کد خبر:۶۹۶۱۹۶
مرتضی امیری اسفندقه:

برخی تلاش می‌کنند از شاعران، شخصیت‌های سیاست‌زده معرفی کنند/ آرمان شعر پارسی، انقلابی است

در نخستین روز از اولین اردوی شعر بانوان دوره هفتم، مرتضی امیری اسفندقه تجربه شاعری خود را با شاعران جوان در میان گذاشت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نخستین روز اردوی شعر بانوان دوره هفتم شهرستان ادب برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حسن صنوبری، شاعر و پژوهشگر، برای دقایقی از اولین آشنایی خود با شعر مرتضی امیری و تفاوت بارز آن با جریان‌های شعری آن سال‌ها سخن گفت و شعر اورا از نظر قالب و تنوع موضوعی، متفاوت با دیگر شاعران دانست که در آن برهۀ زمانی پیرو و مقلد یک جریان شعری خاص بودند.

سپس مرتضی امیری اسفندقه ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع شاعران دورۀ هفتم به عاطفۀ قوی و پویایی بانوان شاعر  اشاره نمود و گفت: در زمان ما این‌گونه دوره‌ها به این شدت و شور و شفافیت نبود. با این حال در هر دورۀ تاریخی شاعری آمده و یادآوری کرده است که شعر دوران‌ساز است.

این شاعر انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود از استادان پیشکسوت خود یاد کرد و یادآور شد: در مشهد عزیز استادانی چون احمد کمال‌پور، محمد قهرمان، ذبیح‌الله صاحبکار، غلامرضا قدسی، غلامرضا شکوهی و ... را داشتیم. اما کلاس‌های شعر در آن دوره به شیفتگی و شفافی امروز نبود و این رونق بی هیچ تردیدی ثمرۀ انقلاب است.

شاعر مجموعه غزل «ورمشور» دربارۀ تجربۀ حضورش در جلسات ادبی توضیح داد: در آن سال‌ها شنیده بودم در مشهد انجمنی به نام انجمن شعر فرخ وجود دارد و در آن مردان نفس‌سوخته و کارآزموده‌ای هستند. درِ خانه این استادان به روی مشتاقان شعر و ادب باز بود و انتظار داشتند هر روز و هر نفس روی اشعار خود کار کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود انقلابی‌های حقیقی را کسانی دانست که اول ظلم را در خود خفه کرده‌اند و افزود: در همین نسل، قیصر امین‌پور و سلمان هراتی را داریم. ما نیز باید به این هوش و هیجان وفادار بمانیم.

سپس در توضیح تاثیرپذیری شعر از زمانۀ خود گفت: من دربارۀ شعر سخن می‌گویم و با سیاست کاری ندارم. آرمان شعر پارسی انقلابی است. برخی افراد تلاش می‌کنند از شاعران امروز شخصیت‌های سیاست‌زده به جمع معرفی کنند اما شعر، خودش خودش را معرفی می‌کند.

این معلم ادبیات در توضیح میزان اهمیت استعداد و پشتکار در سرایش شعر یادآور شد: شعر یک استعداد است اما ما نیامده‌ایم بزرگ‌ترین شاعر باشیم. در تئاتر و سینما به هنرمندان می‌گویند ستارۀ سینما اما ستارۀ شعر نداریم. شاعر مترجم زبان هستی است. وقتی نمی‌خواهی چهره شوی واژه‌ها پابه‌پایت می‌آیند.

شاعر مجموعه نیمایی «نماشم» در پایان از اولین تجربه شعر سرودن خود سخن گفت. سپس به امضای آثار خود و تقدیم آن‌ها به شاعران مشتاق حاضر در جلسه پرداخت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار