آخرین اخبار:
کد خبر:۶۹۹۰۱۶
کدام شهر، کدام دانشگاه؟

دانشگاه صنعتی اراک؛ تنها مرکز تحقیقات آلومینیوم در ایران/ سپری شدن کارورزی دانشجویان در ابَرکارخانجات اراک

دانشگاه صنعتی اراک در سال ۱۳۶۷ با عنوان آموزشکده فنی مهندسی تاسیس و تا کنون با بزگترین کارخانجات اراک از جمله ماشین سازی و آلومینیوم قرارداد همکاری دارد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو-کیانوش رضایی؛* داوطلبان کنکوری که اکنون در فکر انتخاب شهر و رشته برای تحصیل در مقطعی جدیدتر از زندگی خود هستند، نباید و نمی‌توانند خود را از تحصیل در شهر‌های دیگر محروم کنند؛ اما حتما برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی زندگی در شهری جدید، باید دقت بیشتری در انتخاب داشته باشند. دانش آموزان دیروز و دانشجویان فردا برای کاهش این آسیب‌ها، نیازمند شناختی ولو اجمالی از دانشگاه‌های شهر‌های مختلف کشورمان هستند. 
 
خبرگزاری دانشجو در سلسله گزارش‌های کدام شهر، کدام دانشگاه بدنبال معرفی دانشگاه‌های مهم و برجسته کشورمان است.
 
دانشگاه صنعتی اراک
دانشگاه صنعتی اراک از سال ۱۳۶۷ با عنوان آموزشکده فنی مهندسی با هدف تریبت نیروی متخصص برای صنایع استان اراک آغاز به کار کرد. در آن زمان برای ۹ گرایش کاردانی در رشته‌های مکانیک، برق و متالورژی با ظرفیت نهایی ۱۲۰۰ دانشجو برنامه ‏ریزی ‏های لازم انجام و مجوز‌های مربوطه اخذ شد و با همکاری ماشین ‏سازی اراک در سه گرایش ماشین ابزار، ریخته گری و نقشه کشی صنعتی تا سال ۱۳۷۵ اقدام به پذیرش دانشجو کرده است.
 

در سال ۱۳۷۵ با آماده شدن اولین فاز طرح عمرانی دانشکده، دانشجویان به محل اصلی (محل کنونی) منتقل شدند و دانشگاه علم و صنعت ایران با توجه به نیاز منطقه و نیز توسعه آموزش عالی با عنوان دانشگاه علم و صنعت ایران واحد اراک تربیت نیروی متخصص کارشناسی مورد نیاز استان مرکزی را مورد توجه قرار داد و طی برنامه میان مدت توسعه در پنج رشته کاربردی و تخصصی شامل مهندسی مکانیک ساخت و تولید، مهندسی مکانیک تأسیسات حرارتی و برودتی، مهندسی عمران نقشه ‏برداری و مهندسی معدن ـ. گرایش اکتشاف اقدام به پذیرش دانشجو نمود؛ سپس در سال ۱۳۸۵ همزمان با پذیرش دانشجو در رشته مهندسی برق قدرت، شورای گسترش آموزش عالی با ارتقاء این آموزشکده و تبدیل آن به دانشکده فنی مهندسی موافقت نمود و پیرو آن، استقلال این دانشکده از دانشگاه علم و صنعت ایران توسط هیات دولت مصوب گردید.
 

در تیر ماه سال ۱۳۸۹ در راستای توسعه کیفی و کاربردی آموزش عالی در کشور و نیاز استان صنعتی مرکزی به یک دانشگاه صنعتی و نیز فعالیت‌های قابل توجه آموزشی و پژوهشی آن، این مجموعه موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت ارتقاء به دانشگاه صنعتی اراک گردید. پیرو استقلال و ارتقاء انجام گرفته، دانشگاه صنعتی اراک برای سال تحصیلی ۹۱-۱۳۹۰ اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در دو رشته مهندسی مکانیک ساخت و تولید (در سه گرایش شکل دهی فلزات، ماشین ابزار و فرآیند‌های ماشینکاری و سیستم‌های تولید صنعتی) و رشته مهندسی معدن-گرایش اکتشاف نموده است.
 

دانشگاه صنعتی اراک در حال حاضر با دارا بودن ۶۰ عضو هیات علمی، ۲۰۰ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و ۱۳۰۰ دانشجوی مقطع کارشناسی به صورت تخصصی به کمک صنایع استان مرکزی رفته و با تربیت نیروی متخصص و کارآمد صنعتی گامی مهم در راستای پیوند صنعت و دانشگاه برداشته است.
 
4شنبه//دانشگاه صنعتی اراک تنها مرکز تحقیقات آلومینیوم در ایران/ سپری شدن کارورزی دانشجویان در ابر کارخانجات اراک

این دانشگاه با دارا بودن فضای علمی از جمله کتابخانه، سالن مطالعه، سایت رایانه و وجود نرم افزار‌های تخصصی در غالب انجمن‌های علمی از دانشجویان مستعد و طرح‌های علمی دانشجویان حمایت مالی انجام می‌دهد و راهنمایی و مشاوره‌های لازم را در جهت تحقق اهداف دانشجویان به آنان ارائه می‌دهد.
 

دارا بودن سالن فوتسال، والیبال و بسکتبال، سالن تخصصی بدنسازی، زمین چمن طبیعی از جمله فضا‌های مطلوب ورزشی در دانشگاه صنعتی اراک است که مالکیت آن متعلق به دانشگاه بوده و در داخل محیط دانشگاه مستقر است. یک خوابگاه ملکی در داخل دانشگاه با ظرفیت ۱۳۰ دانشجو در اختیار دانشجویان دختر قرار دارد و دانشجویان پسر از دو خوابگاه خودگردان استفاده می‌کنند.
 

تشکل اسلامی رویش، بسیج دانشجویی و شورای صنفی سه تشکل فعال در این دانشگاه است و انجمن مهندسی مکانیک-ساخت و تولید، انجمن مهندسی عمران-نقشه برداری، انجمن مهندسی عمران-عمران، انجمن مهندسی معدن، انجمن مهندسی برق، انجمن نجوم، رباتیک، انجمن نانو، انجمن زبان‌های خارجه، انجمن مهندسی مکانیک-مکانیک، انجمن فناوری آلومینیوم، انجمن علوم پایه، انجمن مدیریت تکنولوژی و کارآفرینی ۱۴ انجمنی هستند که در این دانشگاه فعالیت دارند و همچنین هیات سید الشهدا، کانون تاریخ و تمدن و گردشگری، کانون قرآن، کانون موسیقی، کانون شعر و ادب، کانون منتظران موعود، کانون هنر‌های نمایشی و هلال احمر ۸ کانون فعالی هستند که در دانشگاه صنعتی اراک فعالیت دارند و کانون موسیقی در سال جاری رتبه برتر منطقه ۴ را ازآن خود کرد.
 
دانشگاه صنعتی اراک تنها مرکز تحقیقات آلومینیوم در ایران/ سپری شدن کارورزی دانشجویان در ابر کارخانجات اراک

دانشگاه صنعتی اراک دارای ۴ دانشکده به شرح ذیل است:
دانشکده علوم پایه: گروه علوم پایه با برخورداری از ۱۰ عضو هیأت علمی در رشته های ریاضی، فیزیک با ارائه کلیه دروس علوم پایه رشته‌های مهندسی از جمله ریاضی ۱ و ۲، فیزیک پایه ۱ و ۲ و آزمایشگاه‌های مربوطه، شیمی عمومی و آزمایشگاه، معادلات دیفرانسیل، ریاضی مهندسی، برنامه نویسی کامپیوتر، محاسبات عددی، تربیت بدنی عمومی و ورزش ۱ سهمی قابل توجه در پرورش علمی و عملی دانشجویان کارشناسی این دانشگاه دارد.
 
4شنبه//دانشگاه صنعتی اراک تنها مرکز تحقیقات آلومینیوم در ایران/ سپری شدن کارورزی دانشجویان در ابر کارخانجات اراک

دانشکده مکانیک: رشته مکانیک، رشته ساخت و تولید و رشته طراحی کاربردی از جمله رشته‌های این دانشکده هستند.

دانشکده برق و مکانیک: گروه برق از سال ۱۳۸۵ به عنوان زیر مجموعه‌ای از دانشگاه علم و صنعت تهران فعالیت خود را آغاز نمود. این گروه در حال حاضر علاوه بر بهره مندی از اعضای هیات علمی تمام وقت از تجربیات و دانش تعدادی از اساتید دانشگاه‌های همکار در گرایش‌های مختلف بهره می‌برد.

همچنین، گروه مهندسی برق دانشگاه صنعتی اراک با مراکز صنعتی منطقه ارتباط آموزشی و تحقیقاتی خوبی دارد. در حال حاضر گروه برق در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد. در مقطع کارشناسی ارشد که فعالیت خود را از سال ۹۲ آغاز نموده است، دانشجویان در رشته مهندسی برق-قدرت در دو گرایش الکترونیک قدرت و ماشین‌های الکتریکی و گرایش سیستم‌های قدرت به تحصیل می‌پردازند.

همچنین دانشجویان در مقطع کارشناسی تحت عنوان مهندسی برق وارد دانشگاه شده و پس از گذراندن ۵ نیمسال تحصیلی و برخی دروس و آشنایی نسبی با رشته و گرایش‌های مهندسی برق، به انتخاب گرایش (کنترل، مخابرات و قدرت) می‌پردازند.

در حال حاضر با توجه به امکانات آزمایشگاهی قابل قبول و همچنین اعضای هیئت علمی با تجربه، این گروه در حال احداث گرایش‌ها و رشته‌های جدیدی در مقطع کارشناسی ارشد است.

دانشکده علوم زمین:
رشته مهندسی معدن؛ با توجه به ضرورت تربیت متخصصان معدن. رشته مهندسی معدن در گرایش اکتشاف ازسال ۱۳۷۹ در این دانشگاه راه اندازی شد تا گامی موثر در تامین مواد اولیه، ارائه خدمات فنی و مهندسی در زمینه‌های مختلف مهندسی معدن، اشتغال جوانان و بهره برداری اصولی از ذخایر و پتانسیل‌های معدنی استان مرکزی باشد. با تکمیل اعضای هیات علمی وکارشناسی و تجهیز آزمایشگاه‌ها با هدف توسعه مقطع تحصیلات تکمیلی دراین رشته، ازسال ۱۳۹۰ در مقطع کارشناسی ارشد اکتشاف معدن اقدام به پذیرش دانشجو گردید. با توجه به سرفصل مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری از سال ۱۳۹۱ به بعد رشته مهندسی معدن (بدون گرایش) در ۴ بسته اکتشاف، استخراج، مکانیک سنگ و فرآوری مواد معدنی در دانشگاه ارائه می‌گردد.
 
دانشگاه صنعتی اراک تنها مرکز تحقیقات آلومینیوم در ایران/ سپری شدن کارورزی دانشجویان در ابر کارخانجات اراک

رشته مهدسی عمران و مهندسی نقشه برداری؛ رشته مهندسی نقشه برداری که امروزه گاهی اوقات مهـندسی ژئودزی و ژئوماتیک نیز خوانده می‌شود در بــرگیرنده کـلیه فعالــیتهایـی است که به نوعی منجر به برآورد مختصات یـک یا چند نقطه از سطـح درون ویا برون زمین می‌گردد.

علاوه براین از آنجا که درگذشته کلیه فعالیت‌های مزبور به تهـیه نقشه از محدوده‌ای از زمین منجر می‌شده لـذا به رشــته مهنــدسی نقشه برداری معروف گردیده و به سبب آنکه هرنوع فعالیت وسـاخت وساز عمرانی درنخستین گام مستلزم استفاده از نقشه بوده لذا این رشته ازجمله گرایش‌های مهنـدسی عمران به حساب می‌آمده است. لیکن امروزه با گسترش دامنه فعالیت‌های مهندسین این رشته شاهد حضور آنان درسایر کاربرد‌های علمی تحقیقاتی وصنعتی اعم از کنترل سدها، برج‌های بلند، هدایت هواپیماها، پیش بینی زلزله، باستان شناسی، ساخت قطعات صنعتی و ... می‌باشیم به همین سبب شاید بتوان نام مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک را دارای وجه تسمیه مناسب تری برای این رشته دانست.

گرایش تحصیلات تکمیلی:
بنا به کاربرد‌های متنوع رشته مهنسی نقشه برداری و نیاز به پرورش متخصصین با توانایی‌های ویژه در این رشته، درمقاطع کارشناسی ارشد ودکترا درنقاط مختلف جهان دارای گرایش‌هایی نظیر ژئودزی، هیدروگرافی فتوگرامتری و سنجش از دور وسیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) بوده و وجه مشترک همه گرایش‌ها سرو کار داشتن با مختصات نقاط زمینی و کاربرد‌های آن می‌باشد.

درحال حاضر از میان گرایش‌های مذکور به جز گرایش تحصیلی هیدروگرافی، درکشور ما چند سالی است دانشجویانی در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند.
 
4شنبه//دانشگاه صنعتی اراک تنها مرکز تحقیقات آلومینیوم در ایران/ سپری شدن کارورزی دانشجویان در ابر کارخانجات اراک

محسن سعیدی، مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعتی اراک در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: این دانشگاه در مهرماه سالجاری شاهد افتتاح یک ساختمان ۴ طبقه خواهد بود که فضای آموزشی خوبی را در اختیار دانشجویان قرار خواهد داد و در طرح بلند مدت می‌توان ساخت و افزایش ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی را متصور شد.
 

سعیدی با بیان اینکه به جذب میزبانی مسابقات در حوزه تربیت بدنی حرکت کرده ایم، افزود: برگزاری مسابقات منطقه‌ای و یا حتی امپیاد ورزشی کشوری از جمله اقدامات این دانشگاه در میزبانی از رویداد‌ها خواهد بود.
 

مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعتی اراک در خصوص ارتباط دانشگاه صنعتی اراک با صنایع و کارخانجات استان مرکزی گفت:چون جنس دانشگاه ما دانشگاهی صنعتی است، ارتباط بسیار نزدیکی با صنایع از جمله ماشین سازی اراک و یا آلومینیوم سازی داریم.
 
4شنبه//دانشگاه صنعتی اراک تنها مرکز تحقیقات آلومینیوم در ایران/ سپری شدن کارورزی دانشجویان در ابر کارخانجات اراک

وی بیان داشت: با کارخانه‌های بزرگ اراک تفاهم نامه‌ای امضا شده تا دانشجویان این دانشگاه دوره‌های کارورزی خود را در این کارخانجات سپری کنند و با گروه‌های آر اند دی با همکاری همین صنایع بزرگ انجام خواهد گرفت.
 

سعیدی با بیان اینکه دوره‌های کوتاه مدت و بلند مدتی در ارتباط با صنایع برای دانشجویان طراحی شده است، تصریح کرد: ارتباط ما با پالایشگاه، پتروشیمی، ماشین سازی و آلومینیوم سازی بسیار ارتباط خوبی است و در دانشجویان زیادی پس از فارغ التحصیلی جذب همین کارخانجات و صنایع شدند.
 

مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعتی اراک تصریح کرد: دانشگاه صنعتی اراک تنها دانشگاهی است که مرکز تحقیقات آلومینیوم کشور در آن دایر است و ارتباط بسیار قوی با کارخانه آلومینیوم ایران برقرار شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار