کد خبر:۶۹۵۸۸۲
«تربیت بدنی» زیر ذره‌بین «دانشجو»:

حبیب‌الهی: ۱متر و ۶۷سانتی‌متر سرانه فضای ورزشی برای هر نفر در دانشگاه تهران/ مشغله و مشکلات، انگیزه دانشجویان برای ورزش را کم کرده است

مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه تهران گفت: سرانه فضای ورزشی روباز برای هر دانشجو حدود یک متر و ۶۷ سانتی متر می‌باشد که شامل چمن مصنوعی، طبیعی و فضا‌های ورزشی چند منظوره مثل بسکتبال، والیبال و ... می‌باشد.
دکتر حبیب الهی مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو پیرامون امکانات ورزشی دانشگاه تهران گفت: ما نزدیک به ۷۰ هزار متر فضای روباز ورزشی داریم و حدود ۳۵ هزار متر نیز فضای سرپوشیده داریم که با توجه به تعداد ۶۰ هزار نفری دانشجویان سرانه فضای سرپوشیده برای هر دانشجو حدود ۵۵ سانتی متر و سرانه فضای ورزشی روباز برای هر دانشجو حدود یک متر و ۶۷ سانتی متر می‌باشد که شامل چمن مصنوعی، طبیعی و فضا‌های ورزشی چند منظوره مثل بسکتبال، والیبال و ... می‌باشد.
 
دکتر حبیب‌الهی: یک متر و ۶۷ سانتی متر سرانه فضای ورزشی روباز برای هر نفردر دانشگاه تهران / مشغله و مشکلات،انگیزه دانشجویان برای  ورزش را کم کرده

وی افزود: این فضا‌ها از نظر آمایشی معمولا پراکنده هستند و به صورت خوبی تقسیم و جایگذاری شده اند و از نظر ایاب و ذهاب و رفت و آمد برای دانشجویان مشکل ساز نیست، همچینین این فضا تمام رشته‌های تربیت بدنی را پوشش می‌دهد، اما باز هم دچار کمبود فضا هستیم، اما با توجه به قدمت دانشگاه باید بگویم که اولین سالن ورزشی که برای دانشگاه ساخته شد در سال ۱۳۲۵ تاسیس گردید که امروز فضای استفاده نماز جمعه برای نمازگذاران در دانشگاه تهران محسوب می‌شود و در سال ۱۳۴۵ سالن شهید نوروزی تاسیس گردید که هنوز به عنوان یکی از سالن‌های اصلی تربیت بدنی مورد بهره وری قرار می‌گیرد هم چنین در سال ۱۳۴۶ سالن ۱۶ آذر در دانشگاه ساخته شد.

حبیب الهی در ادامه گفت: بعد از آن به مرور زمان حدود ۱۶، ۱۷ سالن ورزشی ساخته شد که بخشی از آن‌ها در مجموعه کوی دانشگاه قرار گرفت تا دانشجویان برای رفت و آمد دچار مشکل نشوند. نزدیک به ۴ سوله در خوابگاه کوی دانشگاه وجود دارد که به صورت چند منظوره مورد استفاده قرار می‌گیرد اعم از والیبال، بسکتبال و دیگر ورزش ها.

مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه تهران افزود: در خوابگاه کوی دانشگاه دو سوله برای خانم‌ها و دو سوله برای آقایان تدارک دیده شده است که در واقع می‌توان گفت: مجموعه کاملی بیش از نیاز دانشجویان تدارک دیده شده است که علاوه بر این‌ها فضا‌های روباز چندمنظوره نیز در فضای کوی برای دانشجویان درنظر گرفته شده است، ۳ زمین چمن در داخل کوی است که هم خوابگاه فاطمیه، هم چمران و هم کوی شامل آن می‌شود و در واقع برای خوابگاه‌ها زمین چمن به اندازه کفایت وجود دارد.

وی اظهار داشت: این فضا‌ها به غیر از فضای دانشکده تربیت بدنی است که خود به تنهایی یک مجموعه کامل فضای ورزشی شامل زمین چمن طبیعی و دو زمین چمن مصنوعی و فضا‌های چند منظوره و استخر، تنیس روی میز، زورخانه و ... می‌باشد. پردیس مرکزی نیز دارای دو سالن قدیمی است که شامل سالن بدنسازی، رزمی و دیگر ورزش‌های جانبی می‌باشد که علاوه بر آن چمن مصنوعی نیز در همین فضای پردیس مرکزی وجود دارد.

حبیب الهی افزود: دانشکده مدیریت نیز سالن چند منظوره و یک فضای روباز چمن مصنوعی را شامل می‌شود که می‌تواند دانشجویان دانشکده را پوشش دهد. در دانشکده فنی نیز سالن چند منظوره ایروبیک، بسکتبال، ورزش‌های رزمی و ... به علاوه زمین چمن مصنوعی را داریم، در فضای دانشکده روانشناسی علاوه بر چمن مصنوعی سالن شطرنج، ایروبیک و بدنسازی نیز احداث شده در فضا‌های دانشکده‌های دیگر نیز عمدتا به صورت حداقلی یک سالن بدنسازی و یک سالن رزمی برای استفاده همگانی وجود دارد و تعداد کمی از دانشکده‌ها فضای ورزشی ندارند. سعی کردیم در دانشکده‌های مختلف با تغییر فضای کاربری حداقل‌هایی را برای دانشجویان در نظر بگیریم.
 
سرانه فضای ورزشی روباز برای هر نفردر دانشگاه تهران یک متر و شصت سانتی متر است/ مشغله و مشکلات امروزی برای دانشجویان انگیزه ورزش را کم کرده!

مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه تهران در ادامه گفت: همان طور که گفتم بخشی از مشکلات ما به قدمت زیاد دانشگاه تهران و امکانات ورزشی آن برمی گردد البته مقداری از آن طبیعی است و ما برای اینکه این نقاط ضعفمان را پوشش بدهیم به احداث مجموعه استخر دانشگاه در امیرآباد اقدام کردیم. این استخر در حال سرپوشیده شدن است که از طریق قرارداد بیوتی بخش خصوصی در حال انجام  می‌باشد و در حال حاضر مرحله مطالعه اولیه آن تمام شده و در مرحله دوم مطالعاتی قرار دارد. هم چنین یک سالن چند منظوره دیگر نیز در مجموعه امیرآباد داریم که در کنار زمین چمن طبیعی دانشگاه است و در جنب دانشگاه فیزیک و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه قرار دارد.

وی افزود: یک مجموعه ۱۰ هزار متری در طرح توسعه دانشگاه مصوب شده که قرار است به مجموعه ورزشی تعلق گیرد که این طرح نیز در مرحله تصویب مطالعات اولیه به سر می‌برد. در پردیس‌های دیگر مثل کشاورزی کرج یک سالن چند منظوره، چمن طبیعی، سالن‌های روباز ایروبیک و بدنسازی و ... دارد که سرانه ورزشی این دانشگاه به اندازه نیاز دانشجویان است و هم چنین کلاس‌های تربیت بدنی نیز در این سالن‌ها انجام می‌شود. پردیس ابوریحان نیز به همین شکل سرانه ورزشی اش بالاتر از حد استاندارد است، دو سالن سرپوشیده توپی، زمین چمن طبیعی، به علاوه یک سالن چند منظوره ایروبیک و کشتی و ... نیز دارد. پردیس قم نیز به همین صورت است به علاوه اینکه یک استخرنوساز دارد که سال قبل ساخته شده است. پردیس کیش نیز همین طور، یک مجموعه بسیار مجهز و زیبایی را به خود تعلق داده است و نیاز دانشجویان خود را پاسخ داده است در واقع باید به این نکته اذعان داشت که ما از نظر آمایشی مشکلی نداریم و تنها مسئله‌ای که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم قدمت زیاد پردیس مرکزی و سالن‌های آن است که بازسازی‌ها پاسخگوی قدمت زیاد آن نیستند و پیش بینی ما برای احداث مجموعه جدید در خیابان ۱۶ آذر برای رفع نیاز‌هایی است که تمام پردیس مرکزی را تحت پوشش قرار دهد و نقاط ضعف سالن‌های قدیمی پردیس مرکزی را خواهد پوشاند.

حبیب الهی گفت: همه دانشکده‌ها در حوزه واحد‌های درسی تربیت بدنی از دانشکده و یا از سالنی که در سال ۱۳۴۶ ساخته شده استفاده می‌کنند. هم چنین دانشجویان پردیس ابوریحان، کرج، کیش و قم نیز دانشجویان تربیت بدنی از امکانات دانشگاه خودشان استفاده می‌کنند.

وی پیرامون میزان استفاده و اشتیاق استفاده دانشجویان از امکانات ورزشی دانشگاه گفت: معمولا دانشجویان بومی تهران بعد از تمام شدن کلاس‌های درسی از دانشگاه خارج می‌شوند و به منزل یا محل کارشان می‌روند، اما بیشترین استفاده از امکانات ورزشی برای دانشجویان خوابگاهی می‌باشد چرا که بیشتر اوقات خود را در خوابگاه می‌گذرانند و به همین دلیل از این امکانات بیشتر استفاده می‌کنند و استفاده دانشجویان از امکانات ورزشی معمولا به دو نوع است یکی به صورت تیمی، سازمان یافته و منظم با زمان بندی مشخص تحت نظر مربیان حرفه‌ای دانشگاه به فعالیت می‌پردازند و بخش دیگر به صورت آزاد از امکانات ورزشی استفاده می‌کنند و اکثر دانشجویان معمولا از امکانات ورزشی دانشکده خودشان استفاده می‌کنند مگر اینکه دانشکده‌ای کمبود امکانات داشته باشد و از امکانات تربیت بدنی دانشگاه استفاده کند و معمولا خیلی کم پیش می‌آید که دانشکده‌ای امکانات نداشته باشد و دانشجویی از این امکانات بی بهره بماند.

حبیب اللهی گفت: با توجه به شرایط زندگی امروز دانشجویان عمدتا با مشغله‌ها و مشکلات و مشغولیت‌هایی که دانشجویان دارند عمدتا استقبال از وسایل ورزشی کل دانشگاه‌های کشور زیاد نیست و سرانه مشارکت در فعالیت‌های ورزشی دانشگاه‌ها در کل کشور پایین است. در بخش قهرمانی هم که دانشجویان با علاقه به این ورزش می‌پردازند دچار یک سری مشکلات عمده‌ای هستند من جمله اینکه ساعت‌های کلاس یک تیم با هم جور در نمی‌آید و ممکن است یک نفر کلاسش زودتر تمام شود و دیگری کلاسش دیرتر به این ترتیب هماهنگی بین این دانشجویان برای ورزش تیمی بسیار سخت می‌شود. ماهیت ورزش دانشجویی با ورزش‌های دیگر متفاوت است چرا که شرایط مختلفی موجب می‌شود تا این دانشجویان برای انجام این ورزش‌ها هماهنگ شوند ضمن اینکه حتی اگر بخواهند خود دانشجویان به صورت خودجوش ورزش دسته جمعی داشته باشند هماهنگی بین خودشان بسیار سخت‌تر است و شرایط زندگی به صورت خود به خود باعث شد تا انگیزه دانشجویان به طور کلی برای انجام فعالیت‌های ورزشی پایین بیاید.

مدیر کل تربیت بدنی دانشگاه تهران درباره اینکه چگونه می‌توان انگیزه فعالیت‌های ورزشی را در دانشجویان بالا برد گفت: یکی از راه‌هایی که به وسیله آن می‌توانیم انگیزه فعالیت‌های ورزشی را در دانشجویان بالا ببریم ایجاد رویدادهاست برای مثال هر زمانی که جشنواره‌های ورزشی در تمام رشته‌ها برگزار می‌شود یک شور و نشاط خاصی ایجاد می‌گردد و این رویداد‌ها و جشنواره‌ها هر چه قدر به دانشکده و محل تحصیلشان نزدیک‌تر باشد مشارکت بیشتر و هر چه قدر دورتر باشد مشارکت کمتر می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار