کد خبر:۷۴۲۸۰۹
پرونده ویژه| چهل سالگی انقلاب

خلاقیت دانشگاه زابل برای رفع مشکلات اقتصادی منطقه و دانشگاه/ عقب نگه داشتن رشد علمی منطقه در دوره پهلوی

دانشگاه زابل بعد از انقلاب اسلامی و با رویکرد رفع مشکلات و معضلات منطقه تاسیس شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با گذشت چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شاهد پیشرفت و شکوفایی کشور در تمام عرصه‌ها بویژه در دانشگاه‌ها و در حوزه‌های علم و فناوری بوده ایم؛ منطقه سیستان نیز در این زمینه شاهد پیشرفت‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف بوده است.

استان سیستان و بلوچستان پس از انقلاب اسلامی با تحولات زیادی رو به رو شد؛ رشد علمی منطقه سیستان که از سوی رژیم پهلوی عقب نگه داشته شده بود، به برکت انقلاب اسلامی پیشرفت کرد و دانشگاه‌های فراوانی در منطقه ایجاد شد که منجر به دسترسی راحت‌تر مردم به خدمات آموزشی و کشف استعداد‌های نخبگان شد.
 
ایجاد دانشگاه زابل یکی از اقدامات بزرگ نظام جمهوری اسلامی بود/ قبل از انقلاب جوانان امیدی به زندگی نداشتند 

موسی بهلولی، رئیس دانشگاه زابل با اشاره به دستاور‌های انقلاب اسلامی ایران در طول ۴۰ سال، می‌گوید که ایجاد دانشگاه زابل یکی از اقدامات بزرگ نظام بود که باعث مهاجرت معکوس و بازگشت نخبگان سیستانی و حضور نخبگان از سایر مناطق در سیستان شد، و یک کانون فکری در منطقه شکل گرفت. بعضی از رسالت‌های دانشگاه همچون گسترش مرز‌های علم از رسالت‌های جهانی هستند، براساس اعلام پایگاه استنادی علوم جامعه اسلام دانشگاه زابل در چند پارامتر جزو ۱۰ دانشگاه برتر کشور شده است.
 

تاسیس دانشگاه زابل یکی از اقدامات بزرگ نظام بود

بهلولی اظهار داشت: دانشگاه زابل از بدو تاسیس رفع مشکلات و معضلات منطقه را در برنامه داشت، به همین دلیل پرورش شترمرغ توسط دانشگاه شروع شد. اولین گروه از آفریقای جنوبی به کمک جهاد کشاورزی وارد شد تا تبدیل به الگویی شود که دانشگاه ایجاد کرد و وارد زندگی مردم شد و بخش خصوصی هم در این کار ورود پیدا کرد. به عنوان یک پایگاه علمی معضلاتی که در منطقه است، را رصد می‌کنیم و روی آن‌ها کار می‌شود، در سال‌های خشکسالی که همه چیز مردم از بین رفت در آن سال‌ها دانشگاه گونه‌هایی از جمله گاو سیستانی را حفظ و تکثیر کرد و در زمان نیاز در اختیار مردم قرار گرفت.
 
ایجاد دانشگاه زابل یکی از اقدامات بزرگ نظام جمهوری اسلامی بود/ قبل از انقلاب جوانان امیدی به زندگی نداشتند 

رئیس دانشگاه زابل با اشاره به تعداد کم دانشجوی سیستانی قبل از تاسیس دانشگاه زابل گفت: به نسبت اوایل تاسیس دانشگاه تعداد دانشجویان بومی رشد قابل توجهی داشته و دانشگاه باعث شده سطح سواد منطقه بالاتر برود. حالا کمتر خانواده‌ای است که در سیستان باشد و یک یا دو نفر با سواد نداشته باشد که خیلی از این‌ها فارغ التحصیل دانشگاه زابل هستند.
 

ارتباط دانشگاه و مردم در پیشرفت منطقه سیستان

وی با اشاره به کارآفرینی دانشگاه زابل در کشور گفت: برای اولین بار بود در سال گذشته بیش از نیم میلیون نفر بازدید کننده از سایت چاه نیمه دانشگاه زابل داشتیم. در منطقه بسیار نادر است که دانشگاهی چنین ارتباطی با مردم داشته باشد، فعالیت‌های دانشگاه زابل در کشور منحصر به فرد است . مردم با مراجعه به ما الگوی کشت می‌گیرند، آموزش کشت گلخانه‌ای می‌بینند و در بحث پرورش شترمرغ به آن‌ها کمک می‌شود.  
 
ایجاد دانشگاه زابل یکی از اقدامات بزرگ نظام جمهوری اسلامی بود/ قبل از انقلاب جوانان امیدی به زندگی نداشتند 

عباس نکویی، کارشناس تاریخ بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی زابل نیز با اشاره به پیشرفت‌های منطقه در طول چهل سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران می‌گوید که  در سال‌های اخیر به طور کل ۹۹ درصد روستا‌های استان سیستان و بلوچستان از نعمت آب و برق برخوردار هستند که این نشان از خدمات والای نظام به مردم دارد.  
 

برخورداری ۹۹ درصد روستا‌های استان سیستان و بلوچستان از نعمت آب و برق 

کارشناس تاریخ بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی زابل افزود: انقلاب اسلامی ایران موجب تحول برزگ سیاسی و علمی در کشور شد که کشور را به سوی آینده‌ای روشن هدایت کرد. در دوران طاغوت، بسیاری از دانشگاهیانی که گرایش‌های سیاسی متفاوتی داشتند، آزادی عمل از آن‌ها گرفته می‌شود و تنها کسانی قابل رشد بودند که به نوکری شاه قسم یاد می‌کردند.
 
ایجاد دانشگاه زابل یکی از اقدامات بزرگ نظام جمهوری اسلامی بود/ قبل از انقلاب جوانان امیدی به زندگی نداشتند 

وی عنوان کرد که پس از انقلاب جایگاه بانوان نیز افزایش داده شده و کرامت انسانی به آنان بازگردانده شد. حتی این بانوان بودند که توانستند به درجات علمی بالایی دست یابند. علاوه بر این می‌توان سازندگی ایران را در ۴۰ سال گذشته به خوبی مشاهده کرد، شهر‌هایی همچون زابل و زاهدان که از چند خانه خشتی و گلی احداث گردیده بودند با مشکلات عدیده‌ای از جمله آب و برق مواجه بودند.
 

افزایش جایگاه بانوان بعد از پیروزی انقلاب

کارشناس تاریخ بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی زابل ادامه داد:  در سال‌های اخیر به طور کل ۹۹ درصد روستا‌های استان سیستان و بلوچستان از نعمت آب و برق برخوردار هستند که این نشان از خدمات والای نظام به مردم دارد. امروزه بسیاری از افراد اقدامات نظام را نادیده گرفته اند تا از این روش بتوانند یاس و نا امیدی را در دل مردم بپرورانند.

ایجاد دانشگاه زابل یکی از اقدامات بزرگ نظام جمهوری اسلامی بود/ قبل از انقلاب جوانان امیدی به زندگی نداشتند   
 
حجت الاسلام هاشمی، امام جمعه موقت شهرستان زابل نیز با اشاره به اینکه در حال نزدیک شدن به دهه مبارک فجر و ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی هستیم، می گوید اگر دوران طاغوت را با نظام مقدس اسلامی مقایسه کنیم متوجه می‌شویم دوره‌ای که جوان‌های زیادی کشته شده بودند و امیدی نسبت به آینده خود نداشتند، امکانات و تحصیلات برای آن‌ها معنایی نداشت، نرخ بیسوادی در آن زمان گواه این است که انقلاب اسلامی چقدر باعث پیشرفت و ترقی از همه جهات شده است چرا که امروزه به برکت انقلاب اسلامی، ایران در مباحث علمی هر روز بهتر از روز قبل قله‌های علم و دانش را می‌یپماید و پیشرفت می‌کند.

حجت الاسلام هاشمی عنوان کرد از دیگر دستاورد‌های انقلاب اسلامی می‌توان به مباحث فرهنگی، سیاسی و نظامی اشاره کرد. انقلاب اسلامی باعث شد تا فرهنگ ضد دینی از میان رفته و به فرهنگ دینی تبدیل شود، به عنوان مثال فرهنگ برهنگی که در دوران طاغوت ارزش محسوب می‌شد امروزه از میان رفته و به برکت انقلاب عفت و حیا ارزش گرفته است. در مباحث سیاسی در دوران طاغوت دشمن به در همه امور کشور دخالت کرده و برای ملت تصمیم گیری می‌کرد، اما به برکت وجود انقلاب اسلامی، امروز ایران عزیز به هیچ دولتی وابسته نبوده و در تصمیم گیری‌ها و اداره امور کشور استقلال کامل دارد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار