رئیس پلیس راهور ناجا گفت: پلیس، رانندگان پرخطر را با بهرهگیری از گیتهای جدید کنترل رفتار، شناسایی و مجازات میکند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امروز (سهشنبه) با حضور سردار اسکندر مومنی جانشین فرمانده ناجا و سردار تقی مهری رئیس پلیس راهور ناجا و ایازی معاون وزیر بهداشت از تجهیزات جدید تست موادمخدر رانندگان کشور رونمایی شد.
سردار تقی مهری رئیس پلیس راهور ناجا در این برنامه اظهار کرد: پلیس راهنمایی و رانندگی با توجه به ماموریتی که برای ایجاد نظم در جادههای کشور دارد، اقدامات زیادی انجام داده که از جمله آنها تصویب قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در مجلس است.
وی افزود: برخی از رانندگان دارای رفتار پرخطر هستند که با بهرهگیری از تجهیزات جدید این افراد شناسایی و از رانندگی محروم و مجازات میشوند که هدف از این کار، پیشگیری از وقوع حوادث رانندگی است.
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: با همکاری بهداری، راهنمایی و رانندگی و وزارت بهداشت تجهیزات جدیدی برای کنترل رفتار پرخطر رانندگان به کار گرفته شده است که به سلامت رانندگان کمک میکند.
وی افزود: تعداد جانباختگان حوادث رانندگی در تابستان امسال نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرد و در ۵ ماهه نخست سال جاری به ۷ هزار نفر رسید که ۷۵ درصد این افراد جان خود را در جادههای برون شهری از دست دادند.
سردار مهری تصریح کرد: ۵۷ درصد تصادفات در ۵ ماهه نخست سال مربوط به خودروهای سواری و ۳۰ درصد نیز مربوط به موتورسیکلتها است.
وی با تاکید بر اینکه برای کنترل رفتار رانندگان پرخطر باید برنامه مدونی داشته باشیم، گفت: در حال حاضر ۳۰ میلیون گواهینامه فعال، ۲۲ میلیون خودرو و ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار موتورسیکلت در کشور وجود دارد.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: براساس مصوبه برنامه ششم مجلس باید ۳۰ درصد از میزان کشتههای حوادث رانندگی کاسته شود که ما به این هدف دست پیدا کرده ایم.
سردار مهری ادامه داد: میانگین کشتههای حوادث رانندگی در جهان به ازای هر ۱۰ هزار وسلیه نقلیه ۷.۷ است و این عدد در قاره آسیا ۱۰ و در ایران ۵ و در اروپا ۲.۷ است که نشان میدهد میزان جانباختگان کشور ما نسبت به قاره اروپا بیش از دو برابر است.
وی با اشاره به اینکه در کشور ۱۰ میلیون همیار پلیس وجود دارد، گفت: تحقیقات نشان میدهد تذکرات همیاران پلیس به والدین خود ۱۸ درصد تصادفات را کاهش داده است.
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به بکارگیری تجهیزات جدید توسط پلیس برای تشخیص مصرف موادمخدر گفت: این کیتها در اختیار تمام گشتهای پلیس در جادههای کشور قرار میگیرد و در صورتی که تستی مثبت باشد، از ۳ تا ۶ ماه از رانندگی فرد متخلف جلوگیری و خودری آنها ضبط میشود.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: کسانی که از موادمخدر، روانگردان و الکل استفاده و مبادرت به رانندگی میکنند وسیله نقلیهشان متوقف و گواهینامهشان ضبط میشود و به مراجع قضایی معرفی و طبق مقررات با آنها برخورد خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص حمل حیواناتی مانند شیر و گربه سانان در وسیله نقلیه، اعلام کرد: حیوانگردی از نظر ما جرم است و باید حیوانات در ظرفها و پالتهای مخصوص حمل شوند، در غیر این صورت با راننده متخلف برخورد خواهد شد.