رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ۸۶ هزار نفر از زایران کشورمان در قالب ۳۱۰ پرواز و از تاریخ ۲۷ تا ۲۴ مرداد ماه عازم سرزمین وحی میشوند، گفت: طول مدت اقامت زایران نیز ۳۰ تا ۴۰ روز خواهد بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج و زیارت؛ حمید محمدی در برنامه تلویزیونی روضه رضوان با اشاره به برنامههای اجرایی حج تمتع ۹۷ گفت: برنامههای بسیار خوبی از سوی خادمان حجاج صورت گرفته است و گزارش این موضوع روز گذشته در دیدار دست اندرکاران حج امسال، به محضر رهبر معظم انقلاب ارائه شد و فرمایشات و منویات ایشان نیز قوت قلبی برای خادمان محسوب میشود.
وی در ادامه به تشریح برنامههای گذشته و پیش رو پرداخت و گفت: بعد از انعقاد توافقنامه حج ۹۷ که در سال گذشته به امضا رسید، برنامههای اجرایی اعم از ثبت نام، آموزش، فراهم کردن اسکان، تغذیه و ... به خوبی انجام گرفت و در این مدت زمان سعی کردیم ارتباطی دو سویه و دقیق را با زایران عزیز داشته باشیم.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برنامههای حج تمتع امسال به خوبی پیش رفته است، توضیح داد: امسال حدود ۸۶ هزار نفر زایران کشورمان در قالب ۳۱۰ پرواز و از ۱۹ ایستگاه پروازی عازم سرزمین وحی میشوند.
محمدی افزود: نخستین پرواز زایران ۲۷ تیرماه و از فرودگاه حضرت امام (ره) انجام میگیرد و آخرین پرواز نیز ۲۴ مرداد ماه انجام میگیرد.
وی با بیان که پروازهای برگشت زایران نیز انشاالله از ۴ تا ۲۴ شهریور ماه انجام میگیرد، گفت: نیمی از پروازها مدینه قبل و نیمی دیگر مدینه بعد خواهد بود؛ شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی نیمی از پروزاها را و ۵۰ درصد دیگر را شرکت هواپیمایی سعودی عهده دار است.
رییس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: اقامت زایران عزیز در سرزمین وحی بین ۳۰ تا ۴۰ روز است و این موضوع به دلیل محدودیتهای پروازی عربستان و برای همه حجاج انجام میگیرد؛ البته این متناوب بودن تعداد روزها برای زایران، تاثیری در هزینهها ندارد.
محمدی افزود: تفاوت قیمتهای کاروانها به دلیل کیفیت هتلها به ویژه در مکه مکرمه است.
وی به محدودیتهای اسکان در مدینه منوره اشاره کرد و گفت: با توجه به تخریب هتلهای مدینه و عدم جایگزینی آن، شاهد کمبود تعداد هتلها به نسبت حجاج همه کشورها هستیم.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه با وجود کاهش تعداد هتل ها، سعی در آمدن بهترین هتلها صورت گرفته است، گفت: تعداد روزهای اسکان زائران ایرانی در مدینه منوره حدود ۶ روز خواهد و در این میان، زائران مدینه بعد نیز باید نسبت به تفاوت ظرفیت و کیفیت هتلهای مکه مکرمه و مدینه منوره توجه داشته باشند.
محمدی با بیان اینکه سازمان حج در حد توان خود بهترینها را برای حجاج فراهم کرده است، گفت: بهترین امکانات قابل مقدور را برای حجاج خود فراهم کرده ایم، اما برخی محدودیتها وجود دارد که در اختیار ما نیست و این محدودیتها باید به شکل مناسب برای حجاج ترسیم شود.
وی به برخی محدودیتهای خارج از حیطه سازمان اشاره کرد و ضمن تاکید بر آگاه سازی مناسب زائران در این خصوص گفت: مهمترین دغدغهای که با آن مواجه خواهیم بود مسئله کمبود فضا در منا است؛ این محدودیتهای ذکر شده به سهولت حل شدنی نیست، زیرا وسعت محدوده منا را نمیتوان تغییر داد.
رییس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه حجاج باید نسبت به شرایط ایام تشریق و به ویژه منا آگاه باشند، گفت: ممکن است عدهای بگویند در این شرایط که محدودیت و مشکل جا هست، تعداد کمتری به حج ببریم. باید توجه داشت اگر سازمان بتواند سالی یکصد هزار نفر را هم به حج اعزام کند، تشرف میلیون و ۳۵۰ هزار نفری که از ۱۲ سال پیش در نوبت و انتظار تشرف هستند تا ۱۴ سال دیگر بطول خواهد کشید. اگر تعداد کمتری مثلا ۵۰ هزار نفراعزام شوند، زمان انتظار به ۲۸ سال افزایش خواهد یافت و ممکن است حج تمتع، قسمت عزیزانی که سالیان متمادی در انتظار هستند، نشود بنابراین همه حجاج حاضر هستند یکی دو شب سختی و مضیقه جا را تحمل کنند، اما زمینه را برای تشرف زودتر هم وطنان چشم انتظارشان فراهم کنند.
محمدی تصریح کرد: با وجود همه محدودیتهایی که خارج از اراده ما قرار دارد، امکانات مناسبی برای زائران به ویژه در ایام تشریق فراهم شده است.
وی همچنین به موضوع حمل و نقل شهری نیز اشاره کرد و گفت: در شهر مدینه منوره نیازی به حمل و نقل شهری وجو د. ندارد و همه هتلها در محدوده مرکزی قرار دارند، اما در مکه مکرمه به دلیل فاصله هتلها تا حرم، حمل و نقل شهری در همه ساعات به جز ساعات نیم ساعت قبل و بعد از نماز وجود دارد.
رییس سازمان حج و زیارت همچنین به تعطیلی حمل و نقل شهری از پنجم تا چهاردهم ذی الحجه اشاره کرد و گفت: طبق قانون عربستان، حمل و نقل شهری در ایام ذکر شده در مکه مکرمه تعطیل است و زائران ناگزیرند این موضوع را تحمل کنند؛ در این شرایط نیز آنها میتوانند با تاکسیهای عمومی به حرم مراجعت کنند.
محمدی با بیان برخی توصیهها گفت: زائران عزیز باید برخی نکات مانند توجه به قوانین کشور میزبان و عدم حساسیت به موضوعات مختلف را مدنظر قرار دهند و به توصیههای مطرح شده از سوی مدیران و روحانیون کاروانها توجه جدی داشته باشند.