به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در ادامه روبه وخامت رفتن روابط واشنگتن و اسلامآباد، وزارت دفاع آمریکا بامداد یکشنبه اعلام کرد که بسته حمایتی 300 میلیون دلاری از پاکستان را لغو کرده است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز» پنتاگون با بیان اینکه تصمیم نهایی برای لغو 300 میلیون دلار حمایت نظامی-مالی از پاکستان گرفته شده است، ناتوانی اسلامآباد در اتخاذ اقدامی قاطع علیه شبهنظامیان در این کشور را دلیل این امر اعلام کرد.
سرهنگ «کان فالکنر» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در این باره گفت: «به خاطر عدم اقدامات قاطع پاکستان در حمایت از استراتژی جنوب آسیا، برنامه اعطای 300 میلیون دلار باقیمانده (به این کشور) تغییر کرد».
فالکنر با بیان اینکه پنتاگون تصمیم دارد این 300 میلیون دلار را در مصارف دیگر هزینه کند، توضیح داد 500 میلیون دلار دیگر هم از محل صندوق حمایتی ائتلاف اوایل سال 2018 از پاکستان کم شده بود و با این حساب، آمریکا در مجموع 800 میلیون دلار کمک به اسلامآباد را قطع کرد.
این در حالی است که «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا و ژنرال «جوزف دانفورد» فرمانده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه قرار است به زودی به اسلام آباد سفر کنند. متیس گفته بود که صحبت درباره موضوع شبهنظامیان از بخشهای اصلی این مذاکرات است.
یک مقام آمریکایی به رویترز گفته بود که ژنرال «جیمز متیس» وزیر دفاع این کشور در صورت مشاهده اقدامات قاطع از سوی دولت پاکستان علیه شبهنظامیان، این فرصت را داشت که اعطای این 300 میلیون دلار را تایید کند.
این بسته چند صد میلیون دلاری تحت عنوان «صندوق حمایتی ائتلاف» بخشی از دیگر کمکهای تعلیق شده آمریکا در ابتدای سال جاری میلادی توسط «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور به پاکستان بود.
دولت پاکستان از سال 2002 مبلغی بیش از 33 میلیارد دلار حمایت مالی از آمریکا دریافت کرده است که حدود 14 میلیارد دلار از آن تحت برنامه این صندوق حمایتی است.