رئیس مجلس با اشاره به کارشکنی آمریکاییها در اجرای برجام، گفت: نقش روسیه در برجام خوب بود و رایزنیهای مفید و مستمری در این خصوص میان دو کشور برقرار شده است.
به گزارش کروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (چهارشنبه، ۱۰ مردادماه) با لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته روابط خارجی مجلس دومای دولتی روسیه دیدار و گفتگو کرد.
لاریجانی در این دیدار با بیان اینکه روابط تجاری ایران و روسیه روز به روز در حال گسترش است، گفت: در این زمینه ایدههای خوبی برای توسعه روابط وجود دارد و همکاریهای مناسبی در مسائل منطقهای با روسیه داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه تا کنون رایزنیهای مفید و مستمری در حوزه برجام با روسها داشته ایم، اظهار داشت: نقش روسیه در برجام خوب بود و از آنجایی که آمریکاییها در روند برجام ایجاد اشکال کردند باید زمینههای جدیدی برای اجرای این توافق فراهم شود.
وی ادامه داد: در حوزه مسائل سوریه نیز پیچیدگیهایی وجود دارد که ایران و روسیه میتوانند با همکاری این مسائل را حل کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان بر ضرورت تقویت روابط بانکی میان دو کشور تأکید کرد.
رئیس کمیته روابط خارجی دومای روسیه: خروج آمریکا از برجام غیرعاقلانه بود/ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک میان دوکشور برای توسعه روابط تجاری
لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته روابط خارجی مجلس دومای دولتی روسیه نیز در این دیدار ضمن تبریک انتخاب مجدد لاریجانی به سمت ریاست مجلس گفت: وضعیت ژئوپلتیک روسیه و ایران ایجاب میکند تا روابط هرچه نزدیکتری با یکدیگر داشته باشیم از این رو باید پروژههای دوجانبه را سریعتر پیش ببریم.
رئیس کمیته روابط خارجی دومای روسیه در ادامه با اشاره به ایده تشکیل یک کمیسیون مشترک میان روسیه و ایران برای پیگیری توسعه روابط، عنوان کرد: این کمیسیون باید جلسات متعددی در دو کشور برگزار کرده و شرکتهای بزرگ اقتصادی نیز در آن حضور داشته باشند.
وی افزود: پروژههای نفت و گاز و راه آهن از مهمترین مسائلی است که باید میان دو کشور پیگیری شود همچنین باید زیرساختهای حمل و نقل در استانهای شمالی کشور ایران برای ارتباط بیشتر فراهم شود.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس دومای دولتی روسیه در پایان خروج آمریکا از برجام را اقدامی غیرعاقلانه دانست و خاطرنشان کرد: ایران و روسیه همکاریهای راهبردی در خصوص مسائل سوریه دارند و سوریه نقش ایران در منطقه را صرفا در راستای تأمین امنیت و ثبات میداند.