پژوهشگران یکی از شرکتهای مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید پلیمر سوپر جاذب کشاورزی شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، پژوهشگران یکی از شرکتهای مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به تولید پلیمر سوپر جاذب کشاورزی شدند.
سوپر جاذبها یا ابر جاذبها، مواد پلیمری هستند که به دلیل شبکههایی که درون خود دارند، آب را تا ۵۰۰ برابر وزن خود نگهداری میکنند. استفاده از این مواد باعث میشود که از هدر رفتن آب بهطور چشمگیری جلوگیری شود و همچنین خاک بدون آبیاری مجدد، مدتزمان بیشتری آب را درون خود نگهداری کند.
سوپر جاذبها بهصورت گسترده در بخش کشاورزی برای کاهش مصرف آب و افزایش میزان محصول استفاده میشوند، بهگونهای که آب همیشه در اختیار گیاه قرار دارد و در صورت نیاز، آب را از طریق ریشه جذب میکند.
بهطور عمومی، با استفاده از سوپر جاذب برای گیاهان با دوره آبیاری کوتاهمدت، هر سه دوره آبیاری به یک دوره و برای گیاهان با دوره آبیاری بلندمدت هر دو دوره آبیاری به یک دوره تبدیل میشود.
کیفیت سوپر جاذب تولیدشده در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بهدلیل فناوری فرآیند تولید و همچنین نانو ذرات بهکار رفته در ساختار آن بسیار بالا است، بهگونهای که نسبت به نمونههای مشابه از مشخصات و ویژگیهای بالاتری برخوردار است. این ویژگیها درنهایت سبب جذب بالاتر آب و افزایش بیشتر ثمردهی محصول شده است.
قابلیت نگهداری آب در خاک و کاهش ۵۰ تا ۷۰ درصد مصرف آب، افزایش ۱۰ تا ۳۰درصد محصول به جهت نگهداری مداوم آب و مواد غذایی در کنار ریشه، کاهش مصرف کود موردنیاز گیاه، رشد سریعتر و افزایش عمر گیاه، جلوگیری از تبخیر آب درون خاک مخصوصاً در تابستان، افزایش گردش هوا درون خاک و بهبود خاصیت خاک، طول عمر بین پنج تا هفت سال، حفاظت از محیطزیست در برابر خشکسالی، جلوگیری از هدر رفتن منابع آب زیرزمینی ازجمله مزایای استفاده از این سوپر جاذب است.
این سوپر جاذب همچنین در درختان میوه، گیاهان جالیزی و زراعی، کشتهای دیم، درختان غیر مثمر، فضاهای سبز، چمنکاریها و زمینهای گلف و جابهجایی نهال کاربرد دارد.