منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما هم در این نشست اظهار داشت: هیچ افتخاری بالاتری این نیست که امسال استاد نصیریان به عنوان رئیس جشن در کنار ما هستند. امسال آخرین سالی است که جشن سینمای ایران به این صورت برگزار میشود. از سال آینده این جشن توسط انجمن عالی هنر و فنون سینمایی ایران برگزار میشود. روزگار امروز جامعه، ما را موظف میکند که گامی برای مردم برداریم. ایام، ایام پر غصه و پر قصهای است.
وی ادامه داد: ما درباره سینمای ایران صحبت نمی کنیم ما درباره فرهنگ غنی ایران صحبت می کنیم. سعی ما این است که در عین این که هزینه های کمتری را انجام بدهیم، بهترین جشن را برگزار کنیم. ما همه با هم تلاش می کنیم که کمکی باشیم تا این شرایط سخت، از بین برود. همه ما رویاهای بزرگ برای زندگی داریم، ما رویاهای بزرگی برای سینمای ایران داریم. از تمام رسانه ها می خواهم تا ما را یاری رسانند که به این رویای بزرگ دست یابیم.
مدیرعامل خانه سینما خاطر نشان کرد: آتش افروزی میان دو نفر یا دو طیف کار آسانی است؛ اما رسانه ها می توانند کمکی باشند تا به جای آتش افروزی، کارها روز به روز جلو بروند. خانه سینما در برخی از مواقع مجبور است که در قبال بعضی از موضوعات سکوت کند. ما نمی توانیم کارهایی که برای همکارانمان قرار می دهیم را رسانه این کنیم. ما باید کار کنیم. فضای خانه سینما فضای کار است. امیدوارم که با یاری رسانه ها این مسیر را به سلامت ادامه دهیم.
شاهسواری درباره هزینههای سال گذشته جشن سینمای ایران گفت: سال گذشته تندیسهای مستقلی را با طراحیهایی که خود صنوف انجام دادند، به برگزیدکان تقدیم کردیم. برگزاری چندین جشن، هزینه داوران و ... هزینههای بالایی را میطلبد و تصور نمیکنم هزینه ۸۰۰ میلیون تومان برای این امر زیاد باشد.
وی درباره ورود نکردن خانه سینما به موضوع اختلاف تهیهکننده «دشمن زن» با سینماهای شهرداری تهران بیان کرد: قدر صنوف خانه سینما این است که خود موضوعات خود را پیگیری کند و ما به عنوان خانه سینما عموماً سعی میکنیم که در این موضوعات ورود نکنیم.
مدیرعامل خانه سینما درباره استفاده از حامی مالی در جشن سینمای ایران، تصریح کرد: خانه سینما به هیچ عنوان استیج خود را در اختیار اسپانسرها قرار نمیدهد. اسپانسرها در قبال هزینهای که در اختیار جشنها قرار میدهند توقعاتی دارند که امروزه در تلویزیون قابل مشاهده و بررسی است.
تورج منصوری دبیر هیئت رییسه جشن سینمای ایران نیز در این نشست گفت: ما در جلساتی متعدد که با دوستان طی ۳ سال گذشته در انجمن عالی هنر و فنون سینمای ایران داشته ایم، همواره سعی کرده ایم که برنامه هدف خود نزدیک شویم. یکی از دغدغه هایی همواره ما با آن روبه رو بوده ایم بودجه بوده است.
وی اظهار داشت: از طرفی دیگر میخواهیم که هر سال جشن سینمای ایران بزرگتر برگزار کنیم. به عنوان آخرین دور برگزاری جشن سینمای ایران به سبک قدیمی، احساس میکردیم که میشود ظرفیت حاضران در جشن را کاهش بدهیم؛ اما از طرفی دیگر سرویسدهی را به افراد حاضر در جشن بیشتر کنیم. خانه سینما باید کمی صرفهجویی داشته باشد تا بتواند هزینههای بیمه ای و درمانی هنرمندان را در آینده پرداخت کند.
وی ادامه داد: هنوز برای چگونگی برگزاری شب جشن تصمیم قطعی گرفته نشده؛ اشکال مختلفی از برگزاری در ذهنمان است. به زودی درباره زمان این مراسم نیز تصمیم میگیریم، چرا که ۲۱ شهریورماه ماه محرم است و ما مجبوریم زمان برگزاری را جلوتر بیاوریم.
مازیار میری نیز اعلام کرد: ۸۶ فیلم از ابتدای تیر ماه ۹۶ تا ابتدای تیرماه ۹۷ اکران شده است که ۷۵ فیلم متقاضی داوری در جشن سینمای ایران در خواست دادهاند. این فیلمها در سالن سیفالله داد خانه سینما برای داوران ۴۰۰ داور جشن سینمای ایران به نمایش در خواهد آمد.
منصوری درباره برگزاری جشن سینمای ایران به شیوه جدید خاطرنشان کرد: بسیاری از جشن های مطرح دنیا مانند اسکار را ما در نظر گرفتهایم و در برخی موارد از آنها الگوبرداری کردهایم. البته این الگو بسیار تغییر کرده و با قوانین کشورمان مناسبسازی شده است. شیوهنامهای چند ماه پیش تدوین شده که این شیوه نامه برگزاری جشن سینمای ایران در حال حاضر در مرحله تصویب است.