رییس سازمان حج و زیارت به محدودیتها و همچنین پیشرفتهای عرفات و منا اشاره کرد و گفت: تنگی جا در عرفات و منا یکی از محدودیتهای بزرگ محسوب میشود که باید برای زایران اطلاع رسانی شود؛ البته بهبود وضعیت چادرها نسبت به سالهای قبل یکی از مزیتها محسوب میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمید محمدی امروز در نشست توجیهی مدیران مجموعه و کاروانهای منطقه چهار مکه مکرمه اظهار کرد: تمامی برنامهها و فعالیتهای مدنظر تا امروز در عملیات حج تمتع به خوبی پیش رفته و رضایت نسبی زایران را به دنبال داشته است.
وی افزود: البته این رضایت نسبی به معنای آن نیست که همه چیز طبق برنامه صورت میگیرد بلکه برخی مشکلات وجود دارد، اما هنر ما این است که این مشکلات را رفع کنیم و گرهها را از سر راه باز نماییم.
رییس سازمان حج و زیارت با تقدیر از زحمات دست اندرکاران و مدیران گفت: برنامه ریزیها مطلوب بوده و نظرسنجیها هم حکایت از رضایت نسبی زایران دارد، اما باید به نکات مهم و ضروری که مطرح میشود، دقت کرد.
محمدی افزود: این ابراز رضایتها شاید ما را غافل کند و آن حساسیتهای لازم را نسبت به برنامهها نداشته باشیم بنابراین باید همیشه دقت لازم را در اهتمام به اجرای صحیح برنامهها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بعد از حج ۹۶ کمیتههای ۲۴ گانه به آسیب شناسی مسایل پرداخته اند، گفت: بعد از بررسیهای صورت گرفته به دنبال تقویت برنامهها و رفع مسایل و مشکلات برآمدیم.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه کار در موسم حج در سه سطح دیده شده است، گفت: سطح نخست شرایط عادی است که از ابتدا تا انتهای موسم محسوب میشود که در این مسیر باید مشکلات به سرعت رفع شود که در مجموع شرایط مناسب بوده است.
محمدی تصریح کرد: سطح دوم ما ایام تشریق است که در این خصوص از دو سال قبل ساختار ایام تشریق را به صورتی مجزا و ویژه دیده ایم و برای این مهم به صورت جدا برنامه ریزی کرده ایم و دلیل آن هم اهمیت این ایام است.
وی افزود: اهمیت ایام تشریق و برنامه ریزیهای صورت گرفته به دلیل این است که این ایام اوج حج و تکمیل آن محسوب میشود بنابراین سطح جداگانهای امسال دیده شده است.
رییس سازمان حج و زیارت توضیح داد: سطح سوم داشتن آمادگی در خصوص شرایط مختلف است و برای این منظور نیز برنامههای مختلف مورد توجه قرار گرفته است.
محمدی در ادامه به موضوع سلامت و امنیت حجاج تاکید کرد و گفت:آنچه که از ابتدای حج تا انتها برای ما مهم است بحث سلامت و امنیت حجاج است و تمامی برنامه ریزیها نیز بر اساس این اصل تدوین شده است.
وی افزود: به عنوان مثال در موضوع تغذیه و غذای زایران به تمام شاخصههای سلامت و امنیت غذایی از زمان تهیه کالاهای مرتبط تا زمان طبخ و ارسال غذا به هتل توجه شده است.
رییس سازمان حج و زیارت همچنین با بیان اینکه باید تمامی دست اندرکاران به چهار رویکرد مهم توجه داشته باشند، گفت: تلاش و کار بی وقفه و شبانه روزی، ابتکار و نوآوری، مستند سازی فرآیندها و صرفه جویی باید سرلوحه همه فعالیتهای دست اندرکاران قرار گیرد.
محمدی تصریح کرد: تلاش و کار شبانه روزی به معنای آن است که در موسم حج همه خادمین حجاج به صورت شبانه روزی پاسخگوی زایران هستند.
رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به ابتکار و نوآوری گفت: ابتکار و نوآوری به معنای آن است که از نظرات مناسب و نوآوری در عرصه خدمات رسانی به حجاج استقبال میکنیم.
محمدی افزود: باید در هر زمینهای ابتکار و نوآوری را مکتوب کنید؛ ابتکار و نوآوری برای حفظ پویایی حرکت پیشگام حج جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است.
وی به موضوع صرفه جویی اشاره کرد و افزود: صرفه جویی به معنای بهینه مصرف کردن در عملیات حج است که باید در زمینههایی همانند تغذیه و پرهیز از دور ریز غذا مورد توجه قرار گیرد.
رییس سازمان حج و زیارت توضیح داد: مستند سازی فرآیندها نیز میتواند مورد توجه شما قرار گیرد چرا که یکی از راهبردهای ما در حج تمتع محسوب میشود.
محمدی اجرای تمامی برنامه ریزیها را مبتنی بر نظم دانست و تاکید کرد: تمامی برنامهها باید مبتنی بر نظم باشد و اگر نظم و انضباط به درستی صورت نگیرد شاهد بروز مشکل خواهیم بود.
وی افزود: به عنوان نمونه در ایام تشریق شاهد انتقال و همچنین حضور ۸۶ هزار نفر از حجاج کشورمان در مشاعر هستیم که برنامه ریزی برای اعزام و بازگشت این افراد باید مبتنی بر نظم باشد.
رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به برنامه ریزیهای دقیق انجام شده در ایام تشریق گفت:تمامی برنامههای انتقال باید بر اساس زمانبندی دقیق انجام بگیرد و تاخیر یا تعجیل در نقل و انتقال باعث بروز مشکلات جدی خواهد شد.
محمدی با بیان اینکه باید برخی محدودیتها و همچنین خدمات موجود در ایام تشریق برای زایران تبیین شود، گفت: مدیران مجموعه و کاروانها وظیفه دارند تا اطلاع رسانی دقیقی درباره تنگی جا در عرفات و منا داشته باشند و زایران باید در این خصوص آگاه باشند.
وی افزود: البته باید نکات مثبتی همانند مجموعهای بودن چادرها و داشتن امکاناتی همانند کولر گازی و. نیز به درستی تبیین شود.
رییس سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: زایران باید بدانند که در سالهای پیشتر چادرهای عرفات وضعیت مطلوبی به جهت امکانات سرمایشی و آسایش زایران نداشته و امسال شاهد بهبود وضعیت چادرها هستیم.
محمدی گفت: البته برخی محدودیتها همانند تنگی جا به دلیل وسعت منطقه عرفات و منا است و قابل تغییر نیز نخواهد بود
وی به موضوع حلق نیز اشاره کرد و گفت: موضوع نظافت در حلق نیز یکی از ضروریات محسوب میشود و حجاج کشورمان باید به نظم و نظافت در این زمینه دقت کنند چرا که بی توجهی به این مهم با رویکرد حج ما مغایر است و مدیران مجموعه و کاروانها باید دقت نظر کافی داشته باشند.
رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه نرم افزار زایر یار در ایام پیش رو برای زایران ثمر بخش خواهد بود، گفت: این نرم افزار در راستای مسیریابی و جلوگیری از گم شدن زایران و ... تأثیرگذار است بنابراین نصب آن برای دست اندرکاران حج و زایران بسیار مناسب خواهد بود.
محمدی در پایان به جداول پروازی اشاره کرد و افزود: تلاشهای لازم برای تعیین جداول پروازی انجام گرفت و بر اساس جداول پروازی کشور میزبان نخستین پرواز بازگشت روز ۱۶ ذی الحجه از مدینه صورت میگیرد.