سرمربی تیم ملی ووشو دانشجویان گفت: ووشو ایران جایگاهی دارد که در مسابقات یونیورسیاد سال گذشته توانست با ۸ ورزشکار ۳ مدال طلا، یک نقره و ۲ برنز کسب کند که نتیجه خیلی خوبی برای تیم ووشو دانشجویان بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با برگزاری مسابقات جهانی دانشجویان رشتههای مختلف ورزشی که به «مسابقات دانشجویان جهان» مشهور است تیمهای گوناگون ورزشی از کشور عزیزمان ایران نیز در به این مسابقات اعزام شده که رشته ووشو به عنوان یکی از مدعیان مدال آوری از سوی فدراسیون ورزشهای دانشگاهی به این مسابقات اعزام شد.
اکنون که بیش از یک روز به آغاز رسمی مسابقات ووشو دانشجویان جهان به میزبانی ماکائو باقی نمانده است، به سراغ حسین اوجاقی سرمربی تیم ملی ووشو دانشجویان رفتیم تا از شرایط ورزشکاران مطلع شویم.
گفتنی است، حسین اوجاقی، مدال طلا مسابقات جهانی ایتالیا ۱۹۹۷، مدال نقره بازیهای آسیایی بانکوک تایلند ۱۹۹۸، مدال طلا مسابقات جهانی هنگ کنگ ۱۹۹۹، مدال طلا مسابقات آسیایی ویتنام ۲۰۰۰، مدال نقره مسابقات جهانی ارمنستان ۲۰۰۱، مدال طلا مسابقات جام جهانی چین (قهرمان قهرمانان) ۲۰۰۲، مدال طلا بازیهای آسیایی بوسان ۲۰۰۲، مدال برنز مسابقات جهانی ماکائو ۲۰۰۳، مدال طلا مسابقات آسیایی میانمار ۲۰۰۴، مدال نقره مسابقات جهانی چین ۲۰۰۷، مدال طلا مسابقات آسیایی ماکائو ۲۰۰۸، نقره المپیک پکن ۲۰۰۸، مدال طلا جام جهانی سانشو چین ۲۰۰۸، نفر سوم سلطان رینگ جهان ۲۰۰۹، مدال طلای مسابقات جهانی کانادا ۲۰۰۹ و مدال طلای جام جهانی چین ۲۰۱۰ را در کارنامه دارد و همچنین در بهمن ۱۳۹۶ به درخواست کارلوس کیروش به عنوان دستیار در تیم ملی فوتبال ایران مشغول به کار شد.
وی دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت تربیت بدنی از دانشگاه تهران و همچنین دکتری مدیریت ورزشی از همین دانشگاه میباشد.
دانشجو: آیا ورزش حرفهای لطمهای به ورزش دانشجویان وارد نمیکند؟ شکل گیری و تمرین تیم ملی دانشجویان در فصل تابستان اتفاق افتاده، مسابقات انتخابی تیم ملی و تمرینات آنان نیز در تابستان بوده که خوشبختانه لطمهای به درس دانشجویان وارد نمیکند. از طرفی دانشجویانی که به صورت حرفهای و در سطح ملی ورزش میکنند دانشجوی رشته تربیت بدنی هستند و درس و ورزش آنان با یکدیگر درگیر و هماهنگ است.
دانشجو: آیا دانشگاه از دانشجویان خود که ورزش حرفهای انجام میدهند، حمایت میکند؟ از نزدیک ندیدم؛ اما اطلاع دارم دانشگاه آزاد اسلامی از دانشجویان ورزشکار خود حمایتهای خوبی انجام میدهد. همه دانشجویان وقتی به مسابقات اعزام میشوند و کسب مقام میکنند، بابت آن مقام، درصدی تخفیف شهریه به آنان تعلق میگیرد.
دانشجو: اعزام تیم ملی ووشو دانشجویان را آیا اسپانسر بر عهده داشت؟ این اعزام به عهده فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی بود. یکسری از رشتهها که به عنوان رشتههای اصلی و مدال آور یونیورسیاد شناخته میشود مانند والیبال، تکواندو، ووشو و... را خود فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی به صورت مستقیم ورود کرده و اعزام می کند.
دانشجو: چه نتیجهای را برای تیم اعزامی به ماکائو پیش بینی میکنید؟ مسابقات جهانی دانشجویان مسابقات سنگینی است و با توجه به اینکه مسابقات دانشجویان جهان با تمرینات تیم ملی ووشو که برای مسابقات آسیایی جاکارتا آماده میشوند همزمان بوده است؛ لذا افرادی، چون رضا آهنگریان، احسان سبحانی و... نتوانستند در ترکیب تیم ملی ووشو دانشجویان حاضر شوند و اگر این افراد میتوانستند شرکت کنند ما صددرصد در این مسابقات حائز مقام میشدیم. افراد فعلی تیم ملی ووشو دانشجویان نیز نفراتی خوبی هستند و روال انتخاب اعضای تیم بر اساس مسابقات انتخاب قهرمان کشوری دانشجویان بوده و در تیم ملی ووشو دانشجویان شکل گرفته است.
دانشجو: نفرات تیم ملی ووشو دانشجویان در چه سطحی آمادگی دارند؟ افراد این تیم، نفرات بسیار خوبی هستند و ماحصل مسابقات قهرمانی کشور دانشجویان در این تیم حضور دارند و به نظر من نتایج خوبی را از این تیم باید توقع داشته باشیم.
دانشجو: جایگاه ورزش دانشجویی ایران را در سطح جهانی چطور میبینید؟ سال گذشته در مسابقات یونیورسیاد رتبه دوازدهم جهان را کسب کرد که رتبه قابل قبولی است. ورزش دانشگاهی ایران قوی عمل کرده که دلیلش این است اکثر ورزشکاران و قهرمانان نیز دانشجو هستند و میتوانند در این مسابقات شرکت کرده و مدال آوری کنند.
دانشجو: جایگاه ووشو ایران را در سطح مسابقات دانشجویان جهان چطور میبینید؟ ووشو ایران جایگاهی دارد که در مسابقات یونیورسیاد سال گذشته توانست با ۸ ورزشکار ۳ مدال طلا، یک نقره و ۲ برنز کسب کند که نتیجه خیلی خوبی برای تیم ووشو دانشجویان بود. ووشو دانشجویان ایران با این تعداد مدال کسب کرده، بعد از تکواندو دومین رشته در بین رشتههای اعزامی به مسابقات جهانی بود که اگر تعداد نفرات را مقایسه کنید تکواندو از ۱۸ ورزشکار توانست ۴ مدال طلا کسب کند و ووشو از ۸ ورزشکار ۳ مدال طلا را به دست آورد که اگر نسبت جمعیت را حساب کنیم ووشو اول است و ووشو به رنکینگ ایران بسیار کمک کرد.
دانشجو: آیا ووشوی دانشجویی ایران در سالهای آینده می تواند جایگاهی خوبی برای خودش در سطح جهانی دست و پا کند؟ ووشو این پتانسیل را دارد و امیدوارم با برنامه ریزی خوبی که فدراسیون جهانی ورزش دانشگاهی و فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی انجام خواهد شد از پتانسل بالای ووشو استفاده کند، چون میتواند برای کشور ما افتخارآمیز و مدال آور باشد. ووشو یک رشته دانشگاهی در چین است و این رشته ورزشی وجهه خوبی در دنیا دارد که بخش دانشجویانش نیز به همین منوال است.
دانشجو: سخن پایانی سرمربی تیم ملی ووشو دانشجویان که هم عنوان قهرمانی و هم تحصیلات عالی دارین خطاب به دانشجویان چیست؟ ورزش و تحصیل جدای از هم نمیتواند باشد و امیدواریم جوانان ما این دو مقوله را در کنار هم پیش ببرند و بتوانند موفق شوند. قوانین و مقرراتی باید برای رشتههای تربیت بدنی وجود داشته باشد که ورزشکاران در کنار تحصیل بتوانند به ورزش قهرمانی خود بپردازند و مشکلات زیادی برایشان پیش نیاید و بتوانند تحصیل و ورزش را در کنار هم مدیریت کنند.
کسی که دانشجو میشود در سنی قرار دارد که اوج سن ورزش قهرمانی است و به همین دلیل نمیتوان تفکیکی بین این دو قائل شد و باید هردو را باهم مدیریت کنند و فرد باید هم به ورزش و هم به تحصیل بپردازد.