کد خبر:۷۰۰۷۴۴
گزارش بیست

شوک و شادی؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی‌ها/ «شاخ کنکوری‌»ها چطورند؟!

امروز نتیجه یک سال تلاش داوطلبان کنکوری به ثمر نشست؛ گروهی پایانی شیرین برای این مرحله از زندگی خود رقم زدند.  

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-ملیحه محمودخواه؛بعضی‌ها شاخ اینستا می‌شوند و بعضی‌ها هم در توییتر اسم و رسمی به هم می‌زنند. بعضی‌ها در اوباش گری انگشت نما می‌شوند و بعضی ها هم سعی می کنند با پول و خودروهای گرانقیمت خودشان را به دیگران معرفی کنند. اما در این میان گروهی نیز با درس خواندن سرشان را در میان جمع بالا می‌گیرند وآنوقت است که صدای تحسین همه بلند می شود.

امروز ۳۶ نفر از دانش‌آموزانی به همه معرفی شدند که به قول امروزی‌ها، شاخ کنکور بودند، درس خواندند، تلاش کردند، از تفریحات خود گذشتند و نتیجه هم گرفتند. نفرات برتر کنکور این امکان را دارند که هر صندلی در هر رشته و یا دانشگاهی را از آن خود کنند و این پاداش روز‌هایی است که از پرسه زدن در فضای بی انتهای شبکه‌های مختلف اجتماعی چشم پوشی کردند و آینده‌ای بزرگتر و بهتر را برای خود ترسیم کردند.

امروز نتیجه یک سال تلاش داوطلبان کنکوری که اغلب آن‌ها تلاشی بی وقفه را برای رسیدن به اهداف علمی خود داشتند، به ثمر نشست. این گروه، پایانی شیرین را برای این مرحله از زندگی خود رقم زدند و سرانجام با رعایت اصولی نحوه درس خواندن و تلاش هدفمند، خود را در زمره تاریخ سازان بزرگترین ماراتن علمی کشور قرار دادند.

رتبه اول کنکور فکرش را نمی‌کرد، اول شود
چه احساس فوق العاده‌ای است که فکرش را هم نمی کنید که رتبه اول کنکور شدید؛ تلویزیون را روشن می‌کنیم و رئیس سازمان سنجش اسامی را می‌خواند، همان موقع نام خودتان را به عنوان اولین رتبه می شنوید. این خیلی هم داستان و قصه نیست. امسال نفر اول کنکور این حس را تجربه کرده است.
 
شوک؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی ها/

علیرضا شاطری نفر، اول کنکور ریاضی، دانش آموز بابلسری امسال، نه در کلاس کنکور شرکت کرد و نه فکرش را می‌کرد که اول کنکور شود؛ البته همه‌اش شانس نبود، او از سال سوم برنامه ریزی کرده تا به موفقیت برسد.

وی می‌گوید: من در ایام تحصیلی از هیچ کلاس تقویتی به جز اینکه در مدرسه یک کلاس کنکور برگزار می‌شد، شرکت نکردم؛ اما در ایام تابستان نزدیک به ۱۰ ساعت مطالعه داشتم.

در کلاس کنکور شرکت نکردم
اما این اتفاق برای علی عبدالله زاده، نفر اول کنکور زبان و نفر دوم کنکور تجربی هم افتاده است. او پیش بینی می‌کرد رتبه اول زبان را کسب کند، اما کنکور تجربی را نه! علی که اهل تربت حیدریه است، ترجیح می‌دهد در استان خودش بماند و به تهران فکر نمی‌کند . تصمیم گرفته در دانشگاه علوم پزشکی مشهد درسش را ادامه دهد.

 عبدالله زاده می‌گوید: در هیچ موسسه و کلاس کنکور شرکت نداشتم و فقط در آزمون‌ها شرکت می‌کردم.

شوک؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی ها/
 
نفر اول کنکور زبان می‌افزاید: انتظار این رتبه را در زبان داشتم، اما بابت رتبه ام در تجربی بسیار خوشحالم.

نفر دوم تجربی به دانشجو می‌گوید: مادرم بیش از خودم از این اتفاق خوشحال است.  پدرم هم از محل کار سریع خودش را به خانه رسانده تا در شادی ما سهیم باشد.
 
کنکور هنر راحت نیست
فرقی نمی‌کند در چه رشته و چه گروهی در آزمون کنکور شرکت کنید؛ نکته مشترک همه رشته‌ها این است که هر رشته‌ای به فراخور خود، سخت و دشوار است و اصلا نباید تصور کنید رشته ریاضی با رشته‌ای مانند هنر و یا زبان متفاوت است. این را کسی می‌گوید که در ماراتن سخت کنکور توانسته است خودش را به جلوی صف برساند و نامش را به عنوان نفر اول کنکور هنر ثبت کند.

فروغ رنجبر، نفر اول کنکور گروه آزمایشی هنر در گفتگو با خبرنگار دانشجو، با بیان اینکه با تخمین‌هایی که زدم فکر می‌کردم رتبه دو رقمی و ۴۰ کنکور شوم، می‌گوید: دو سال در هنرستان گرافیک خواندم. من فرزند دوم خانواده هستم؛ پدرم کارمند بانک و مادرم دبیر است.

او تمام هم و غمش را روی درس گذاشته است و قبل از عید روزی سه چهار ساعت مطالعه داشته، ولی بعد از عید ۱۳ تا ۱۴ ساعت مطالعه می‌کرده است.

نفر اول کنکور هنر قصد دارد در رشته مجسمه سازی در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران یا دانشگاه هنر دانشگاه تهران ادامه تحصیل دهد.
 
شوک و شادی؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی‌ها/

وی در توصیه به داوطلبانی که قصد شرکت در کنکور هنر را دارند، می‌گوید: کنکور هنر ساده نیست و برای موفقیت در آن نیاز به پشتکار فراوان دارند.

معدل بالا و شوک رتبه کنکور
کسب رتبه بالا در کنکور برای کسی که معدل سال آخر دبیرستانش ۱۹.۹۷ شود، نباید زیاد دور از دسترس باشد.

اما علی افخمی نیا با وجود آنکه این معدل بالا را داشته، اما تصور می‌کرده رتبه‌ای بین ۲۰ تا ۵۰ بیاورد، اما وقتی تلویزیون نام او را به عنوان ششم رشته علوم تجربی می‌خواند حسابی شوکه شده است.

وی در مورد ساعات مطالعه خود برای کنکور‌ می گوید: هنگام سال تحصیلی که نصف روز را در مدرسه سپری می‌کردیم، بین ۴ تا ۷ ساعت مطالعه در روز داشتم که این عدد در تعطیلات نوروزی به ۱۱ تا ۱۲ ساعت رسید؛ اما به طور میانگین ۸ ساعت مطالعه روزانه دروس را در برنامه داشتم.
 
شوک و شادی؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی‌ها/

نفر برتر کنکور تجربی در بیان دلایل موفقیت‌های خود با تاکید بر لطف الهی و تلاش‌های پر ثمرش عنوان می‌کند: به غیر از خودم ،یک خواهر دارم و اعتقاد دارم نقش خانواده در موفقیتم بسیار مهم و پررنگ است؛ چرا که هر یک از اعضای خانواده با درک شرایط من و تهیه امکانات لازم از جمله غذا خوردن، مهمانی رفتن و تسهیل شرایط درس خواندن، نقش مثبتی در کسب موفقیت حاضر دارند.

افخمی نیا تصمیم دارد تهران را برای درس خواندن انتخاب کند و با آنکه به نتیجه قطعی نرسیده، اما می گوید در رشته‌های پزشکی و داروسازی در یکی از دانشگاه‌های خوب تهران تحصیل می کند.

موفقیت تصادفی نیست
این را همه باور داریم که هیچ موفقیتی تصادفی نیست و تا زمانی که برنامه ریزی و پشت کار پشت سر یک هدف نباشد، رسیدن به آن امکان ندارد.

این مساله را طنین زاهدی کیا خوب می‌دانست، درس خواند، تلاش کرد، برنامه ریزی کرد و از همه میهمانی‌ها و گردش‌ها سرباز زد.

او حتی تا وقتی که از خبرگزاری با او تماس گرفتند، نمی‌دانست رتبه دوم کنکور شده است. در تماس خبرنگار ما مدام می‌پرسید چه شده، چه اتفاقی افتاده است و شاید بهترین خبر زندگیش را خبرنگار دانشجو به او داد.
 
شوک و شادی؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی‌ها/

او هم بنا دارد رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی را برای ادامه تحصیل انتخاب کند و از آنکه زحمات پدر و مادرش را جبران کرده است، خوشحال است.

امکانات، شرط لازم است؛ اما کافی نیست
این را باید گفت که  درست است امکانات برای تحصیل شرط لازم است، اما کافی نیست. بعضی‌ها این معادله راهم به هم زده اند و نشان داده اند امکانات برای کنکور نه شرط لازم است و نه کافی. بلکه تنها خود فرد است که چهارچوب موفقیتش را با تلاشش شکل می‌دهد.

نیما جواهری، دانش آموز کامیارانی از آن دست بچه‌هایی است که این معادله را به هم زده است. او با وجود کمی امکانات در کامیاران رتبه هشتم کنکور انسانی را به دست آورده است و معتقد است انگیزه تنها چیزی است که بچه‌ها را به سمت موفقیت هدایت می‌کند. موضوعی که با وجود معلمان خوب می‌تواند در مدارس رقم بخورد.
 
شوک و شادی؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی‌ها/

این دانش آموز موفق به خبرگزاری دانشجو می‌گوید: در شهری مثل کامیاران دانش آموزان برای کسب موفقیت باید روی پای خودشان بایستند و به خودشان اتکا کنند؛ اما نکته جالب در مدرسه ما این بود که معلمی به نام آقای محمدیان داشتیم که موج عجیبی را در بچه‌های علوم انسانی ایجاد، و خودباوری و شوق به علم را در بچه‌ها افزایش یافته بود و همین مسئله باعث تشدید حس رقابت شد، همه تلاش می‌کردیم که رتبه خوبی در کنکور کسب کنیم.

نیما که تنها فرزند خانواده است، تصمیم دارد ترک دیار کند و برای ادامه تحصیل در رشته حقوق دانشگاه تهران را انتخاب کند.

یک خط قرمز، دور فضای مجازی
امسال بیشتر کنکوری‌ها از میان کسانی انتخاب شدند که اعتقاد زیادی به کلاس تقویتی و کنکور و به قول قدیمی‌ها این سوسول بازی‌ها نداشتند. یکی از آن‌ها، سارا کمالی است که رتبه پنجم آزمون تجربی را از آن خود کرده است.

سارا اهل ارومیه است و برای درس خواندن دور فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را خط کشیده بود، زیرا معتقد است که وقتش ارزش بیشتری از این حرف‌ها دارد.

شوک و شادی؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی‌ها/
 
وی در مورد عامل موفقیتش به خبرنگار ما می‌گوید: عوامل متعددی در کسب این مقام علمی موثر بود؛ اما تنها می‌توانم بگویم حمایت پدر، مادر و برادرم به همراه اراده و پشتکار خودم و از همه مهمتر لطف و توکل به خدا خیلی موثر بود.

این رتبه برتر کنکور درادامه می‌افزاید: مطالعه من در روز‌های مدرسه ٦ تا ٧ ساعت و در روز‌های تعطیل ١٠ تا ١١ ساعت و بعد از تعطیلی مدارس ١٢ تا ١٥ ساعت مطالعه می‌کردم.

رتبه پنجم تجربی با اشاره به روش انتخاب رشته خود می‌افزاید: درباره انتخاب رشته خود از دانشجویان پزشکی و دندان پزشکی و فامیل‌ها کمک خواهم گرفت.

عاشق ریاضی
اینکه مدام پای حساب و انتگرال و دیفرانسیل بنشینید شاید برای خیلی‌ها سخت باشد، اما همین درس‌هایی که بعضی‌ها با نگاه کردن به آن‌ها سرشان گیج می‌رود، برای بعضی‌ها شیرین‌ترین کتاب‌های دنیا هستند.

محمد رضا اسکندری از آن دست دانش آموزانی است که عاشق ریاضی است و آنقدر درس خواند که وقتی از جلسه کنکور بیرون آمد با خودش دو دو تا چهار تا کرد و به این نتیجه رسید که باید رتبه زیر ۱۰ بیاورد. اما خانواده اش در این یک مورد با او موافق نبودند و وقتی شنیدند او رتبه چهارم کنکور را کسب کرده است، حسابی شوکه شدند.

شوک و شادی؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی‌ها/
 
محمد رضا دانش آموز علامه بوده و هنوز برای انتخاب دانشگاه تصمیم خودش را نگرفته است.

نقش پر رنگ خانواده
هیچ فردی نمی‌تواند نقش خانواده‌ها را در موفقیت کنکوری ها نادیده بگیرد.

مادر آذین دهقان منشادی وقتی نام فرزندش را به عنوان دومین نفر در رشته هنر می‌شنود از شدت خوشحالی تا مرز سکته هم پیش می‌رود. او می‌گوید: دخترم خیلی تلاش کرد، اما نمی‌دانستیم که رتبه برتر را کسب می‌کند.

شوک و شادی؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی‌ها/
 
این مادر فرهیخته به علایق فرزندش اهمیت می‌دهد و می‌گوید:  دخترم آرزو دارد که رشته انیمیشن را انتخاب کند. در طول این مدت حدود ۹ تا ۱۰ ساعت هر روز درس می‌خوانده است، اما برای انتخاب دانشگاه فکر می‌کنم که دانشگاه هنر را انتخاب کند.

وی در ادامه ادامه می‌دهد: انتظار داشتیم که تک رقمی شود، اما تا حدود رتبه ۹ تا ۱۰ کنکور را  پیش بینی می کردیم.

یک شکلک تعجب
روزبه امین تفرشی از آن دانش آموزانی است که آنقدر به کسب رتبه پنجم در کنکور بی تفاوت است؛ طوری که با تماس با او تنها یک شکلل تعجب شبکه‌های مجازی بالای سرمان دیده می شد.
 
شوک و شادی؛ احساس مشترک امروز رتبه اولی‌ها/

با آنکه در گفتگو با خبرنگار دانشجو ابراز خوشحالی می‌کند، ولی در لحن صدایش هیچ هیجانی ندارد و با وجودی که مصاحبه با او چند ساعتی بعد از اعلام نتایج رخ داد، اما می‌گوید: پدر و مادرش هنوز خبر ندارند و حتما به آن‌ها می‌گوید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار