فعال سابق بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد گفت: مردم میتوانند با تجمع در سالنها و مکانهای مناسب در قالبهای مختلف، مسائل خودشان را از مسئولان مطالبه کنند که اقداماتی مانند همایش دختران انقلاب و یا جشن دکتر سلام از این نوع اقدامات موثر است.
علی پیرازد، مسئول سابق آموزش بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: طلب کردن آرمانها از جمله ویژگیهای جنبش دانشجوییست که رهبری بارها بر آن تاکید کرده اند. مطالبه گری در بین قشر دانشجو در حال پررنگتر شدن است و بسیج دانشجویی و سایر تشکلها با رصد فعالیتهای سه قوه و گوش زد کردن کجیها و اشتباهات، در حال ایفا کردن نقش خود در این زمینه هستند.
پیرزاد ادامه داد: اما آیا این مطالبه گری در سطحی مطلوبی است؟ متاسفانه یکی از معضلاتی که در امر مطالبه گری در قشر دانشجو وجود دارد، عدم آگاهی درست از مشکلات و مسائل پیش آمده است که آن هم به دلیل عدم نشستهای مستمر و رو در رو با مسئولین است؛ البته این ضعف رو به بهبود است.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: جنبش دانشجویی تصمیم ساز است نه تصمیم گیر. به نظرم این جمله بدین معناست که جنبش دانشجویی با مطالبه مستمر آرمانها و راه حلهای مشکلات میتواند بر محاسبات تصمیم گیران تاثیر بگذارد و به تصمیمات درست منجر شود. امروز خوشبختانه جبهه انقلاب اسلامی با زحمت و تلاش بزرگان خودش در زمینههای مختلف حرف برای گفتن دارد و راه حلهای تدوین شده و قابل اجرا در دست است؛ در گذشته اطلاعات و تخصص جنبش دانشجویی در حد پایینی قرار داشت، اما امروز الحمد لله جنبش دانشجویی در زمینههای مختلف تئوریهای اجرایی و برنامههای اجرایی دستگاههای مختلف را مورد نقد و بررسی کارشناسی قرار میدهد و حتی قادر است خود برنامهای برای معضلات قوای سه گانه تدوین کند. از این جهت دست جبهه انقلاب پر است.
وی افزود: اما سوال این است چگونه این آرمانها و برنامهها را از مسئولان مطالبه کنیم تا اجرایی شوند؟ اولین راه مطالبه از نمایندگان مجلس است. نمایندگانی که به عنوان نماینده مردم، حق تحقیق و تفحص و حق قانونگذاری دارند و میتوانند خیلی راحت با قوای دیگر ارتباط برقرار کنند و مسائل را پیگیری نمایند. از کارهایی که باید صورت گیرد ارتباط مستمر و گزارش گیری از نمایندگان است که این ارتباط نیز منجر به آگاهی جنبش دانشجویی از ضعف و مشکلات میشود و جنبش میتواند در حل آنها کمک نماید.
پیرزاد ادامه داد: نوع دیگری از مطالبه گری که در حال حاضر اجرا میشود مطالبه گری در فضای مجازی است که البته تاثیرگذار است، اما انتظارات را برآورده نمیکند. با هشتگ زدن و ترند شدن نمیتوان آن چنان که باید جلوی کجیها را گرفت. جوسازی صورت میگیرد، اما راهی ارائه نمیشود.
پیرزاد تصریح کرد: در قضیه تصویب fatf در مجلس خیلی از نمایندگان آگاهی چندانی در این قضیه نداشتند و جنبش دانشجویی و جامعه نخبه انقلابی لازم دانست تا با نشستهایی با نمایندگان موضوع را شفاف و ابعاد آن را روشن سازند. در بحبوحه تصویب fatf جو رسانهای خوبی شکل گرفت، اما نهایتا این لایحه به تعویق افتاد. پس معلوم میشود نمایندگان ما هنوز به ضرر بودن این لایحه پی نبرده اند و لازم است نخبگان ملت به کمک نمایندگان خودشان بروند و قضیه را شفاف کنند. امروز شاه راه مطالبه گری، از نمایندگان مجلس میگذرد. مردم نماینده انتخاب کرده اند که به خواسته هایشان رسیدگی شود. امروز نشستهای مستقیم و رو در رو با مسئولین و گزارش خواهی از آنان در زمینههای مختلف باید در راس کارها باشد و مرحله بعد کمک به آنها برای یافتن راه حل درست و اجرای صحیح آن است.
این دانشجوی فعال ادامه داد: جنبش دانشجویی میتواند با تشکیل کار گروههای تخصصی و مطالبه گری در حوزه تخصص، نقش خود را به خوبی ایفا کند و نباید نگران این باشد که مبادا حرف و مطالبهی او در راستای نقشهی دشمن باشد. چرا که ویژگی مطالبه گری در این است که در راستای منافع مردم است و اگر نقدی صورت میگیرد باید منصفانه و دلسوزانه همراه با راه حل باشد؛ که هیچ کدام از اینها در حرف و عمل دشمن ما دیده نمیشود. مردم باید از نمایندگان خود خواستههای بحق شان را مطالبه کنند و با یکدیگر نیز متحد شوند و نباید این اتحادشان را به سمت اعتراضات خیابانی و اغتشاش بکشانند. از نمایندگانی که انتخاب کرده پیگیر خواسته هایشان شوند و هم چنین با نظارت بر عملکردها، مانع انحراف و کاستیها شوند.
وی در پایان گفت: همچنین جنبش دانشجویی حواس خود را فقط به سران سه قوه متمرکز نکند. این روزها حلقه مفقوده مطالبات، مطالبه از وزرای دولت است. کار رسانهای خوب هم تاثیرگذار است. مردم میتوانند با تجمع در سالنها و مکانهای مناسب در قالبهای مختلف، مسائل خودشان را مطالبه کنند که اقداماتی مانند همایش دختران انقلاب و یا جشن دکتر سلام از این نوع اقدامات موثر است.