رئیس دانشگاه بجنورد با بیان اینکه کمبود هیئت علمی نداریم، گفت: عدهای از اعضای هیئت علمی برای ادامه تحصیل رفتهاند که فعلا در دانشگاه نیستند؛ اما مراجعت خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد محقر، رئیس دانشگاه بجنورد در نشست خبری سال تحصیلی جدید گفت: باید از دانشگاه چهره خوبی را به نمایش بگذاریم و این را به روئسای مراکز آموزش عالی نیز توصیه کرده ام. ما باید از مرحله نو پا بودن استان عبور کنیم. رشد بسیار خوبی در امکانات و تجهیزات داریم، اما تا امکانات قابل قبول راه درازی داریم.
محقر درخصوص تعداد دانشجویان ثبت نام کرده در دانشگاههای استان اظهار داشت: با توجه به این که هنوز ثبت نام دانشجویان در برخی از دانشگاهها تمام نشده است، لذا آمار نهایی نیست. با این حال تا کنون ۶۰۸۱ نفر در دانشگاههای استان ثبت نام کرده اند که این عدد رو به افزایش است. این عدد در سال گذشته بیش از ۸۰۰۰ نفر بود. عدد قطعی یک هفته دیگر مشخص خواهد شد.
این عضو کمیسیون دانشجویی خراسان شمالی ادامه داد: تا هفته اول مهر ماه، دانشگاه پیام نور ۵۷۳ نفر، دانشکده فنی و حرفهای ۷۹۲ نفر، دانشگاه علمی و کاربردی ۳۴۹ نفر، غیر انتفاعیهای استان مانند حکیمان و اشراق ۵۰۳ نفر، دانشگاه فرهنگیان ۵۶۱ نفر، دانشگاه آزاد ۸۰۸ نفر و مجموع دانشگاههای دولتی عدد ۲۰۹۵ نفر را در آمار ثبت نام خود میبیند.
رئیس دانشگاه بجنورد در ادامه آماری درخصوص وامهای دانشجویی ارائه داد و خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی ۹۷-۹۶، تعداد ۱۰۰۰ مورد وام تحصیلی، ۲۳۰ مورد وام مسکن، ۳۳ مورد وام ازدواج، ۹۳ مورد وام ضروری، ۱۰ مورد وام زیارت، ۴۶۳ مورد وام تغذیه و ۴ مورد وام شهریه به دانشجویان داده شد. این آمار در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ به ترتیب ذکر شده ۸۹۴، ۲۱۵، ۵۵، ۲۱۵، ۰، ۱۹۹ و ۲ مورد بوده است.
سال خوب دانشگاه بجنورد در حوزه ورزشی وی آمار مربوط به بخش ورزشی را نیز عنوان کرد و گفت: سال خوبی در حوزه ورزشی داشته ایم. در رویدادهای منطقهای ۱۲۹ دانشجو را اعزام کرده ایم که توانستیم ۵۲ مدال را کسب کنیم. دلیل این موفقیت نیز تصمیم شورای ورزشی دانشگاه مبنی بر حمایت از موارد دارای توانایی به جای حمایت پراکنده از تمام رشتهها بود. سال گذشته در ۵ المپیاد ورزشی، ۱۸ نفر را اعزام کردیم که از موفق شدیم ۵ مدال کسب کنیم. رتبه دختران دانشگاه بجنورد در المپیادهای دانشجویی به ۲۹ رسید و این عدد در بین پسران ۲۲ است. همچنین سرمایه گذاریای بر روی ورزشهای همگانی داشتیم.
ساخت خوابگاه، نیازمند کمک خیرین محقر درخصوص کمبود خوابگاههای دانشگاه بجنورد سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را در دستور کار خود دانست و تصریح کرد: در حوزه برنامههای کوتاه مدت، ظرفیت خود خوابگاههای دانشگاه را با افزایش تخت، افزایش دادیم که به این صورت ۱۰۳۸ دانشجو در خوابگاههای دولتی اسکان داده شدند. در برنامه میان مدت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در خوابگاههای خودگردان درخواست کردیم. در این حوزه استاندارها را افزایش دادیم. به این ترتیب اکنون یک خوابگاه پسرانه خودگردان با ظرفیت ۲۴۰ نفر و ۷ خوابگاه دخترانه خودگردان با ظرفیت ۸۲۴ نفر داریم که البته از این تعداد حدود ۲۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاه کوثر هستند.
رئیس دانشگاه بجنورد خاطرنشان کرد: با این حال اکنون حدود ۸۰۰ دانشجو در خانههای دانشجویی ساکن هستند که هم از جهت خطراتی مانند گازگرفتگی و هم آسیبهای اجتماعی نگران هستیم؛ لذا در دراز مدت برنامه جذب خیر برای ساخت خوابگاه را داریم. خیرین باید به این بخش ورود کنند. زیرا هرجا که وارد شدند مانند هیئتها و یا در بخش مدرسه سازی موفق بوده اند. اگر بپرسید خوابگاه چرا کم است جواب خواهم داد شما چه اقدامی برای افزایش خوابگاه و فرهنگ سازی ساخت خوابگاه کرده اید؟ آیا به اندازه یک هیئت و یا ساخت مدرسه، ساخت خوابگاه اهمیت ندارد؟ اینها هر کدام جای خود، اما ما نمیتوانیم با پول اندکی که از نفت به دست میآید این اتفاق را رقم بزنیم. هر جا به مردم متصل شدیم کار درست شده است.
وی به مشکل افزایش قیمت آب بهای خوابگاههای خودگردان اشاره کرد و تاکید کرد: این مشکل را در حال پیگیری هستیم. نامه نگاریهای زیادی از سمت دانشگاه و حتی استانداری انجام شده است. این نامه نگاریها به وزارت نیرو نیز رسیده است و حالا در دست بررسی کارشناسی است. اما موانع قانونی وجود دارد. این اجازه داده نشد که هزینه آب بها بین دانشجویان سرشکن شود، به این خاطر ۱۵ درصد افزایش قیمت سرای خودگردان را شاهد بودیم.
محقر از ساخت دو خوابگاه جدید خبر داد گفت: یک خوابگاه دخترانه با ظرفیت اسمی ۳۰۰ نفر در حال ساخت است و پیش بینی میشود تا مهر سال آینده به بهره برداری برسد. خوابگاه پسرانه دوم دانشگاه نیز کلنگ زنی شده است.
نظارت بر خوابگاه های خودگردان وجود دارد رئیس دانشگاه بجنورد در پاسخ به سئوال چرایی وجود برخی مفاسد در خوابگاههای خودگردان گفت: نظارت و بازرسی وجود داشته است. ابتدا باید بگویم اثبات برخی مفاسد سخت است با این حال سال گذشته مواردی کشف شد و تنبیههایی انجام شد. اما ضریب موفقیت این نظارت به عواملی بستگی دارد. ما مدعی هستیم نظارت داریم و در حد توان انجام میدهیم. با این حال خوابگاه جزئی از جامعه است. ما برای کاهش آسیبها مشاورانی به خوابگاهها میفرستیم که این مشاوران از موارد زیادی از آسیبها جلوگیری کرده اند.
وی در خصوص شناسایی دانشجویان کم بضاعت نیز گفت: از سال ۸۸ در قالب صندوق خیریه مژده باران به دانشجویان کم بضاعت وامهای تسهیلی داده میشود. منبع این صندوق از کسر حقوق کارکنان دانشگاه با اختیار خودشان است. آمار این دانشجویان از دانشگاه بجنورد در دسترس است، اما از دانشگاههای دیگر اطلاعی ندارم.
محقر سپس پروژههای در دست ساخت را برشمرد و اظهار کرد: اکنون پروژههای فیزیکی زیادی در حال اجرا داریم. از جمله آنها میتوان به توسعه ساختمان علوم پایه، توسعه سلف سرویس، پروژه خوابگاه ها، ساخت ساختمان فنی ۴ و سازه فضاکار آزمایشگاه ۲ اشاره کرد.
پیگیری مشکل ایاب و ذهاب از وزیر کشور وی در خصوص مشکلات ایاب و ذهاب دانشگاه بجنورد و اعتراض فراوان دانشجویان عنوان کرد: بسیار پیگیر مسئله ایاب و ذهاب هستیم. برای تقویت آن تلاش زیادی انجام شده است. از وزیر کشور نیز درخواست کمک کرده ایم. اکنون دانشجویان مبلغ یک شهروند عادی برای استفاده از سیستم حمل و نقل را میپردازند. اکنون بجنورد حدود ۵۰ دستگار اتوبوس دارد که ۷ عدد آن و گاهی بیشتر در اختیار ما قرار دارد.
رئیس دانشگاه بجنورد در پایان با توجه به عدم کمبود عضو هیئت علمی در دانشگاه بجنورد گفت: ما کمبود هیئت علمی نداریم. عدهای برای ادامه تحصیل فعلا در دانشگاه نیستند که مراجعت خواهند کرد. برای برخی رشتههای نوپا بدون عجله جذب هیئت علمی را در دستور داریم. از طرفی در برخی رشتهها عضو هیئت علمی کم است، اما متقاضی برای هضو هیئت علمی شدن نداریم. در مجموع نیاز شدیدی نداریم.