به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در یک سال گذشته برنامه های ویژه ای در حوزه فرهنگی مدنظر قرار گرفته است . یک بخش شفافیت سازی در این حوزه بود. مورد دوم هوشمندسازی هنری بود که در این راستا اقداماتی صورت گرفت. بهبود محیط کسب و کار، دسترسی راحت به حوزه فرهنگ و هنراز موراد بعدی بود که وزارت در دستور کار قرار داد.
صالحی افزود: دیپلماسی و گفتگوی فرهنگی، ارتقاء کیفی و محتوایی محصولات فرهنگی از اقدامات مهم در وزارت فرهنگ بوده و پیشرفت هایی نیز رخ داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه واگذاری امور هنری به فعالان فرهنگی واجب است، گفت: دولت باید پروژه های فرهنگی را به فعالان واگذار کرده و موضوعات هنری را در کشور فعال تر کند. ورود فعالانه در هر حوزه ای باعث رونق آن بخش می شود. در مورد سینما چنین اتفاقی افتاد و پیشرفت نیز صورت گرفت. لذا اگر میدان را برای فعالان باز کنیم محصولات و خدمات بهتری را خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد سعی دارد منافع ملی و اقتصادی بخش خصوصی را تامین نماید و در راستای انتقال خدمات به بخش خصوصی حرکت کند. برگزاری نمایشگاه کتاب و چاپ کتاب تاکنون بر اساس این رویکرد حرکت کرده است و این سیاست حتمی وزارت خواهد بود.
صالحی عنوان داشت: ما در حوزه انسجام فرهنگی سعی داشتیم با نگاه هم گرایی و هم افزایی حرکت کنیم. امروز نهادهایی شکل گرفته که در کشف استعدادها و ظرفیت ها قدم برداشته است و با اتصال نهادهای مختلف هنری فرهنگی و رسانه ای همگرایی و تفاهم های در شرکت های خصوصی شکل گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد با تاکید اینکه واگذاری فرهنگسراها و مجتمع های فرهنگی به بخش خصوصی از اقدامات مهم وزارت ارشاد است، گفت: ما در سال گذشته دو و نیم درصد بودجه کشور را در تربیت بدنی فرهنگ و گردشگری و در موضوع فرهنگ و هنر 6 درصد بودجه اختصاص داده شد. لذا ما باید دولت و مجلس را متقاعد کنیم که بودجه کشور برای فرهنگ و هنر کم است و شرایط سختی در کشور وجود دارد و باید برای توسعه اقتصادی بیشتر تلاش کنیم و تمهیدات بیشتری صورت گردد.