رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: برای امسال پیش بینی بیش ۶ هزار ورودی در آموزش استثنایی کشور را داریم و هدف ما گسترش آموزش فراگیر در این حیطه است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شرط ثبت نام کلاس اولی ها، انجام ارزشیابی و سنجش سلامت است که توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور انجام میشود. هزار و ۴۷۲ پایگاه به همین منظور از اواخر خردادماه در سراسر کشور دایر شد و کار خود را آغاز کرد. در این فرایند ابتدا والدین به مدرسه نزدیک محل سکونت خود مراجعه میکنند و ثبت نام اولیه فرزندانشان را انجام میدهند و از طرف مدرسه به پایگاه سنجش سلامت معرفی میشوند. دراین پایگاهها سنجش بینایی، شنوایی دانش آموزان و همچنین بهره هوشی و ... انجام میشود. قرار است این فرایند تا پایان شهریور ماه به اتمام برسد، اما به گفته رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تا کنون حدود یک سوم کسانی که باید مراجعه کنند، هنوز به این مراکز مراجعه نکرده اند.
مجید قدمی در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: تا کنون بیش از یک میلیون نوآموز به پایگاههای سنجش سلامت مراجعه کرده اند که پیش بینی ما مراجعه یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر است. توصیه ما به خانوادهها این است که اگر هنوز مراجعه نکرده اند، در اولین فرصت این کار را انجام دهند چرا که ما بحث ساماندهی آموزش مدارس و بحث تامین نیرو را نیز داریم که به طور دقیق پس از تفکیک دانش آموزان مشخص میشود.
وی ادامه داد: در این میان هستند خانوادههایی که از پایگاههای سنجش سلامت وقت میگیرند، اما در وقت معین مراجعه نمیکنند و ما به همین دلیل مجبور میشویم کار پایگاهها را بیشتر از زمان مقرر ادامه دهیم. سال گذشته از همین بابت ۵۰۰ میلیون تومان متضرر شدیم. امسال اعلام کردیم اگر کسانی که وقت میگیرند، در زمان تعیین شده مراجعه نکنند جریمهای به آنها تعلق میگیرد که البته این جریمه در حدی نیست که مساوی با عدم حضور آنها در این پایگاهها باشد.
رئیس سازمان استثنایی کشور بیان کرد: برخی از دانش آموزان نیز به پایگاههای تخصصی ما ارجاع داده میشوند تا توسط ارزیابهای تخصصی بررسی شوند و تستهای دقیق تری از آنها گرفته شود. ما خواستار همکاری بیشتر والدین در این مرحله هستیم.
وی درباره پیش بینی میزان دانش آموزانی که امسال به بخش استثنایی ارجاع داده میشوند، اظهار کرد: معمولا ده درصد در مرحله غربالگری اولیه به بخش تخصصی ارجاع داده میشوند. پیش بینی ما ارجاع بین ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر در این مرحله است؛ و در نهایت پیش بینی میکنیم بین ۶ تا ۷ هزار نفر نیز امسال ورودی در بخش استثنایی داشته باشیم، اما تا ۲۰ روز آینده آمار دقیق را اعلام میکنیم.
قدمی همچنین درباره گسترش طرح آموزش فراگیر دانش آموزان استثنایی نیز گفت: در دو سال گذشته ما به سمت آموزش فراگیر حرکت کرده ایم و آموزش تلفیقی ما از ۳۵ هزار نفر به ۶۵ هزار نفر رسیده است. این شیوه را به طور جدی در دستور کار داریم.