تلخی حکایت آن چه بر سر جانباز اعصاب و روان قاسم رضایی آمده است برای همه مردم تا به آن حد آزار دهنده است که این روزها در فضای مجازی گاهی با اخبار نادرست دست به دست میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منطقه ۲ مشهد در گفت: وگو با خراسان، درباره آن چه که بر سر این جانباز آمده است توضیح داد: قاسم رضایی در سالهای قبل بنا به درخواست خودش در پنج مرحله به کمیسیون پزشکی فرستاده شد. در سال ۷۷، ۷۸، ۸۰، ۸۲ و در آخرین مرحله در تاریخ ۸۹.۹.۱۸.
در نهایت هم کمیسیون ۳۰ درصد جانباری را برای ایشان تایید کرد، ۲۵ درصد جانبازی اعصاب و روان و ۵ درصد مجروحیت گوش. حجت الاسلام احمد ملکی با بیان این که جانبازان دارای ۲۵ درصد جانبازی، باید به صورت ویژه توسط خانواده و پرستار مورد مراقبت قرار بگیرند افزود: بر اساس اطلاعات موجود جانباز رضایی به همراه خانواده به تهران مسافرت میکند و در پارک افسریه در اثر غفلت از آنها جدا میشود و متاسفانه از هنگامی که خانواده متوجه غیبت ایشان میشود زمان زیادی گذشته بوده است. تا این که وی دو ماه بعد در قم توسط نیروی انتظامی و در حالی که هیچ سند و مدرک یا حتی تلفنی در اختیار نداشته، دستگیر میشود. پس از آن که بنیاد شهید ازاین ماجرا مطلع شد، ما بلافاصله به خانه ایشان رفتیم و برای هر گونه کمکی اعلام آمادگی کردیم. اگر چه تاکید داشتیم که خانواده وی برای مشخص شدن وضعیت جانباز باید به مراجع قضایی، انتظامی، امنیتی و درمانی مراجعه کنند تا این که نامهای از دادسرا آمد که در آن مشخص شد وی دستگیر و به مرز فرستاده شده و بعد هم از مرز رد شده است. به دنبال این اتفاق پسر این جانباز برای یافتن پدر عازم افغانستان شد. ملکی ادامه داد: پسر جانباز قاسمی وی را در ایالت نیمروز در نزدیکی مرز زابل که مکانی با آب و هوای بسیار نامناسب است پیدا میکند. در آن جا به او ۵۰ قبر نشان میدهند و میگویند جنازه پدرش در یکی از این قبرهاست. حتی مردم منطقه هم شهادت میدهند، آقایی از ایران آمده، مورد بی مهری مردم قرار گرفته و بر اثر گرسنگی و تشنگی فوت شده است. آنها گفته اند که ما این مرد را در همین جا دفن کرده ایم، اما نمیدانیم کدام یک از قبرها متعلق به اوست. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منطقه ۲ مشهد با تاکید بر این که امور اتباع خروج این جانباز را از مرز تایید کرده است، خاطرنشان کرد: هم اکنون ما از طریق وزارت خارجه و امور اتباع پیگیر هستیم و آنها باید به استاندار این ایالت فشار بیاورند تا برای نبش قبر، شناسایی جسد و همچنین انجام آزمایش دی انای اقدامات لازم صورت گیرد آن هم در زمانی که همه میدانیم افغانستان شرایط مناسبی ندارد. وی اظهار کرد: علاوه بر این خانواده این جانباز به ویژه از نیروی انتظامی شکایت کرده اند و دو ماموری که وی را دستگیر کرده اند در دادسرای نظامی مورد محاکمه و بازجویی قرار گرفته اند و البته برای آنها قرار منع تعقیب صادر شده است. ملکی گفت: این دومامور در اظهارات خود تاکید کرده اند که کار غیرقانونی انجام نشده بلکه جانباز رضایی در زمان دستگیری هیچ مدرکی نداشته و حتی در مسیر کلانتری و اردوگاه نیز نه تنها سخنی از ایرانی بودن مطرح نکرده بلکه گفته تبعه افغانستان است و حتی ظاهر ایشان هم شبیه به اتباع افغانی بوده است. وی تصریح کرد: البته وی بیمار اعصاب و روان بوده و اظهاراتی که مطرح کرده بر همین اساس بوده است اگر چه ما به خانواده این ایراد را وارد کردیم که باید مدرک شناسایی در جیب ایشان میگذاشتند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منطقه ۲ مشهد خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی به خصوص درباره مدافعان حرم کمکهای زیادی به بنیاد شهید کرده است، ولی گاهی برخی افراد غفلتهایی هم انجام میدهند که البته این کوتاهیها به خود فرد بر میگردد نه به دستگاه محل خدمت آن ها. ملکی خاطرنشان کرد: بارها اتفاق افتاده است که افرادی از اردوگاه سفید سنگ، قم یا مناطق دیگر با بنیاد شهید یا امور اتباع تماس گرفته اند که ما دستگیر شده ایم و با پیگیری ما حتی آنها از مرز برگردانده شده اند.
وی تاکید کرد: هم اکنون با جدیت در حال پیگیری موضوع هستیم تا در مرحله اول پیکر این جانباز شناسایی و به ایران بازگردانده شود و سپس در صورت کوتاهی توسط برخی افراد، به خانواده ایشان غرامت پرداخت شود. ملکی گفت: علاوه بر این اعلام آمادگی کرده ایم تا وقتی که از پیکر جانباز رضایی خبری بشود در قطعه شهدای مفقودالجسد در بهشت رضا (ع) برای ایشان جای قبر مقرر و سنگ قبر نصب شود.