تقریبا هیـــــچ؛ نتیجه تدبیر مسئولان برای حل مشکلات شرکت «پدیده»/ دانشجویان از صحبتهای دادستان قانع نشدند
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، ۸۸/۸/۸ از آن دسته تاریخهای تقویم است که سهامداران «پدیده شاندیز» به خوبی آن را به یاد دارند، تاریخی که پدیده با حجم گستردهای از تبلیغات، این شرکت را در اذهان مردم جای داد و توانست سهامداران فراوانی را از سراسر کشور به سوی خود جذب کند.
شرکت پدیده در تاریخ ۱۸ بهمن ۱۳۸۳ در اداره ثبت شرکتهای مشهد تحت نام شرکت سرمایهگذاری کاوشگران سهام (سهامی عام) به ثبت رسید؛ اما حدود چهار سال بعد این شرکت با تصمیم مجمع عمومی فوقالعاده به شرکت توسعه بینالمللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز (سهامی عام) تغییر نام داد و اساسنامه جدید شرکت در قالب اساسنامه مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار مورد تصویب قرار گرفت.
پس از آغاز فروش سهام پدیده و جذب سهامدار، قیمت سهام این شرکت با نرخ رشد سریع و باور نکردنی در مسیر صعود قرار گرفت؛ به طوری که قیمت هر سهم شرکت ابنیه و ساختمان از ۲ هزار ریال در سال ۱۳۸۸ به بیش از ۱۲۰ هزار ریال در سال ۱۳۹۳ رسید؛ اما دی ماه سال ۹۳، آغاز آشکار شدن تخلفات شرکت پدیده بود.
ممنوعیت خرید و فروش سهام پدیده
سید مرتضی بختیاری، معاون وقت دادستان کل کشور در ۱۰ دی ماه ۹۳ در این باره گفت: با توجه به درخواست دادستان عمومی و انقلاب مشهد از دادستان کل کشور در رابطه با تخلفات مالی صورت گرفته در شرکتهای پدیده شاندیز، تبرک و پردیسبان، که پرونده قضایی آنان در شعبه ۹۰۴ بازپرسی دادسرای انقلاب اسلامی مشهد در حال بررسی است، طبق دستور دادستان کل کشور؛ صدا و سیما، رسانههای نوشتاری، دیداری و گفتاری، شهرداریها، فرودگاهها، راه آهن و تمام معابر از درج و انتشار هرگونه آگهی تبلیغاتی و تجاری در مورد این شرکتها منع شدند و این دستورالعمل طی نامه کتبی به ریاست سازمان صدا و سیما، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر مسکن، راه و شهرسازی اعلام شده است.
پس از آن بود که سهامداران پدیده از نقطه نقطه کشور دست به تلاش هایی برای دریافت مطالبات خود زدند، از برگزاری تجمع و پیگیری از نمایندگان مجلس تا متوسل شدن به رسانه ها و مسئولان.
تشکیل ستاد تدبیر
ستاد تدبیر، اقدامات مختلف و متعددی را در راستای حل مشکلات شرکت پدیده و سهامداران آن به تصویب رساند که بخش زیادی از این مصوبات در شهریور ماه سال ۹۴ به این مجموعه ابلاغ شد.
امروز بعد از گذشت نزدیک به سه سال از تشکیل ستاد تدبیر، هیچ تصمیمی برای حل مشکلات مردمی که عملا با اعتماد به نظام در شرکت پدیده سرمایه گذاری کردند گرفته نشده است.
شب گذشته دادستان عمومی مشهد در جمع دانشجویان حضور یافت و به ارائه توضیحاتی در مورد نحوهی حل مشکلات پدیده پرداخت، اما دانشجویان جنبش عدالت خواه از توضیحات دادستان قانع نشدند و هر بار با سوال های گوناگون اعتراض خود را به این صحبتها نشان دادند، مهترین واکنش دانشجویان به چرایی تاخیر چند ساله برای حل مشکل شرکت پدیده و واگذاری آن بود، دادستان عمومی خراسان رضوی برای اولین بار در جمع دانشجویان گفت که از اختیارات خودش اعلام میکند که هر شخص حقیقی و حقوقی که توان خرید پدیده را دارد پا پیش گذارد.
یکی از دانشجویان حاضر در جمع شاید چند قرن دیگر هم مشتری برای پدیده پیدا نشود، مردم باید در همین شرایط زندگی کنند؟!
به نظر می رسد دغدغه ای برای حل مشکل «پدیده» وجود ندارد!
محمدجواد معتمدی نژاد، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: ما از حضور دادستان خراسان رضوی در جمع دانشجویان تشکر میکنیم؛ اما صحبتهای آقای دادستان متاسفانه صحبتهای تکراری بود که قبلا هم مطرح شده بود و امروز هم این صحبتها مجدد برای دانشجویان بازگو شد.
معتمدی نژاد ادامه داد: هیچ حرف رو به جلویی در صحبتهای دادستان وجود ندارد، ایشان بعد از ۵ سال آمدند و اعلام میکنند که پیگیری میکنیم!
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی افزود: آقای دادستان خراسان رضوی در مصاحبهای قبلا اعلام کرده بودند که اختیارات دادستان یک بند انگشت از خدا پایینتر است؛ وقتی ایشان همچین نظری دارند چرا کاری نکردند و امروز در جمع دانشجویان حاضر شدند؛ در حالی که به نظر میرسد اصلا دغدغهای هم ندارند.
وی در خصوص پرونده پدیده گفت: قضیه پدیده دارای دو وجه است یک بخش آن بحث حقوق سهامدارن است و بخش دیگر این مسئله است که چه شرایطی باعث این شد که مردم پول خود را به این شرکت بدهند، جز این بوده است که این شرکت مکرر در صدا و سیمای جمهوری اسلامی اقدام به تبلیغ میکرد؟! جز این بود که یک سری افراد حقوقی ذی نفوذ و صاحب نام از پدیده حمایت کردند؟
معتمدی نژاد در پایان گفت: صحبتهای دادستان امروز نه تنها برای ما قانع کننده نبود؛ بلکه ما اعتقاد داریم که دادستان امروز در جمع دانشجویان یک نمایش پاسخگویی را به راه انداختهاند.