به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ سیدحمایت میرزاده درباره مهاجرت نخبگان پس از فارغالتحصیلی از دانشگاههای مطرح کشور، گفت: در مرحله اول باید مشخص کرد که نخبه را به چه کسانی اطلاق کنیم، آیا صرف داشتن مدرک تحصیلی یا پذیرش در یک دانشگاه مطرح برای نخبه دانستن فردی کافی است؟ آیا در سایر کشورهای دنیا نیز نخبگان باید چنین شرایطی داشته باشند؟
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی افزود: آیا فردی که معضل و مشکلی از شهر یا کشور خود را حل میکند، نخبه نیست؟ به طور مثال در حوزه انتخابیه اینجانب فردی باحداقل سواد توانسته برای 700 نفر شغل ایجاد کند آیا این فرد نخبه نیست از سوی دیگر در این 40 سال پس از انقلاب نخبههای دانشگاهی کدام یک از مشکلات کشور را حل کردهاند این نشان میدهد تابه امروز تعریف ما از نخبه اشتباه بوده است.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد باید تعریفی متفاوت با آنچه از نخبه میشود ارائه شود، اظهار کرد: نخبه فردی است که دردی از مشکلات مردم را درمان کند؛ فردی که از امکانات کشور استفاده کند و ثمرهای برای کشور خود نداشته باشد نخبه نیست.
سخنگوی فراکسیون فرهنگیان مجلس در پاسخ به اینکه بوروکراسی اداری و سازمانی اجازه استفاده از ظرفیت نخبگان را نمیدهد و زمینه برای فعالیت آنها فراهم نیست این نخبگان چگونه میتوانند ثمره و نتیجهای برای کشور داشته باشند، توضیح داد: اگرچه بستر استفاده از ظرفیت نخبگان در کشور وجود ندارد اما خود نخبگان باید این بستر را ایجاد کنند، نخبگان باید بوروکراسیهای دست و پاگیر را از میان بردارند اگر فردی نتواند معضل و مشکل کشور را حل کند چگونه میتوان او را نخبه دانست؟
میرزاده ادامه داد: یکی از مسائل و معضلات کشور وجود موانع اداری است اگر فردی نخبه است باید این موانع را برطرف کند؛ نخبگان باید مانند آب که از میان سنگها راه خود را پیدا میکند موانع را برطرف کند و راهحلهای مشکلات را بیابد و مسیرهای جدید را پیش روی مردم قرار دهد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، عنوان کرد: نخبگان باید با همکاری و مشورت راهحلهای برون رفت از رکود اقتصادی و تورم را پیشبینی کنند؛ یافتههای پژوهشی نخبگان باید قابل استفاده، عملی و کاربردی باشد البته مسئولان نیز باید برای حل مشکلات و ساماندهی امور از این نخبگان استفاده کنند.
منبع: خانه ملت