کد خبر:۶۹۷۷۶۷
استاد دانشگاه و تحلیلگر هندی:

دنباله‌روی دهلی‌نو از واشنگتن نقش موازنه‌گر آن را تضعیف می‌کند

استاد دانشگاه و محقق «مرکز تحقیق درباره سیاستگذاری» در هند با هشدار درباره ادامه «چرخش» نخست‌وزیر کشورش در قبال آمریکا هشدار داده که دهلی نو دنباله‌رو ایالات متحده نشود.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «بارات کارناد» استاد دانشگاه و محقق «مرکز تحقیق درباره سیاستگذاری» در هند یادداشتی با این عنوان منتشر کرد: «دهلی نو باید حرکت و چرخش خود به سمت آمریکا را تغییر دهد».

او در «هندوستان تایمز» نوشت: «نشانه‌های متناقضی از دهلی نو دارد بروز می‌کند. واشنگتن نشست ۶ جولای دوجانبه وزرای دفاع و خارجه خود با دولت برآمده از حزب مردم (بهاراتیا جاناتا) هند را لغو کرد. هند تاکید کرده بود که بر سر روابطش با روسیه و ایران، سازشی نخواهد کرد. نخست‌وزیر نارندرا مودی و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در نشست ۲۱ می‌در سوچی روابط دوجانبه دو کشور را ارتقا دادند و دهلی نو در حال آماده کردن حساب‌های بانکی جایگزین برای پرداخت پول نفت ایران است. دهلی نو، اما به دنبال دریافت مجوز مستثنی شدن از تحریم‌های کاتسا هم بوده است.

به گفته کارناد، برخی معتقدند که اقدام هند در خرید سامانه اس ۴۰۰ از روسیه، تاکید و سرمایه‌گذاری در بندر چابهار ایران به عنوان اساس استراتژی ژئوپلیتیکی در افغانستان و آسیای میانه به همراه تلافی سریع اقدام آمریکا در اعمال تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم، تلاش دهلی نو در جهت یک بازنگری سیاست و موضع بوده، اما او همچنین اعتقادی ندارد.
 
وی معتقد است: «مشخصه سیاست خارجی نخست‌وزیر مودی تا حالا، چرخش و تمایل او به سمت آمریکا بوده است. این مشخصه، رویکرد ۷۰ ساله جهانی هند در حفظ فاصله از قدرت‌های بزرگ را تضعیف کرده است؛ رویکردی که نفوذ دیپلماتیک هند، آزادی عمل و مانور سیاسی این کشور و جایگاه آن به عنوان یک موازنه‌گر در نظام بین‌الملل را تقویت کرد».

از نظر این تحلیلگر هندی، «سیاست سنتی عدم تعهد این کشور، در یک دهه اخیر جامه تازه "خودمختاری استراتژیک" به خود گرفت، اما اصل مرکزی قدرت موازنه‌گر در آن تغییر نکرد و این مفهوم در دوره دونالد ترامپ طرفداران تازه‌ای به خود جلب کرده است؛ دوره‌ای که در آن به نظر می‌رسد آمریکا با دوستانش در اروپا و آسیای جنوب شرقی بدتر از کسانی که دشمنانش فرض می‌شوند، رفتار می‌کند».

کارناد از امضای «توافقنامه حمایت لجستیک» هند با آمریکا در سال ۲۰۱۶ به شدت انتقاد کرد توافقی که طبق مفاد آن، آمریکا اجازه می‌یابد عملیات‌های هوایی، دریایی و زمینی در هند انجام دهد.

نویسنده هندی ضمن تاکید بر اینکه آمریکا قابل اعتماد نیست، به سابقه تاریخی از مواضع واشنگتن علیه دهلی نو در سال‌های گذشته اشاره کرد.

او نوشت: «واشنگتن در سال ۱۹۸۲ پیش از حمله مشترک هوایی هند و اسرائیل برای پیشگیری از تهدید سلاح‌های اتمی پاکستان برای بمباران تاسیسات سانتریفیوژ‌های اورانیوم در "کاهوتا" به پاکستان خبر داد و موجب ناکام ماندن حمله شد. در سال ۱۹۹۸، آمریکا محتوای نامه محرمانه آتال بیهاری واجپایی نخست‌وزیر به رئیس‌جمهور بیل کلینتون را در اختیار چین قرار داد؛ نامه‌ای که در آن تصریح شده بود که به خاطر تهدید چین، آزمایش‌های اتمی هند توجیه شده بود و در سال ۲۰۰۸ هم آمریکا اطلاعاتی را که درباره تدارکات زیرشاخه‌های سازمان اطلاعات ارتش پاکستان برای حمله تروریستی به بمبئی داشت، در اختیار دهلی نو قرار نداد».
او در پایان یادداشت خود به نخست‌وزیر هند درباره ادامه سیاست «چرخش و تمایل» به سمت آمریکا هشدار داد و نوشت: «مودی قول داده بود جایگاه هند را در جهان ارتقا دهد. تبدیل هند به یک دنباله‌رو، چنین نتیجه‌ای نخواهد داشت».
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار