنگي دربگيرد قلب رژيم صهيونيستي را هدف قرار خواهند داد، به اين نتيجه مي رسيم كه وحشت صهيونيست‌ها از قدرت اعراب و مسلمانان به قلدري اين رژيم غاصب پايان مي دهد./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار