
کدام شهر، کدام دانشگاه؟
دانشگاه دیار میرزا کوچک در جمع برترین دانشگاههای آسیایی/ فعالیت خودجوش۷۰ گروه در دانشگاه گیلان
دانشگاه گیلان با داشتن ۱۰ دانشکده، یک پردیس و دو پژوهشکده، بزرگترین مرکز آموزش عالی در منطقه شمال کشور است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ * انتخاب رشته کنکور فرایندی تاثیرگذار در سرنوشت و تعیین مسیر زندگی و حرفهای هر فردی به حساب میآید. افراد با توجه به استعداد و علایقی که دارند رشته مورد نظر خود را انتخاب می کنند و قطعا مشاوره گرفتن برای انتخاب، بهترین راه است.
بر همین اساس خبرگزاری دانشجو تصمیم دارد به معرفی کامل از دانشگاههای مهم کشور بپردازد تا داوطلبین با اطلاعات و شناخت دقیق تر و بیشتری انتخاب رشته کنند.
بر همین اساس خبرگزاری دانشجو تصمیم دارد به معرفی کامل از دانشگاههای مهم کشور بپردازد تا داوطلبین با اطلاعات و شناخت دقیق تر و بیشتری انتخاب رشته کنند.

دانشگاه گیلان یکی از دانشگاههای مهم کشور است که در منطقه سرسبز شمال غربی رشته کوههای البرز و بخش غربی کرانههای جنوبی خزر واقع شده است.
این دانشگاه از سال ۱۳۴۶ با عنوان مدرسه عالی بازرگانی فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۵۶ مدرسه عالی مدیریت و مدرسه عالی بازرگانی که تنها مراکز آموزش عالی در استان گیلان بودند با عنوان دانشگاه گیلان با هم ادغام، و فعالیتهای آموزشی آن تا پایان سال تحصیلی ۱۳۵۸ با تعداد ۶۰۵ نفر دانشجو در ۱۴ رشته تحصیلی ادامه یافت.
۴۶/۳ درصد دانشجویان دانشگاه گیلان را پسر و ۵۳/۷ را دانشجویان دختر تشکیل داده است که از این تعداد ۱۱/۷ غیر بومی و ۸۸/۳ بومی هستند. ۶۰ در صد از دانشجویان در مقطع کارشناسی و ۴۰ درصد در مقطع کارشناسسی ارشد و دکتری تحصیل میکنند.

دانشگاه گیلان هم اکنون در ۶۴ رشته گرایش کارشناسی، ۱۶۶ رشته گرایش کارشناسی ارشد، ۹۴ رشته گرایش دکتری و در مجموع در ۳۲۴ رشته گرایش دانشجو میپذیرد.
این دانشگاه در حال حاضر با ۱۰ دانشکده و یک واحد پردیس و دو پژوهشکده (حوضه آبی دریای خزر و گیلان شناسی) با ۵۹۵ عضو هیأت علمی، حدود ۱۷ هزار دانشجو (حدود ۱۰ هزار دانشجوی دختر و ۷ هزار دانشجوی پسر) به عنوان بزرگترین مراکز آموزش عالی در منطقه شمال کشور مشغول به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی است.
دانشگاه گیلان هماکنون دارای دو پژوهشکده به نامهای پژوهشکده حوضه آبی دریای خزر و پژوهشکده گیلانشناسی بوده و گروههای پژوهشی آمایش سرزمین و کرم ابریشم به همراه قطب علمی برنج سایر مراکز پژوهشی مستقر در دانشگاه گیلان را تشکیل میدهند.
پذیرش سالانه ۶۰۰۰ دانشجو در دانشگاه گیلان
دانشگاه گیلان سالانه حدود ۶۰۰۰ نفر دانشجو را در ۴۹۴ رشته گرایش در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برای دورههای روزانه، شبانه، پردیس و مجازی پذیرش میکند و با اعضای اتحادیه دانشگاههای دولتی کشورهای حاشیه دریای خزر، برخی از دانشگاههای کشورهای جنوب شرق آسیا و اتحادیه اروپا ارتباطات علمی و تبادل استاد و دانشجو دارد.
حدود ۲۱۰۰ عضو هیأت علمی در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند که از این تعداد حدود ۲۰ درصد، از دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند.
این دانشگاه دارای پردیسی زیبا و سرسبز در خطهٔ شمالی کشور است که عموماً کمکی شایان به ایجاد فضایی مناسب به لحاظ روحی، برای دانشجویان میکند. اغلب استادان این دانشگاه از دانشگاههای معتبر داخلی و خارجی فارغالتحصیل شدهاند که برخی فارغالتحصیلان ممتاز دانشگاه گیلان نیز در بین این استادان به چشم میخورند.
از اعضای هیئت علمی برجستهٔ افتخاری این دانشگاه میتوان به نام مجید سمیعی، پیتر ولهارد و حسن ابراهیمزاده معبود اشاره نمود که از چهرههای شاخص بینالمللی هستند.
دانشگاه گیلان دارای بیش از بیست مجلهٔ معتبر در زمینههای مختلف علمی و هنری است که تعدادی از آنها به زبان انگلیسی است. همچنین همه ساله تعداد زیادی کتب علمی در این دانشگاه به چاپ میرسد.

جزئیات خوابگاههای دانشگاه گیلان
دانشگاه گیلان در مجموع ۱۴ خوابگاه دارد که ۷ بلوک خوابگاه مربوط به برداران و در سایت میرزا کوچک خان و ۷ بلوک مربوط به خواهران که ۴ خوابگاهها درسایت بنت الهدی و ۳ خوابگاه دیگر در مرکز شهر است.
دانشگاه گیلان در مجموع ۱۴ خوابگاه دارد که ۷ بلوک خوابگاه مربوط به برداران و در سایت میرزا کوچک خان و ۷ بلوک مربوط به خواهران که ۴ خوابگاهها درسایت بنت الهدی و ۳ خوابگاه دیگر در مرکز شهر است.
تعداد دانشجویان ساکن در خوابگاه گیلان حدود ۳۵۶۰ است که از این تعداد ۱۶۷۰ دانشجو، پسر و ۱۸۹۰ دانشجو دختر هستند.
بر اساس این گزارش دانشگاه به دانشجویانی خوابگاه واگذار می کند که غیربومی باشند، مسافت بین محل زندگی و دانشگاه بیشتر از 50 کیلومتر باشد، گواهی فوت والدین ارائه دهند و شرایط جدول امتیاز بندی را داشته باشند.
امکان دسترسی به کتب الکتریکی در کتابخانه دانشگاه گیلان
یکی از امکانات رفاهی دانشگاه که مورد توجه دانشجویان قرار میگیرید، استفاده از خدمات کتابخانه به شیوههای جدید است.
یکی از امکانات رفاهی دانشگاه که مورد توجه دانشجویان قرار میگیرید، استفاده از خدمات کتابخانه به شیوههای جدید است.

کتابخانه دانشگاه گیلان در سال ۱۳۵۵ با مجموعه کوچکی تاسیس شد و اکنون دارای حدود ۱۷۰ هزار جلد کتاب میباشد.
این کتابخانه دارای کتب الکترونیکی و مقالات معتبر پایگاههای اطلاعاتی داخلی و خارجی است و اطلاعات کتاب شناختی کلیه کتاب های فارسی و لاتین در نرم افزار جامع کتابخانهای جمع آوری شده و قابل دسترسی است. کتابخانههای دانشگاه گیلان مجهز به نرمافزار جامع کتابخانهای پارس آذرخش میباشد.
۱۰ درصد انجمنهای علمی در دانشگاه گیلان قرار دارد
انجمنهای علمی دانشجویی یکی از تشکلهای خودجوش دانشجویی در حوزههای علمی و فرهنگی دانشگاه میباشند که در دانشگاه گیلان به تعداد ۵۶ گروه هستند. این دانشگاه همچنین دارای ۲۰ کانون فرهنگی، ۴ تشکلهای اسلامی و شورای صنفی است. ۱۰ درصد انجنهای علمی دانشجویی کشور در دانشگاه گیلان قرار دارد.


دانشگاه گیلان در جمع برترین دانشگاه های آسیایی
دانشگاه گیلان دارای رتبه ۶۱۰ در نظام بین المللی سایمگو، رتبه ۸۰۰ در نظام بین المللی لیدن، رتبه ۳۲۰ سبزترین دانشگاههای دنیا است و در جمع ۲۵۰ دانشگاه برتر جوان دنیا بر اساس رتبه بندی تایمز و در جمع دانشگاههای یک درصد برتر دنیا قرار دارد.
بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده موسسه تایمز، دانشگاه گیلان با کسب رتبه ۲۶۰ در جمع برترین دانشگاه های آسیایی سال ۲۰۱۸ نظام بین المللی تایمز نیز قرار گرفت.
پس از ارزیابی های اولیه و اعتبار سنجی دانشگاه ها، تعداد ۳۵۹ دانشگاه از آسیا جواز حضور در رتبه بندی سال ۲۰۱۸ را دریافت کردند که از جمهوری اسلامی ایران؛ دانشگاه گیلان، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه اصفهان توانستند با کسب امتیاز های لازم در محدوه ۳۰۰،۲۰۰ رتبه بندی برترین دانشگاه های آسیا در سال ۲۰۱۸ قرار گیرند.

۵۱۰ متقاضی غیر ایرانی نیز درخواست خود را مبنی بر تحصیل در دانشگاه گیلان به دفتر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه گیلان ارائه کرده اند که از این تعداد حدود یک سوم برای تحصیل در دانشگاه گیلان پذیرفته خواهند شد.
این دانشجویان عمدتاً از کشورهای افغانستان، پاکستان، یمن، نیجریه، قطر، عراق، زامبیا، غنا، ازبکستان، سوریه، اوگاندا و تانزانیا هستند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۱
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.