متن کامل لایحه دوفوریتی تشکیل وزارتخانههای «رفاه و تأمین اجتماعی» و «کار و تعاون» منتشر شد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، لایحه دوفوریتی تشکیل وزارتخانههای «رفاه و تأمین اجتماعی» و «کار و تعاون» در دولت تهیه و تدوین شد.
متن کامل این لایحه به شرح ذیل است:
ماده ۱ ـ. به منظور توسعه رفاه اجتماعی، بهبود، تمرکز و مدیریت مطلوب و هماهنگی مؤلفههای مؤثر بر رفاه اجتماعی، «با تفکیک و جداسازی اهداف» مأموریتها و وظایف مربوط به بخش رفاه و تأمین اجتماعی از وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر وزارتخانهها، سازمانها و نهادها، وزارت رفاه و تأمین اجتماعی تشکیل میشود.
ماده ۲ ـ. مأموریتها و اهم وظایف وزارت رفاه و تأمین اجتماعی عبارتاند از:
ـ. سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و کنترل یکپارچه موضوعات و عوامل مؤثر در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی
ـ. گسترش عدالت اجتماعی از طریق ایجاد هماهنگی و انسجام میان نظامهای حمایتی، نظام بیمههای اجتماعی، بیمههای درمانی و نظام بازنشستگی.
ـ. جلوگیری از افزایش، پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی.
ـ. حمایت ویژه و مؤثر از اقشار خاص نیازمند حمایتهای اجتماعی.
ـ. تأمین حداقلهای زندگی برای همه افراد و خانوارها.
ـ. هماهنگی بین حوزههای بیمهای، حمایتی و فعالیتهای امدادی با محوریت نظام بیمهای.
ـ. مدیریت اقتصادی و ارتقاء بهرهوری و بازدهی سرمایهگذاریهای صندوقهای بازنشستگی برای کمک به تأمین منابع مالی صندوقها با اجتناب از مداخله مستقیم در اداره بنگاههای اقتصادی.
ماده ۳ ـ. به منظور توسعه کارآفرینی و اشتغال و توسعه بخش تعاونی و تمرکز و هماهنگی ظرفیتهای موجود کشور در تأمین اشتغال و تنظیم روابط کار، با تفکیک و جداسازی اهداف، مأموریتها و وظایف مربوط به بخش رفاه و تأمین اجتماعی از وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان آن وزارتخانه به وزارت «کار و تعاون» تغییر مییابد.
ماده ۴ ـ. مأموریتها و اهم وظایف وزارت کار و تعاون عبارتاند از:
ـ. تنظیم روابط کار و صیانت از نیروی کار.
ـ. ارزیابی و سنجش صحیح عرضه و تقاضای نیروی کار به منظور حفظ تعادل آنها.
ـ. توسعه فرهنگ کارآفرینی در جامعه.
ـ. توسعه کارآفرینی در کشور.
ـ. توسعه تعاون و افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور.
ـ. توسعه و بهبود فرهنگ کار.
ـ. توسعه و بهبود آموزشها و مهارتهای فنی، حرفهای در کشور.
ماده ۵ ـ. سازمانها و مؤسسات زیر به همراه سازمانهای زیرمجموعه خود به عنوان سازمانهای وابسته به وزارت رفاه و تأمین اجتماعی تعیین میشوند:
سازمان بیمه سلامت ایران، سازمان بهزیستی کشور، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان بازنشستگی کشوری، سایر صندوقهای بازنشستگی، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، صندوق بیمه خدمات درمانی.
ماده ۶ ـ. سازمانها و نهادهای زیر به همراه سازمانهای زیرمجموعه خود به عنوان سازمانهای وابسته به وزارت کار و تعاون تعیین میشوند:
مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون، سازمان آموزش فنی و حرفهای، بانک توسعه تعاون
ماده ۷ ـ. شرح وظایف هر یک از وزارتخانههای رفاه و تأمین اجتماعی و کار و تعاون در چارچوب این قانون و سایر قوانین موضوعه توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تنظیم و به تصویب شورای عالی اداری میرسد.
تبصره: اصلاحات اساسنامه هر یک از سازمانهای تابعه وزارتخانههای یاد شده با پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارتخانه مربوط به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
ماده ۸ ـ. به منظور تعیین تکلیف امکانات، تعهدات، نیروی انسانی، ساختار و تشکیلات، پستهای سازمانی، داراییها و اموال منقول و غیرمنقول وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای موضوع این قانون و رفع ابهامات و اختلافات میان آنها، کارگروهی با مسئولیت سازمان اداری و استخدامی کشور با عضویت سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارتخانههای مربوطه تشکیل و طرف مدت سه ماه از ابلاغ قانون نسبت به این موارد اتخاذ تصمیم و اقدام میکنند.
ماده ۹ ـ. بودجه و اعتبارات سال جاری مربوط به هرکدام از وزارتخانههای موضوع این قانون در چارچوب قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و تصویب هیئت وزیران تعیین میگردد.
ماده ۱۰ ـ. ساختار سازمانی و تشکیلات تفصیلی وزارتخانههایی که در اجرای این قانون تشکیل میشوند در سقف پستهای سازمانی موجود هر یک از آنها و بدون هرگونه افزایش نیروی انسانی و هزینههای جاری با پیشنهاد وزارتخانههای جدید به تصویب سازمان اداری و استخدامی کشور میرسد.