کد خبر:۶۹۶۱۰۸
کدام شهر، کدام دانشگاه؟

دانشگاه سیستان و بلوچستان؛ زیباترین دانشگاه خاورمیانه/ امکانات ویژه در اختیار دانشجویان نخبه قرار می‌گیرد

دانشگاه سیستان و بلوچستان فعالیت خود را با تاسیس رشته راه و ساختمان در سال ۱۳۵۳ در شهر زاهدان آغاز کرد و به عنوان دانشگاه مادر در منطقه جنوب شرق کشور همواره در کانون توجه قرار داشته است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛* شناخت از رشته‌ها و دانشگاه‌های شهر‌های مختلف، امکانات رفاهی دانشگاه همچون خوابگاه و همچنین بعد مسافت دانشگاه مدنظر تا شهر محل زندگی داوطلب، از نکات بسیار مهم برای انتخاب رشته است؛ هرچند سازمان سنجش با استانی، قطبی و کشوری کردن رشته‌ها، شانس قبولی در استان خود و یا استان‌های همجوار را برای داوطلبان زیاد کرده، اما انتخاب دانشگاه در استان دیگر نیازمند بررسی موارد مهمی همچون خوابگاه، موقعیت اقلیمی و حتی گاهی آسیب‌های اجتماعی آن شهر می‌باشد.

 

دانشجویان آینده نباید خود را از تحصیل در شهرهای دیگر محروم کنند؛ اما حتما برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی باید دقت بیشتری در انتخاب شهرها داشته باشند و صرف انتخاب رشته مورد علاقه، ولو در شهری با کیلومترها فاصله با محل زندگی درست نیست.

خبرگزاری دانشجو، در نظر دارد در سلسله گزارش‌هایی به معرفی کامل از دانشگاه‌های مهم شهرهای مختلف بپردازد تا دانشجویان آینده با آگاهی بیشتری، آینده شغلی خود را تضمین کنند. در این گزارش‌ها رشته‌های تحصیلی، سرانه آموزشی، ورزشی، رفاهی، خوابگاهی و ورزشی دانشگاه‌ها همراه با معرفی کانون‌ها و تشکلهای فعال در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.

دانشگاه سیستان و بلوچستان

دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان دانشگاه مادر در منطقه جنوب شرق کشور همواره در کانون توجه قرار داشته است و به گفته دانشجویانی که در آن تحصیل کرده‌اند، به دلیل فضای سبز و بکری که دارد به عنوان زیباترین دانشگاه خاورمیانه شناخته شده است.

 

با توجه به اینکه این دانشگاه یکی از مجهزترین دانشگاه‌های سراسر کشور است، جهت معرفی امکانات و تجهیزات این دانشگاه به داوطلبان کنکور سال ۹۷ که قصد ادامه تحصیل در این دانشگاه را دارند به معرفی آن می‌پردازیم.

 

تاریخچه فعالیت دانشگاه سیستان و بلوچستان

این دانشگاه فعالیت خود را با تاسیس رشته راه و ساختمان در سال ۱۳۵۳ در شهر زاهدان آغاز کرد و در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۶۸ دانشکده‌های دریانوردی چابهار، علوم پایه و کشاورزی زابل تاسیس شد و در سال ۱۳۷۰ بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی، دانشسرای عالی زاهدان با این دانشگاه ادغام شد.

 
در سال‌های ۱۳۷۷ دانشگاه زابل، ۱۳۸۱ دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ۱۳۸۶ دانشگاه ولایت ایرانشهر و در سال ۱۳۹۱ مرکز آموزش عالی سراوان از دانشگاه سیستان و بلوچستان جدا شدند و در قالب دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مستقل به فعالیت خود را ادامه دادند.
 
دانشگاه سیستان و بلوچستان درسال ۱۳۸۴ به عنوان دانشگاه مادر استان توانست با احراز شاخص‌های لازم به جرگه دانشگاه‌های توسعه یافته کشور بپیوندد و از نظر تشکیلاتی در ردیف دانشگاه‌های رده الف کشور قرار گیرد.

  /بماند/آنچه داوطلبان کنکور  پیش از انتخاب رشته از دانشگاه سیستان و بلوچستان بدانند

اهداف و ماموریت‌های دانشگاه سیستان و بلوچستان
علی رضا بندانی، رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان در رابطه با اهداف و ماموریت‌های این دانشگاه می‌گوید: دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان نماد آموزش عالی جنوب شرق کشور درصدد است، با اتخاذ تدابیر اصولی و واقع بینانه، مبتنی بر امکانات، استعداد‌ها و ظرفیت‌ها، ضمن تربیت دانشجویانی توانمند و متخلق به اخلاق اسلامی، در چشم‌انداز ۱۴۰۴ تبدیل به دانشگاهی کارآفرین و نوآور شود.
 
رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان می‌افزاید: این دانشگاه در نظر دارد تا همزمان با حل معضلات منطقه‌ای بعنوان مرجعی مهم و تاثیرگذار در توسعه پایدار منطقه بر محور دانایی ایفای نقش نماید.
 
/بماند/آنچه داوطلبان کنکور  پیش از انتخاب رشته از دانشگاه سیستان و بلوچستان بدانند
 
معرفی دانشکده‌ها و دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف
این دانشگاه در حال حاضر دارای ۱۶ دانشکده مصوب است که از این تعداد ۱۱ دانشکده و دو پردیس دانشگاهی فعال است که در ۷۰ گروه آموزشی و در سه مقطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی در ۴۱۵ رشته گرایش دانشجو می‌پذیرند.
 
بیش از ۱۲ هزار دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتر مشغول به تحصیل هستند که بر اساس آمار اعلام شده از سوی این دانشگاه ۵۵ درصد از دانشجویان این دانشگاه را زنان و ۴۵ درصد آن‌ها را مردان تشکیل می‌دهد.

/بماند/معرفی دانشگاه سیستان و بلوچستان

دانشگاه سیستان و بلوچستان؛ زیباترین دانشگاه خاورمیانه 

دانشگاه سیستان و بلوچستان به دلیل فضای سبز و بکری که دارد، به عنوان زیباترین دانشگاه خاورمیانه شناخته شده است. مساحت کل دانشگاه ۱۹۴ هکتار و زیر بنای مفید آن ۱۸۵۰۰۰ متر مربع است.

زیر بنای در حال احداث  ۴۶۲۰۰ متر مربع و دارای بیش از ۸۰ هکتار فضای سبز که بخش عمد‌های از سال به عنوان فضای مطالعه رو باز مورد استفاده دانشجویان قرار می‌گیرد.

/بماند/آنچه داوطلبان کنکور  پیش از انتخاب رشته از دانشگاه سیستان و بلوچستان بدانند

آنچه داوطلبان باید در مورد خوابگاه‌ها بدانند

خوابگاه یکی از مهمترین امکانات رفاهی است که در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد و دانشجویان باید در انتخاب دانشگاه  به آن توجه جدی داشته باشند، دانشگاه سیستان و بلوچستان در سال گذشته اعلام کرد که خوابگاه با محدودیت به دانشجویان ارائه می‌دهد.

براساس اطلاعیه سال گذشته این دانشگاه تنها به دارندگان رتبه‌های تک رقمی مجرد به مدت هشت نیمسال خوابگاه ارائه داده می‌شد. همچنین فقط به ۴۰ درصد از دانشجویان مجرد روزانه غیربومی در سنوات مجاز براساس رتبه داوطلب در آزمون سراسری خوابگاه واگذار شد. 

/بماند/معرفی دانشگاه سیستان و بلوچستان

فرصت اسکان دانشجویان در خوابگاه دانشگاه
خوابگاه‌های دانشگاه سیستان و بلوچستان بیش از ۳۵ بلوک خوابگاه مختلف در مجموعه پردیس دانشگاه و خارج از پردیس را به اسکان دانشجویان اختصاص داده است که از این تعداد ۲۹ خوابگاه در مجموعه پردیس و ۶ خوابگاه در سطح شهر است و از ۶ خوابگاه‌های سطح شهر ۵ خوابگاه خودگردان و مربوط به دانشجویان دختر شبانه و یک خوابگاه مربوط به دانشجویان پسر شبانه است.

اما فرصت اسکان دانشجویان در خوابگاه،  در دوره کاردانی حداکثر ۲سال تحصیل، دوره کارشناسی حداکثر ۴سال تحصیلی، دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته حداکثر ۲ سال تحصیلی، دوره کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری عمومی حداکثر ۶ سال تحصیلی، دوره دکتری تخصصی غیر بورسیه حداکثر ۴ سال تحصیلی است.

امور تغذیه دانشجویان به چه صورت است

اداره تغذیه دانشگاه سیستان و بلوچستان از دو مجموعه مجزا تشکیل شده است، سلف سرویس شماره یک واقع در دانشکده مهندسی با ظرفیت سرویس دهی به ۵۰۰۰ دانشجو و سلف سرویس شماره دو واقع در دانشکده ادبیات با ظرفیت سرویس دهی به ۳۵۰۰  دانشجو و سلف سرویس شماره سه واقع در دانشکده مهندسی با ظرفیت دهی ۱۵۰۰ دانشجو خدمات ارایه می‌دهد.

اداره تغذیه این دانشگاه نیز نظارت بر سردخانه‌ها و انبار‌های مواد غذایی در هر کدام از سلف سرویس‌های مهندسی و ادبیات،  نظارت بر کیفیت مواد اولیه مصرفی جهت طبخ غذا توسط کارشناس اداره تغذیه و موادی که جهت طبخ غذا خریداری می‌شوند توسط کارشناس اداره تغذیه کنترل می‌شود.

/بماند/آنچه داوطلبان کنکور  پیش از انتخاب رشته از دانشگاه سیستان و بلوچستان بدانند


خدمات کتابخانه و سالن مطالعه در دانشگاه

کتابخانه مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان دارای دو سالن مطالعه ویژه خواهران و برادران است. سالن مطالعه برادران در طبقه سوم و سالن مطالعه خواهران در طبقه چهارم ساختمان شماره ۱ این دانشگاه واقع است. گنجایش سالن‌های مطالعه عمومی ۷۰۰ نفر و گنجایش سالن‌های مطالعه اختصاصی ۲۰۰ نفر است. این سالن‌ها همه روزه  فعال  و در ایام امتحانات ساعات کار سالن‌ها بسته به نیاز دانشجویان افزایش می‌یابد.

دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توانند طی ساعاتی خاص مستقیماٌ به قفسه‌ها دسترسی داشته و به جستجوی منابع مورد نیاز خود بپردازند و پس از بازیابی، آن را مطالعه و در صورت نیاز امانت گیرند. همچنین دانشجویان کارشناسی می‌توانند یک بار در هر ترم از امکان مخزن باز استفاده کنند.

/بماند/آنچه داوطلبان کنکور  پیش از انتخاب رشته باید از دانشگاه سیستان و بلوچستان بدانند

پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه سیستان و بلوچستان

این دانشگاه دارای ۳ پژوهشکده از جمله پژوهشکده نانو فناوری، پژوهشکده علوم زمین و جغرافیا پژوهشکده علوم باستان شناسی و همچنین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی مانند  مرکز رشد واحد‌های فناور مرکز مطالعات شبه قاره مرکز پژوهشی سیستم‌های فازی مرکز پژوهشی گیاهان دارویی و زینتی  مرکز پژوهشی آپا انجمن جغرافیا و برنامه ریزی مناطق مرزی ایران است.

مرکز رشد واحد‌های فناور با اهداف زیر در سال ۱۳۹۰ تاسیس شده است که تحت حمایت دانشگاه سیستان و بلوچستان با تامین فضای کار، سرمایه اولیه، مشاوره و آموزش شروع کسب و کار، سعی در کاهش مشکلات دانشجویان و دانش آموختگان در ورود به بازار کار دارد. فعالیت عمده این مرکز در جهت کارآفرینی و خـود اشتغالی دانشجــویان و دانش آموختـگان و شکل گیـری شرکت‌های دانش بنیان است.

 
/بماند/آنچه داوطلبان کنکور  پیش از انتخاب رشته از دانشگاه سیستان و بلوچستان بدانند
 
سرانه  فعالیت‌های ورزشی در دانشگاه سیستان و بلوچستان
دانشگاه سیستان و بلوچستان دارای اماکن ورزشی نظیر استخر شنا، زمین چمن فوتبال، سالن ورزشی، سالن بدنسازی، زمین فوتبال ساحلی، زمین تنیس خاکی، گود زورخانه ورزش باستانی، سالن پینگ پونگ، سالن کشتی وسالن‌های ورزش آموزشی ورزش‌های انفرادی است. در کنار آن انجمن‌های ورزشی در رشته‌های مختلف ورزش از جمله فوتسال، تنیس، والیبال و شطرنج در دو بخش مردان و زنان در این دانشگاه فعالیت می‌کند.

دانشجویان این دانشگاه توانسته اند در مسابقات ورزشی کشور دارای افتخاراتی شوند، کسیب مقام اول در مسابقات دو میدانی ورزشکارن پسران در بین دانشگاه‌های منطقه ۸ و کسب مقام قهرمانی در مسابقات انفرانی بانوان  و سایر مسابقات از جمله تکواندو، تنیس روی میز، والیبال و فوتسال از دیگر مقامات دانشجویان این دانشگاه است.
 
فعالیت انجمن‌های علمی در دانشگاه سیستان و بلوچستان
در هر دانشگاه بر اساس هر رشته و گرایش تحصیلی یک انجمن علمی دانشجویی وجود دارد که فعالیت این انجمن‌ها شامل برگزاری مسابقات و همایش‌های علمی و دوره‌های آموزشی و برپایی سخنرانی‌های علمی است و اکنون دانشگاه سیستان و بلوچستان ۴۳ انجمن علمی دانشجویی فعال دارد.
 
کانون‌های فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در قالب آیین نامه مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با هدف زمینه سازی رشد خلاقیت‌های فرهنگی دانشجویان، در جهت رسیدن به ارزش‌های اسلامی و ایرانی، در دانشگاه سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کند.
 
/بماند/آنچه داوطلبان کنکور  پیش از انتخاب رشته از دانشگاه سیستان و بلوچستان بدانند
 
حضور تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه سیستان و بلوچستان
دبیرخانه به عنوان بازوی اجرایی هیات نظارت بر تشکل‌ها نقش مهمی در ادامه منظم فعالیت تشکل‌های اسلامی دارد. در حال حاضر تعداد تشکل‌های اسلامی فعال در دانشگاه سیستان و بلوچستان بیش از ۷ تشکل شامل وحدت آرمان، عدالتخواه، انجمن اسلامی دانشجویان مستقل، جامعه اسلامی دانشجویان، هیات دانشجویی، انجمن دانشجویان پیروخط امام و انجمن اسلامی و تعداد این جلسات بطور معمول یک جلسه در ماه است؛ اما در مواقعی بسته به تراکم درخواست‌ها به هفته‌ای یک جلسه نیز می‌رسد.
 
کانون‌های فرهنگی و پهنری اداره کل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در قالب آیین نامه مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با هدف زمینه سازی رشد خلاقیت‌های فرهنگی دانشجویان، سامان دهی خواسته‌ها در جهت ارزش‌های متعالی اسلامی و ایرانی، در این دانشگاه  فعالیت می‌کند.
 
/بماند/آنچه داوطلبان کنکور  پیش از انتخاب رشته از دانشگاه سیستان و بلوچستان بدانند
 
جایگاه رتبه علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان 
با استناد به گزارش پایگاه رتبه بندی معتبر و بین المللی ۴ icu از مهر ماه ۹۶ تا اردیبهشت ۹۷، رتبه دانشگاه سیستان و بلوچستان در سطح ملی با ۱۲ پله صعود از ۴۷ به ۳۵ و در سطح جهانی نیز با ۱۳۶ پله صعود بهبود یافته است که به نظر این دانشگاه ظرفیت خوبی برای علاقمندان به فعالیت‌های علمی را دارد.
 
جذب رتبه‌های برتر کنکور سراسری، شناسایی استعداد‌های نهفته دانشگاه، شکوفایی و هدایت استعداد‌های برتر، تشویق استعداد‌های برتر به خدمت در این دانشگاه از اهداف  شورای استعداد‌های درخشان است و بر همین اساس دانشگاه سیستان و بلوچستان امکانات ویژه‌ای برای این دانشجویان در نظر گرفته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار