کد خبر:۷۰۳۱۴۰

آشپزخانه‌ای که روزانه برای ۷۳ هزار زائر خانه خدا غذا آماده می‌کند

پذیرش مسئولیت پخت و پز و آماده کردن غذای ۷۳ هزار نفر شجاعت زیادی لازم دارد؛ آن هم در هوای داغ عربستان و زائرانی با ذائقه‌های مختلف از سراسر ایران.
 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روزجمعه به آشپزخانه مرکزی الافندی رفتیم؛ جایی که آقای راستگو مدیریت آن را بر عهده دارد و حرف‌های زیادی برای گفتن.
 
در لحظه ورود به آشپزخانه در همان محوطه با عملیات تخلیه گوشت گرم بودیم که نوروزی مسئول بهداشت تغذیه این مرکز پخت و پز در حال بررسی و ارزیابی و نظارت بود و به دنبال آن وارد محیط پخت و پز شدیم؛ جایی که گروه بزرگی از آشپز‌های حرفه‌ای ایرانی سرگرم تهیه شام زائران بودند؛ کباب کوبیده.
 
آقای راستگو یک گزارش درباره آشپزخانه تحت مدیریتش داد؛ "الافندیه " بزرگترین آشپزخانه مرکزی در مکه است که با ظرفیت اسمی ۷۰ هزار پرس امسال برای ایرانی‌ها احداث شده است.
 
وی در توضیح بیشتر ادامه داد: از ۳ هزار پرس شروع شده و طی ۲۰ روز به ۵۵ هزار پرس رسیده است و طی روز‌های آینده به پیک پخت و بالای ۵۵ هزار پرس می‌رسد.
 
راستگو برای ایام تشریق هم برنامه دارد؛ ۴ بسته بندی که با توجه به ۸۰ هزار زائر، معادل ۳۲۰ هزار بسته برای عرفات و منا برنامه ریزی کرده است.
 
ساعت کار کارکنان این آشپزخانه از هنگامی که پخت از ۳۰ هزار عبور کرده، به روزانه حدود ۲۰ ساعت افزایش یافته است، اما همه راضی هستند.
 
دوری در این آشپزخانه می‌زنیم؛ هنگامی که برنج در حال جوش خوردن است. دوربین‌ها به دلیل شدت بخار عملا از کار می‌افتند و دمای هوا با رطوبت شدید، آزار دهنده است.
 
سری هم به بخش طبخ کباب می‌زنیم؛ جایی که بر و بچه‌های اردبیل سرگرم زدن کباب هستند.
 
با چند تنی از آن‌ها صحبت می‌کنیم؛ خدا قوت می‌گوییم. دما بسیار بالا و دود ناشی از کباب به سینه فشار وارد می‌کند. کسی ابراز ناراحتی نمی‌کند. همه راضی هستند؛ کار برای خدا و برای زائران خانه خدا.
 
یکی از اصفهان پای دیگ برنج و آن یکی از آذربایجان پای منتقل‌های صنعتی کباب است و دیگری از مشهد در سردخانه که می‌گوید دستکم روزی ۱۵ ساعت کاری را به داخل سردخانه با دمای زیر ۱۸ درجه رفت و آمد می‌کند.

و سرانجام "پیر علی" روحانی آشپزخانه که درباره کار این افراد می‌گوید: آن‌ها برای خدا کار می‌کنند درحالی که در شرایط عادی تحمل این شدت از کار و دما کار ساده‌ای نیست و تنها این عشق است که می‌تواند چنین کند.

فرآیند تهیه و پخت غذا تا توزیع در هتل‌ها در الافندیه

تهیه اقلام و مواد:
• واحد تدارکات اقلام مورد نیاز اعم از گوشت، مرغ، حبوبات و ... به سفارش مدیریت آشپزخانه، از بازار‌های مکه تهیه و در انبار نگهداری می‌شود
نگهداری:
• سپس اقلام به ترتیب به سالن‌های در نظر گرفته شده منتقل می‌شود
• گوشت، مرغ و مواد فاسد شدنی در سردخانه‌ها نگهداری می‌شوند
• سیب زمینی، گوجه و پیاز هم بعد از شستشو و پوست شدن، به سردخانه منتقل می‌شود تا از آفت حشرات و فاسد شدن دور بماند
• کباب‌های کوبیده و جوجه نیز بعد از اینکه به سیخ کشیده شد، در سردخانه‌ها نگهداری می‌شود
فرآیند پخت:
• در یک سالن ویژه، تعداد زیادی از افراد مرغ‌ها را از داخل کارتن‌ها تخلیه می‌کنند و به سرعت آن را به چند قطعه تقسیم می‌کنند
• در سالن دیگری گوشت و پیاز چرخ شده و برای کباب کوبیده آماده می‌شود
• یک سالن ویژه تره بار است که در آن موادی از جمله سیب زمینی، گوجه و پیاز و هویج و ... آماده طبخ می‌شود
آشپزخانه:
• دو خط عمل آوری و پخت برنج با چندین دیگ بزرگ صنعتی کار آماده کردن برنج شامل جوش و دم را انجام می‌دهند و سپس برنج به داخل ظروف ویژه جهت حمل به هتل‌ها آماده می‌شود
• خط طبخ کباب نیز شامل چندین فر صنعتی است که سیخ‌های کباب آماده شده را از یک سر داخل آن می‌گذارند و از سر دیگر کباب آماده و پخته شده را تحویل می‌گیرند
• یک خط پخت آش و خورشت با تعدادی دیگ صنعتی وجود دارد که برای این بخش هم آشپز‌های متخصص در غذا‌های خورشتی فعالیت دارند
توزیع:
• تعداد زیادی فر نگهداری مواد غذایی گرم که شاید تعدادشان به بیش از ۱۰۰ دستگاه می‌رسد، به محض آماده شدن غذا، برای بارگیری بکار گرفته می‌شوند
• هر فر نگهداری غذا، یک شناسنامه شامل مشخصات محتوای آن، تعداد، امضا‌های مسئولان بهداشتی ایران و عربستان و آدرس هتل محل تحویل دارد
• غذا حوالی ساعت ۱۱ صبح برای ناهار و ۷ بعد از ظهر برای شام به هتل‌ها انتقال می‌یابد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار