حجاج کشورمان امروز در آخرین روز از ایام تشریق برای مبارزه با شیطان به جمرات رفتند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، یکی از اعمال واجب در سرزمین منا، سنگباران کردن نمادین شیطان است. این عمل در روز دهم ذی الحجه (عید قربان)، در مورد «جمره عقبه» و با هفت سنگ انجام میشود و در روز یازدهم و دوازدهم ذی الحجه در مورد «جمره اولی و وسطی و عقبه» و برای هر کدام با هفت سنگ انجام میشود.
سنگباران نمادین شیطان، عملی عبادی است که با قصد قربت انجام میشود و محل هر سه «جمره اولی و وسطی و عقبه»، در سرزمین منا مشخص و مشهور است، و در حال حاضر به صورتی ساخته شده که ستونهای بزرگی برای ضربه زدن به آنها وجود دارد و سنگباران از دو طبقه ممکن است.
از امام علی (ع) و امام صادق (ع) حکایت شده است: «شیطان خود را به ابراهیم (ع) نمایاند و جبرئیل به او دستور داد که با هفت سنگ شیطان را براند». محلهایی که ابراهیم به سوی شیطان سنگ پرتاب کرد، جمرات نامگذاری شد.
براساس فرموده امام صادق (ع)، مستحب است حاجیان در هنگام رمی جمرات، با طهارت باشند؛ یعنی با حالت وضو یا غسل بوده و از ناپاکیهای معنوی به دور باشند. آری کسی بهتر میتواند شیطان پلید را براند که خود پلید و ناپاک نباشد.
همچمین در حدیثی از پیامبر (ص) آمده شده است: «حج گزار هنگامی که رمی جمرات میکند، از گناهانش خارج میشود». در حدیث دیگری از امام صادق (ع) نقل شده است حاجیان با هر سنگی که میزنند، گناه کبیرهای از آنها برطرف میشود.
حجاج کشورمان از صبح امروز طبق جدول برنامه ریزی شده، راهی جمرات شدند تا آخرین اعمال خود که پرتاب ۷ سنگ به هر کدام از جمره صغری، جمره وسطی و جمره عقبی است را انجام دهند.
بعد از اذان ظهر، حجاج منا را به مقصد مکه مکرمه ترک میکنند تا طواف خانه خدا را به جای آورند و از احرام خارج شوند.
به گزارش فارس، به گفته رئیس سازمان حج و زیارت تمامی حجاج کشورمان درسلامت هستند و ایام تشریق امسال بهتر از سال گذشته برگزار شد.