رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران گفت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران بنا دارد تا با بکارگیری تمام پتانسیلهای فعلی موجود زمینه را برای اعتلای نام دانشگاه و نیز کسب درآمد فراهم آورد.
شهرام قاسمی میر، رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به بیان اهداف، دلایل و برنامههای آینده دانشگاه مازندران در ایجاد آزمایشگاه مرکزی گفت: هم اکنون بزرگترین مرکز آموزش عالی، تنها دانشگاه جامع و مادر استان به شمار میرود و دارای سابقهای حدود نیم قرن است، احداث آزمایشگاه مرکزی در استان مازندران و در دانشگاه مازندران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد.
قاسمی میر مطرح کرد: در استان مازندران ۷۱ مرکز آموزشی و پژوهشی شامل ۸ دانشگاه دولتی، ۲ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی، ۵ پژوهشکده و مرکز تحقیقات، ۳ شعبه از دانشگاههای دیگر کشور، ۲۲ دانشگاه و موسسه غیر انتفاعی، ۱۴ واحد دانشگاه آزاد اسلامی و ۱۷ واحد دانشگاه پیام نور فعال میباشند.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران در ادامه تصریح کرد: استان مازندران دارای ۶۰ درصد دانشجویان در بین استانهای شمالی کشور است و از طرفی تعداد زیادی مراکز و شهرکهای صنعتی در استان وجود دارد که نیازمند دریافت خدمات در زمینههای مختلفی همچون اندازه گیری درصد ترکیبات، بررسی کیفیت و انطباق با نمونههای استاندارد و کنترل کیفیت هستند که خود مستلزم وجود دستگاهها و تجهیزات پیشرفته کالیبره شده با دقت، صحت و قابلیت اعتماد بالا در کنار کارشناسان مجرب و آموزش دیده و مجموعه نظارتی همچون اساتید برجسته دانشگاه میباشد.
وی گفت: دسترسیهای آزمایشگاه مرکزی به امکانات مهمی نظیر شبکه آب، برق و گاز، شبکه فاضلاب، فیبر نوری و دسترسی آزاد به سایت آزمایشگاه از طریق جادههای اطراف آن به عنوان ویژگیهای برجسته دانشگاه مازندران برای احداث آزمایشگاه مرکزی است.
قاسمی میر خاطرنشان کرد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران با محوریت درآمدزایی و جذب خدمات مورد نیاز محققان در سطح کشور و نیز شرکتها و کارگاههای مستقر در سطح استان و کشور، با رویکرد خرید و راه اندازی تجهیزات بسیار پیشرفته و کارآمد طراحی شده است و بنا دارد تا با بکارگیری تمام پتانسیلهای فعلی موجود در سطح دانشگاه اعم از تجهیزات و کارشناسان، زمینه را برای اعتلای نام دانشگاه و نیز کسب درآمد فراهم آورد.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران همچنین به نوع ساختار ساختمان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران اشاره و اظهار داشت: این آزمایشگاه به صورت چهار ضلع و در دو طبقه ساخته میشود که در فاز اول، یک ضلع آن در حال ساخت است و و دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۸۵ درصد درصد میباشد. این آزمایشگاه صرفا برای انجام آنالیز بر روی نمونهها و خدمات دهی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و محققان طراحی شده است و دارای بخش دریافت نمونه ها، پاسخ دهی، آزمایشگاه نمونه سازی، آزمایشگاههای تخصصی تجهیزات و حوزه ریاست میباشد.
وی ادامه داد: برای ساخت آزمایشگاه مرکزی دانشگاه از آخرین استانداردهای موجود در زمینه ساخت با توجه به آیین نامههای موجود استفاده شده است و سازه احداث شده دارای الزامات ایمنی خوبی برای مقابله با حوادث طبیعی از جمله زلزله برخوردار میباشد. همچنین الزامات فنی برای استقرار تجهیزات از روی استانداردهای مطرح شده توسط سازندگان و نیز مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی مطرح دنیا انتخاب شده است.
قاسمی میر در مورد تجهیزات و امکانات مورد نیاز آزمایشگاه نیز اشاره کرد و یادآور شد: تجهیزاتی که برای مجهز کردن آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران مد نظر قرار دارد، در حوزههای زیر طبقه بندی میشود و در طی فاز بندیهای مختلف اجرایی خواهد شد که شامل: تصویر برداری و میکروسکوپی، جداسازی و کروماتوگرافی، طیف سنجی، بیوشیمی، محیط زیست، مهندسی شیمی، تربیت بدنی، مهندسی مکانیک و عمران میباشد.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه مازندران در ادامه افزود: تا کنون برنامه ریزیهای خوبی جهت انتخاب تجهیزات پیشرفته و مورد نیاز صورت گرفته است و در مراحل انتخاب و تامین بودجه قرار دارد. همچنین یک عدد دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) برای آزمایشگاه خریداری شده است که دارای قابلیتهای زیادی برای بررسی انواع مختلف نمونههای معدنی، آلیاژی و زیستی میباشد که همزمان با افتتاح آزمایشگاه مرکزی در محل آزمایشگاه واقع در سایت غربی دانشگاه نصب خواهد شد.