به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری بامداد شنبه (به وقت تهران) به دیدارهای «جان کری»، وزیر امور خارجه سابق آمریکا با «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران واکنش نشان داد.
او در پاسخ به سوالی درباره این دیدارها، گفت: «کاری که وزیر، کری انجام داده نامناسب و بیسابقه بوده است. کاری که او کرده این است که یک وزیر خارجه آمریکا با بزرگترین حامی تروریسم در دنیا وارد تعامل شده و طبق گفته خودش به آنها گفته که صبر کنند تا دوران این دولت تمام شود.»
پامپئو در ادامه گفت: «شما نمیتوانید برای این در تاریخ آمریکا مورد مشابهی پیدا کنید و وزیر خارجه کری، نباید این رفتارها را انجام بدهد. این کار، با سیاست خارجی این رئیسجمهور مغایر است.»
پامپئو در ادامه خاطرنشان کرد در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ، جان کری، ارنست مونیز، وزیر انرژی سابق آمریکا و «وندی شرمن»، معاون سابق وزیر خارجه آمریکا را با چشمان خودش دیده است. او گفت مطمئن است که این سه نفر با نمایندگان سه کشور اروپایی دیدار کردهاند. پامپئو گفت: «من داخل جلسه آنها نبودم، ولی اطمینان دارم که آنها برای حمایت از سیاستهای آمریکا آنجا نبودند.»
وزیر خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای اثباتنشدهای را علیه ایران مطرح کرده و مدعی شد ایران، در هفته جاری اقدام به شلیک راکت کاتیوشا به سمت سفارت آمریکا در بغداد کرده و اقداماتی را هم علیه کنسولگری آمریکا در بصره مرتکب شده است.
پامپئو در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت آمریکا مقامهای شبکه «سوئیفت» را در صورت ادامه پردازش تراکنشهای ایران هدف تحریم قرار خواهد داد گفت: «از تصمیم خاصی درباره سوئیفت مطلع نیستم.»
وی در ادامه با اشاره به تازیخ بازگشت تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران (۴ نوامبر/۱۳ آبانماه) گفت قبل از فرارسیدن این تحریمها چند تصمیم درباره صدور معافیتهای نفتی وجود دارند که بایستی گرفته شوند.
او سپس درباره تعامل با ایران، پس از تاریخ ۴ نوامبر هشدار داد و گفت: «برای هر کسی که به فکر تعامل اقتصادی با ایران باشد، قواعد کاملاً متفاوتی در جریان خواهد بود. روز مهمی خواهد بود. شاهد آن هستید که بسیاری از کشورها از همین حالا برای خروج از ایران و قطع تجارت با آنها قبل از ۴ نوامبر دست به کار شدهاند. آنها نه تنها جدیت تحریمها را درک کردهاند، بلکه این را دریافتهاند که [تجارت با ایران] به منزله حمایت از همان کارهای مخربی است که آنها انجام میدهند.»
پامپئو درباره اینکه آیا سیاست دولت ترامپ تغییر نظام ایران است گفت: «این سیاست ما نیست.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هستهای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانهداری آمریکا اعلام کرد تحریمها در دورههای ۹۰ و ۱۸۰ روز بازگشته و علیه ایران اجرایی خواهند شد.
رئیسجمهور آمریکا دوشنبه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریمها علیه ایران را صادر کرد. این تحریمها بخش خودروسازی، مبادلات دلار و فلزات گرانبها و اوراق بانکی را شامل میشوند.
دومین بسته این تحریمها قرار است ۵ نوامبر (۱۳ آبانماه) علیه ایران احیا شوند. این تحریمها، بخشهای انرژی و کشتیرانی ایران و موسسات مالی همکار با بانک مرکزی ایران را هدف میگیرند.
مقامهای دولت آمریکا اعلام کردهاند قصد دارند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند.