کد خبر:۷۰۸۲۶۳

استفاده آموزش و پرورش از آزمونی که برای پدربزرگ‌ها خاطره بود/ دستیابی به پاسخ سوالات آزمون با سرچ ساده!

تست «ریون» به‌عنوان آزمون ورودی سال جاری مدارس سمپاد استفاده شد. تکراری و دسترس بودن این آزمون، اعتبار نتایج آن را مخدوش می‌سازد و پذیرش دانش‌آموزان ...

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهمن‌ماه سال گذشته خبری مبنی بر حذف مدارس متوسطه اول استعدادهای درخشان و نمونه دولتی از سوی شورای عالی آموزش‌وپرورش منتشر شد که واکنش جدی کارشناسان و برخی مسئولان این حوزه را در پی داشت. بعد از چند ماه بحث بر سر حذف مدارس سمپاد و چگونگی شناسایی استعدادهای برتر و برقراری عدالت آموزشی در حوزه نخبه‌پروری، در خردادماه سال جاری، این بند از مصوبه شورا حذف شد و سپس به تأیید نهایی رئیس‌جمهور رسید. پس از حذف بند مذکور از مصوبه، وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرد که در مدل آزمون مدارس متوسطه سمپاد تغییراتی ایجاد خواهد کرد.

بر اساس این وعده آموزش‌وپرورش، آزمون امسال با تغییرات گسترده‌ای در نحوه طراحی سؤالات همراه بود. در پنجم مردادماه، آزمون سمپاد برگزار شد و تست «ریون» به‌عنوان سؤالات آزمون ورودی مدارس سمپاد استفاده شد. تست ریون آزمونی ۸۰ سال پیش طراحی شده و برای سنجش هوش استفاده می‌شود. این آزمون شامل ۶۰ سؤال تستی است. سؤالات و پاسخ‌های آن نیز در دسترس همه وجود دارد و به‌راحتی می‌توان با یک جستجوی ساده در صفحات وب آن‌ها را در اختیار داشت.

پیرامون آزمون برگزارشده چند نکته قابل‌طرح است؛

الف) منطقی آن بود که هر تغییری در شیوه پذیرش مدارس از سال بعد آغاز شود؛ چراکه دانش آموزان خود را طبق روال سال‌های قبل آماده کرده‌اند. این در حالی است که وزارت آموزش‌وپرورش در ماه اخیر تصمیم نهایی به تغییر در شیوه برگزاری آزمون گرفت.

ب) آزمون سال جاری برخلاف روال گذشته که توسط مرکز ملی پرورش استعداد‌های درخشان و دانش‌پژوهان جوان (ستاد سمپاد سابق) طراحی می‌شد، توسط سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی طراحی شده است. سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی زیرمجموعه‌ای از وزارت آموزش‌وپرورش است که با هدف آموزش «افراد با نیاز‌های ویژه جسمی و ذهنی» تشکیل شده است و تخصص لازم برای طراحی سؤالات مدارس سمپاد را ندارد. بر این اساس، باید پرسید که چرا طراحی سؤالات از مرکز ملی پرورش استعداد‌های درخشان و دانش‌پژوهان جوان سلب شده و به این سازمان واگذار شده است؟

ج) مهم‌ترین نکته آنکه این آزمون قطعاً به‌تن‌هایی نمی‌تواند معیاری برای گزینش استعداد‌های برتر باشد. با توجه به استاندارد بودن آزمون ریون، می‌توان گفت: کسانی که در این آزمون نمره پایینی گرفته‌اند (نمره متناظر با هوش‌بهر ۱۳۰)، قطعاً استعداد برتر نیستند؛ اما با توجه به تکراری و در دسترس بودن آزمون، قطعاً نمی‌توان ادعا نمود کسانی که در این آزمون نمره بالا گرفته‌اند، استعداد برتر هستند.

در چنین شرایطی، از وزارت آموزش‌وپرورش و مرکز ملی پرورش استعداد‌های درخشان انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر تصمیمی عادلانه و شایسته اتخاذ کنند تا پذیرش دانش آموزان استعداد‌های برتر با معیار‌های صحیح صورت گیرد.

با توجه به توضیحی که در بند (ج) داده شد، به نظر می‌رسد اقدام عادلانه آن است که برای شرکت‌کنندگان در این آزمون حدنصابی در نظر گرفته شود (نمره متناظر با هوش‌بهر ۱۳۰) و افرادی که بالاتر از این نمره را گرفته‌اند، به‌عنوان پذیرفته‌شدگان مرحله اول انتخاب شوند. با توجه به تکراری بودن آزمون، قطعاً تعداد این افراد بیشتر از ظرفیت مدارس استعداد‌های درخشان خواهد بود که طبعاً تمام این افراد استعداد برتر نیستند؛ لذا ضرورت دارد آزمون استاندارد دومی برگزار شود و از میان افراد منتخب، استعداد‌های برتر را غربال نماید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار